Menorca Gezi Rehberi
Abone Ol 

Menorca Gezi Rehberi

Menorca Gezi Rehberi Menorca Gezi Rehberi, İspanya’nın en popüler yerlerinden biri olan Menorca, Balear adaları içerisinde Mallorca’dan sonra ikinci büyük adadır. Nüfusu yaklaşık 60.000 olan bu yerin en yüksek yeri El Torro tepesidir. Menorca, Barcelona ve Madrid ile beraber en zengin yerdir. Menorca Mallorca, kıyaslandığında daha sade görünmektedir. Burası sakinlik ve huzur isteyen herkesin ayak […]

Menorca Gezi Rehberi

Menorca Gezi Rehberi, İspanya’nın en popüler yerlerinden biri olan Menorca, Balear adaları içerisinde Mallorca’dan sonra ikinci büyük adadır. Nüfusu yaklaşık 60.000 olan bu yerin en yüksek yeri El Torro tepesidir. Menorca, Barcelona ve Madrid ile beraber en zengin yerdir. Menorca Mallorca, kıyaslandığında daha sade görünmektedir. Burası sakinlik ve huzur isteyen herkesin ayak bastığı bir yer olduğu için emekli olduktan sonra tatil yapmak isteyen yaşlı çiftler özellikle burayı tercih etmektedir. Denizi de sığ ve dalgasız olduğundan çocuklu ailelerin de tatil tercihleri arasında yer almaktadır.

Menorca UNESCO tarafından koruma listesine alınmış yerlerden biridir. Buranın geçim kaynağı turizm olmakla birlikte diğer geçim kaynakları arasında ayakkabıcılık, deri ve mobilya sektörü yer almaktadır. Menorca’ya tatile geldiğinizde ada halkının çok sıcakkanlı olduğunu göreceksiniz. İnsanlar birbirine çok güveniyor hatta otellere yiyecek içecek bile getirebiliyorsunuz.

Menorca harika plajları ve tarihi yapıları ile görülmeye değer yerlerden birisidir. İspanya’nın saklı cennet köşesi olduğu söylenen bu yerde tatil yapmayı ya da iş stresinden kurtulup bir kaçamak yapmak isterseniz öncelikle Menorca Gezi Rehberi yazıma bakmanızı tavsiye ederim.

Menorca Gezi Rehberi

Cala Mitjana Plajı

Menorca’nın güney sahilinde yer alan bir plajdır. Bu plajın ana kısmı oldukça yumuşak kumlarla kaplıdır. Plajın diğer tarafında ise kayalıkların arasında güneşlenmek için oldukça sakin ve huzurlu bir alan bulunmaktadır. Suyun rengi güneş ışığı vurunca turkuaz renkle bezenmiş olup inanılmaz berrak görünümlüdür. Şnorkel ile yüzmek için idealdir. Plajda herhangi bir tesis yoktur anacak yaklaşık 30 dakika mesafede palmiye ağaçlarının arkasından yürürseniz tesis ve yeme-içme yerlerine ulaşabilirsiniz.

cala-galdana-plajı

Cala Galdana Plajı

Cala Galdana, Ferreries’in 9 km güney tarafında yer alan Menorca’nın bir sahil beldesidir. Plaj alanı oldukça düzdür. Yüzmek, güneşlenmek ve dalış için mükemmel bir seçim olacaktır. Konumu muhteşem olmakla birlikte plajdan çıkınca yakın mesafelerde restoranlara, kafelere ve çok sayıda alışveriş yapılacak dükkâna rastlamak mümkündür.

El Torro

Menorca’nın en yüksek tepesi olduğu bilinmektedir.342 metre yüksekliğinde olduğu bilinmektedir. Buranın zirvesine bölgedeki farklı yerlerden yürüyerek ya da araba ile çıkılabilir. İspanya’da burası diğer bir adıyla Monte Toro olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca burada farklı dükkânlar da vardır fiyatlar da oldukça makuldür. İsterseniz araba kiralayarak da tepenin her yerini gezebilirsiniz.

Cala Macarellata Plajı

Akdeniz’in en güzel plajlarından biri olduğu bilinen Macarellata plajı Menorca’nın pek keşfedilmemiş plajlarından biridir. Mavinin en güzel tonunun denize yansıdığı bu plajda deniz oldukça sakin ve dalgasızdır. Çocuklar için de uygundur. Çevresinde bulunan restoranlar ise oldukça uygun fiyatlı yemekler sunuyor. Yerli halk tarafından haftasonları ziyaret edildiğinden biraz kalabalık olabiliyor.

S’Albufera National Park

S’Albufera doğa parkı adanın kuzey-doğusundaki Es Grau köyünün yakınında bulunuyor ve 1995 yılında milli bir park ilan edildiği biliniyor. Arazi 5.000 hektardan fazla toprak, su ve beş küçük adayı kaplıyor. Doğa rezervi, Menorca’nın doğal çevresini ve sulak alanlarını, ormanlarını, kum tepeleri ve kayalıklardan oluşan sahil şeridini, tarım alanlarını, adalarını ve deniz alanlarından gelen çeşitli habitatları koruyan çarpıcı doğal ortamdır. Menorca’nın vahşi yaşamı ve jeolojisi çok çeşitlidir. Bu büyük yer her türlü vahşi hayata ev sahipliği yapmaktadır. S’Albufera parkı yürümek için üç çeşit rotaya ayrılmış Menorca’da bulunan harika bir lokasyondur.

Cala Pilar Plajı

Cala Pilar, Menorca’nın kuzeyinde bozulmamış bir plajdır. Ferreries ve Ciutadella arasında bulunan plaja ulaşmak gerçekten zordur fakat gitmeye değer bir yerdir. Cala Pilar’ın kumu, kuzey sahillerinin çoğunda olduğu gibi çok farklı bir kırmızı renge sahiptir. Rüzgâr koşulları uygun olduğunda su berraktır. Sahil yakınlarına arabanızı park edip muhteşem manzarayı seyredebilir ayrıca harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Buranın ayrıca şnorkel ile yüzmek ve dalış yapmak için ideal bir yer olduğu söylenebilir. Sahilde herhangi bir tesis olmadığından yanınızda yiyecek ve içecek getirmeniz uygun olacaktır.

Ciutadella Katedrali

Ciutadella Katedrali İspanya Menorca’da yer alan bir Roma Katolik kilisesidir. Kilisenin mimarisinde Neoklasik ve Gotik esintileri görülmektedir.1287 yılında ada kralı Aragon III. Alfonso’nun emriyle inşa edilmiştir. Katedral’in içindeki duvarlarda farklı tekniklerde sanatsal çalışmalar görülmektedir. Yetişkinlerin girişi 5 avrodur ancak çocukların girişi ücretsizdir.

Menorca’da Ne Yenir?

Menorca’da balık ve diğer deniz ürünleri sıklıkla köfte şeklinde yenir. Bunun popüler bir örneği, aioliye adında bir sarımsaklı beyaz sosla servis edilen bacalao ab burrida (morina köftesi) veya bazen zengin bir domates sosu eşliğinde albondigas de cabracho ( balık köftesi) adlı yemektir. Arroz de la Tierra adlı yemek kelimenin tam anlamıyla “toprağın pirinci” olarak tercüme edilir ancak hiçbir şekilde pirinç içermez. Buğdayla yapılır farklı bir harçla öğütülür ve sosisle pişirilir. Popüler bir garnitür olan tumbet, çıtır çıtır olana kadar yağla birlikte kızartılmış doğranmış patates, patlıcan, biber, soğan ve sarımsaktan oluşur. Taze ızgara balık veya et ile lezzetlidir. Tipik bir yaz yemeği olan oliaigu kahvaltıda geleneksel olarak yenen basit bir soğuk domates çorbasıdır ancak genellikle öğle yemeğinde tüketilmektedir.

Menorca’da Nerede Kalınır?

Menorca konaklama yeri bakımından şehirlere göre farklılık göstermektedir. Burada farklı otel seçenekleri bulunmaktadır. Bazı yerleri oldukça lükstür ancak ekonomik otel seçenekleri de mevcuttur. İşte farklı bütçelere hitap eden oteller;

-Sindic Hotel

-Hotel Nou Sant Antoni

-S’Esparteria Hotel

-Hotel Jeni&Restaurant

-Hotel Loar Ferreries

Menorca Gezisi İçin Ayrılacak Bütçe

Menorca gezisi için ortalama tahmini bir bütçe hesaplarsak 3 yıldızlı 7 gecelik otel ücreti 3.119 TL,1 yolcu için uçak bileti ücreti ise 3.711 TL olarak toplamda 6.830 TL elde ederiz.Bu ücrete ilave olarak yeme-içme ve diğer giderler eklenirse 7.500 TL’lik bir bütçe ayırmanız gerekecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

5 yorum

  1. Emeğinize sağlık. Buraya gelecek olsam ilk işim akşam vakti plajların birinde solo gitar ispanyol parça dinlemek olurdu 🙂 Katedralin gotik mimariye sahip oluşu oldukça ilgimi çekti. Bilgiler de oldukça güzel ve akıcı bir dille yazılmış.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM