Rotauzaklar
Rotauzaklar
gezginsezer74@gmail.com
Bursa Gezi Rehberi
  • 5
  • 207
  • 02 Ekim 2022 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bursa gezi rehberi ,İstanbul’a komşu bir şehrimiz olan Bursa en az İstanbul kadar çok gezilip görülecek yere sahiptir. Turizm açısından hem yaz hem kış turist çeken bu güzel şehir, bizleri tarih bakımından da zenginleştirecek bir yapıya sahiptir. Geçmişe bakılacak olursa Prusa adında olan ilimiz, zamanla ufak çaplı değişimler geçirerek Bursa ismini almıştır. Milat öncesinde 5200’lü […]

Bursa gezi rehberi ,İstanbul’a komşu bir şehrimiz olan Bursa en az İstanbul kadar çok gezilip görülecek yere sahiptir. Turizm açısından hem yaz hem kış turist çeken bu güzel şehir, bizleri tarih bakımından da zenginleştirecek bir yapıya sahiptir.

Geçmişe bakılacak olursa Prusa adında olan ilimiz, zamanla ufak çaplı değişimler geçirerek Bursa ismini almıştır. Milat öncesinde 5200’lü yıllara tekabül edebilen Bursa, var olduğu ilk andan beri içerisinde yerleşime izin veren bir yapıya sahip olmuştur. Günümüz zamanında da ortalama sayı olarak üç milyon kişiyi barındıracak hale gelmiştir.Bursa’nın doğal güzelliklerini görmek isteyen herkes için hazırladığım Bursa Gezi Rehberi size iyi bir rehber olacaktır.

bursa gezi rehberi

Bursa Gezilecek Yerler

Bursa’da gezilip görülmesi gereken yerler yazısında bizleri ne gibi bilgiler bekliyor?

● Bursa’nın turizmi tarihi ve nüfusu.

● Bursa’ya geldik, peki hangi ilçelerde konaklayabiliriz?

● Bursa’nın gezilmesi gereken yerleri nereler?

bursa gezi rehberi

Bursa’da Nerede Kalınır?

Uludağ’a sırtını dayayıp, Marmara Denizi körfezini önüne alarak içerisinde buram buram tarih barındıran Bursa; içerisinde 17 ilçe barındırmakta, her adımında gözlere hitap etmekte. Peki Bursa’ya gittiğimizde nerede konaklayabiliriz?

Bu 17 ilçenin en büyüğü olan Osmangazi ilçesi, konaklama imkanı olarak da en uygun yerlerden biridir. Fakat dilerseniz şehir merkezinin batı kesiminde yer alan Çekirge’de, Yıldırım’da ya da en yeni yerleşim  merkezinden olan Nilüfer’de de konaklayabilirsiniz. Otel arayışları için birden fazla web sitesinin yardımını alabilir, cüzdanınıza uygun otelleri listeleyebilirsiniz. Yukarıda da belirtmiş olduğumuz ilçelerde çok rahat otel arayışına girebilirsiniz.

İster haftasonunu isterseniz de gezip görmek için ayırabileceğiniz birkaç gününüzü, genel kültür bakımından da çok şey katabileceğiniz Bursa’da bakalım ne gibi yerler bizleri bekliyor?

Bursa Gezi Rehberi

Cumalıkazık Köyü

Bursa Gezi Rehberi,

Günün ilk saatlerinde güzel bir kahvaltı ile başlanan Bursa gezisi için ilk durak Cumalıkızık Köyüdür. Dünya Mirası olarak bir ününün var olmasının yanı sıra televizyonun hayatımızdaki yeri ile de dizilerde yer edinmiş bir mekandır. 700 yıllık bir Osmanlı köyü olan Cumalıkızık köyünün o güzel konaklarında, bir gözleme – ayran ikilisini yemek için bile gitmeniz sebeplerindendir.

Eğer bir cuma günü yolunuz Bursa’ya düştüyse bursalılar sizi mehter marşları ile karşılayacaktır. Bu karşılama Sizin Bursa’ya yaptığınız giriş kadar etkisi olan Osmanlı Devleti’nin de girişini yaptığı Saltanat Kapısı’nda gerçekleşmektedir.

Tophane ve Türbeler

Ramazan topçusu olarak Seçilmiş yerlerden birisi olan Tophane, manzara bakımından da Bursa’nın en güzel, en büyülü, en türbe komşulu yeridir.Bu türbe komşuluğu; Orhangazi ve Osmangazi türbelerinin, Tophane’nin girişinde yer almasından kaynaklanmaktadır. Osmangazi ve Orhangazi türbeleri de mimari bakımdan tarihin günümüze kadar gelen en önemli türbelerindendir. 19. yüzyılda başlarına gelen bir yangın ve deprem felaketinden büyük darbeler alarak yıkılan bu türbeler, Sultan Abdülaziz’in emri ile günümüz hali ile tekrar inşa edilmiştir.

bursa gezi rehberi

Koza Han

Doğası, tarihi ve turizm zenginliğinin yanı sıra sanayi bakımından da oldukça zengin bir yapısı bulunan bu büyükşehirde, dinlenmek için sıcak bir çayını içebileceğiniz Koza Han’a da mutlaka gitmelisiniz. Bursalıların çarşı gezileri arasında bir durak edindikleri bu tarihi yer farklı yer ve yörelerden de misafiri kabul etmektedir.

bursa gezi rehberi

Ulu Camii

1300’lü yılların sonlarında Atatürk Caddesi’nde inşa edilen Ulu Cami, Bursa’nın Ayasofya’sı olarak da adlandırılmaktadır. Hem iç mimarisi bakımından hem dış mimarisi bakımından gözlere güzellik katan Ulu Cami, adına dair de onlarca efsaneyi bünyesinde barındırmaktadır. Efsaneler saymakla bitmez ama hepimizin bildiği iki adam da bu mimarinin inşaatı için ter dökerken günümüze kadar adını yaşatmaktadır. Hacivat ve Karagöz…

Yine Karagöz ve Hacivat üzerinden gidecek olursak Karagöz Müzesi’ne giderek Karagöz ve Hacivat sanatını çok daha yakından, tarihin tüm ihtişamı ile inceleyebilirsiniz. Üstelik şansınız varsa kukla ve gölge oyunlarının yapıldığı bir güne denk gelip Karagöz ve Hacivat oyunlarını doğduğu yerde izleme imkanı bulabilirsiniz.

bursa gezi rehberi

Bursa Gezi Rehberi / Uludağ



Eğer bir kış tatili istiyorsanız bu tatil nerede yapılır diye çok düşünmeye gerek yok. Elbette adres belli, Uludağ Kayak Merkezi. Kış turizminin yoğun yaşandığı Uludağ, 1933 yılından beri kayak severleri beyaz çarşafı ile buluşturuyor. 2543 metre yüksekliğe sahip Uludağ, ülkemizin en ünlü ve en büyük doğa sporları merkezidir.

Uludağ’dan öylesine çok bahsediliyor ki Bursa’da sadece dağ meşhur sanıyoruz. Oysa ki bu dağlara giden dağ yolları da oldukça güzel ve iç açıcıdır. Hem şehir manzarasını doyasıya hafızanıza kazıyabileceğiniz, hem Botanik Parkında bisiklet turu yapabileceğiniz, hem de teleferiğe binebileceğiniz bu yer, durup bir bardak çay içip güzel düşünceler elde edebileceğiniz bir yerdir.

uludağ

Yeşil Türbe


İsmine her ne kadar Yeşil Türbe denilse bile turkuaz tonlarına sahip olan türbe, adını bulunmuş olduğu semte de vermektedir. 1421 yılında derin bir İznik Çini sanatı ile inşa edilmiş olan türbenin sekizgen hali, Osmanlı zamanında olan mimaride türünün tek örneği haline gelmiştir.

bursa gezi rehberi

Bursa Muradiye Külliyesi

O tarihlerde şehrin gelişimi amacı ile yaptırılmış olan Muradiye Külliyesi deBursa’da gezilip görülmesi gereken tarihi mekanlardan bir tanesidir. Günümüzdeki amacı kanser tanı merkezidir  ve engellilerin kullanımı için tesislerin bulunması ile bu mimari yapı hala dimdik ayakta durmaktadır.

Bu yazdıklarımızla da sınırlı kalmayan bu güzel şehre durma, sen de düşür yolunu. E haydi ne duruyorsun koyul yola! Yaz kış demeden açtı Saltanat Kapısını bekliyor işte seni ve tüm sevdiklerini…

muradiye külliyesi

New York Gezi Rehberi için tıklayınız

Sosyal Medyada Paylaşın:

5 yorum

  1. Bursa zengin tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle her defasında yeniden keşfetmeye değer bir şehir…Cumalıkazık köyünü daha önce gezmemiştim.Bir dahaki gezi programımda mutlaka listede olacak.Teşekkür ederiz

  2. Bursa’nın kesinlikle görülmesi ve keşfedilmesi gereken bir atmosferi var, yazıya verilen emek için teşekkürler ? @english_practical

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM