Rotauzaklar
Rotauzaklar
gezginsezer74@gmail.com
Positano Gezi Rehberi
  • 2
  • 240
  • 17 Ocak 2023 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Positano Hakkında Bilgiler Positano, oldukça dik bir yamacın eteğine kurulu doğa harikası bir şehirdir. Görenlerin içini ısıtır. Düzensizliğinin içerisinde düzeni vardır. Bu nedenle de hem yurt içinden hem de yurt dışından turistleri İtalya’nın kalbine doğru çeker. İtalya’ nın tatlı ve küçük bir kasabası olan Positano, en gözde tatil yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Mavi – beyaz […]

Positano Hakkında Bilgiler

Positano, oldukça dik bir yamacın eteğine kurulu doğa harikası bir şehirdir. Görenlerin içini ısıtır. Düzensizliğinin içerisinde düzeni vardır. Bu nedenle de hem yurt içinden hem de yurt dışından turistleri İtalya’nın kalbine doğru çeker. İtalya’ nın tatlı ve küçük bir kasabası olan Positano, en gözde tatil yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Mavi – beyaz Akdeniz evlerinin hakim olduğu yamaçta, ara ara sarı ve pembe badanalı küçük ama bir o kadar da muhteşem evleri görmek size iyi gelecektir. İtalya ve çevresinden genellikle balayı tatili için ya da düğün mekanı olarak Positano Gezi Rehberi tercih edilmektedir. Bu özelliğiyle de yaz sezonunda oldukça kalabalık olabilmektedir. Bu özelliği sayesinde Avrupa’ nın en kalabalık ve en romantik tatil mekanı olarak bilinmektedir.

Positano Tarihi Yapısı

Positano oldukça eski bir yerleşim yeridir. Antik çağlardan kalma derin izlere ve Roma döneminin mimari özelliklerine burada rastlamak mümkündür. MS. 9.yy da inşaa edildiği düşünülen yerleşim yerinin oldukça eskiye dayanan köklü bir tarihi yapısı bulunmaktadır. Bulunduğu konum itibariyle tarihte oldukça saldırıya uğramıştır. Bunun üzerine kendini savunma şehri olarak hazırlamıştır. Şehrin inşasında oldukça dar yollara ve evlerin içinden birbirine bağlanan tünellere yer verilmiştir. Günümüzde eski yapısının bir kısmını korusa da yeni yapılan yerleşim yerinde otellerin ve lüks binaların da etkisi ile savunma şehri özelliği bir nebze olsa kaybolmaktadır. Şehirdeki çoğu saat kulesi mimarisi bu saldırıların vermiş olduğu önemli eserlerdendir. 14. yy.da tsunamiye uğrayarak tahrip olan kasaba, 15. Yüzyılda da Osmanlı Devleti’ nin sürekli saldırılarına maruz kalmıştır. 18. yy.da ticaret merkezi olarak gözde şehirlerin başında gelmektedir. Günümüzde ise tatil ve turizm cenneti olarak varlığını sürdürmektedir. Positano Gezi Rehberi sayesinde her yüzyıl kasabaya çok şey katmaktadır

Positano’nun İklimi ve Konumu

İtalya bilindiği üzere Avrupa’ nın güney kesiminde bulunmaktadır. Positano ise, İtalya’ nın güneyinde yer almaktadır. Oldukça ünlü Amalfi Sahilinde bulunan bir dağın yamacına kurulu oldukça küçük bir kasabadır.

Positano Ulaşım Bilgisi

Positano Gezi Rehberi turu yapmak için İtalya vizesi alınması gerekmektedir. İtalya vizesi ile Türkiye’ den Sorrento kentine İstanbul’ dan direkt uçuş vardır. Sorento’ dan Positano’ ya otobüs ulaşımı ile 2 – 3 saatlik bir zaman diliminde gidilmektedir.

Her gün, saat başı olarak otobüs ulaşımı bulmak mümkündür. Otobüste geçen bu zaman diliminde, İtalya’ nın büyüleyici manzarasını seyredebilirsiniz. Kasabaya yaklaşıp, şehirden uzaklaştıkça sizleri orman ve Akdeniz’ in endemik bitkileri karşılayacaktır. Otobüsler kasabanın merkezine kadar gitmektedir. Kasabanın merkezinde ineceğiniz zaman ulaşmak istediğiniz otele uygun fiyatlara taksi bulabilirsiniz.

Positano’da Konaklama

Positano kasabası tatil yerleşim yeri olduğu için çok sayıda otel bulmak mümkündür. Oteller kasabanın merkezinden biraz uzakta yer almaktadır. Fakat kasaba ve otel bölgesi arası taksi ile yarım saatte ulaşım sağlanabilecek yakınlıktadır. Positano Gezi Rehberi konaklama imkanı oldukça geniş küçük bir tatil kasabasından oluşmaktadır.

Menorco gezisi ilginizi çekebilir

Positano’ da Yapılacak Aktiviteler

Positano’ nun oldukça uzun ve geniş bir sahili bulunmaktadır. Amalfi Sahili adı verilen bu yerde oldukça fazla plaj barınmaktadır. Sıcacık kumu ve berrak Akdeniz ile genç çiftlerin tercih ettiği en gözde tatil mekanı olmuştur. Bununla birlikte de yapılacak aktivite çeşitliliği artmıştır. Balayı otelleri kurulmuş ve bu yerlerde otel içi aktivite imkanı sağlanmıştır. Bunun yanı sıra su sporları, dalış aktiviteleri ve arkeolojik kazı alanlarının gezilmesi gibi birçok aktivite imkanına ev sahipliği yapmıştır.

Positano 1950’ li yıllarda dünya çapında oldukça önemli sanatçıların ve yazarların gözde tatil yeri olmasından dolayı büyük bir üne kavuşmuştur. Bu nedenle tatil paketleri ücreti de bir hayli yüksektir. Hala ünlülerin uğrak mekanı olan Positano’ da kendi bütçenize göre uygun tatil paketi bulmak da mümkündür. Belki bu sayede dünyaca ünlü yazarları ve oyuncuları da görme şansı elde edebilirsiniz.

Positano’nun Gezilmesi Gereken En Önemli Yerler

Santa Maria Assunta Kilisesi, bir nebze de olsa kasabanın yansıması şeklindedir. Kilise özel olarak İtalyan çinisi ile süslenmiştir. Kubbesinden duvarlarına kadar el emeği işçilik ile süslenmiş olması, kiliseyi bu yerleşim bölgesinde görülmeye değer ender kiliselerden yapmaktadır. Kilisenin içerisinde Çocuk İsa tablosu yer almaktadır. Dünyadan bu kiliseye bu tabloyu görmek için özellikle gelmektedirler. Turizm kasabası olmasının temelini plajlarının yanında bu tablo ile de atan şehir oldukça zengin bir kültüre sahiptir. Bu tablo İstanbul’ un fethinden önce, Konstantinopolis’ ten çalınarak korsanlar tarafından buraya getirilmiştir. Değeri paha biçilemez. Düğün organizasyonu yapmak için gelen çiftler, yemin törenlerini bu kilisede, bu tablonun altında gerçekleştirmektedir.

Spiaggia Grande Plajı, 300 metre uzunluğundadır. Amalfi Sahilinde yer almaktadır. Sahilin en gözde yeridir. Ünlü oyuncular ve yazarların en çok geldiği plaj olarak bilinmektedir.

Positanos Fornillo Plajı, Amalfi sahilinde en uç noktada yer alır. Spiaggia Grande Plajından sonraki plajdır. Burası sakin ve kalabalık olmayan bir yerdir. Gözden uzak tatil geçirmek isteyenlerin mekanıdır.

Amalfi sahili, oldukça uzun ve büyük bir sahildir. Burada büyüklü küçüklü yapıda birçok plaj bulunmaktadır. Gezilecek en önemli yer olmasının yanı sıra dünyada tatil yapılacak ender güzellikteki sahillerden biridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM