2020 Muhasebesi
  • Facebook
  • Twitter
  • 30 Aralık 2020
  • 0
  • 198
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

2020 Muhasebesi

Bir takvim yılının daha sonuna gelmişken olağan dışı bir senenin gerçekliğini sorgularken buluyoruz eminim çoğu zaman kendimizi. Gerek ülkemizde gerek tüm dünyada gerçekleşen depremler, tsunami, çığ felaketleri, kazalar ve çağımızın belki de en önemli olayı olan Covid-19 Pandemisi ile unutulmaz bir yıl yaşadık. Düşünebiliyor musunuz belki de yüz yıllar sonra bizim bahsettiğimiz veba salgınları gibi […]

Bir takvim yılının daha sonuna gelmişken olağan dışı bir senenin gerçekliğini sorgularken buluyoruz eminim çoğu zaman kendimizi. Gerek ülkemizde gerek tüm dünyada gerçekleşen depremler, tsunami, çığ felaketleri, kazalar ve çağımızın belki de en önemli olayı olan Covid-19 Pandemisi ile unutulmaz bir yıl yaşadık. Düşünebiliyor musunuz belki de yüz yıllar sonra bizim bahsettiğimiz veba salgınları gibi gelecek nesiller de şahit olduğumuz bu salgının inanılmazlığından bahsedecekler! Bir virüs ile nasıl evlerimize, kabuklarımıza çekildiğimize, insanın insana temas etmekten nasıl kaçındığına, aylarca çağdaş-modern hayattan, sevdiklerimizden uzak kalıp sadece sağlığımızı bu virüsten korumak için çabaladığımıza, sokaklarda yürümenin bile kıymetli olup bundan mahrum kaldığımıza, bir çok planımızı süresiz ertelediğimize gerçekten inanırlar mı dersiniz? Peki biz yaşadığımız tüm bunları  unutabilecek miyiz?

En önemlisi tüm bu yaşadıklarımızdan ders çıkarabilecek miyiz?

Hijyenin ne kadar gerekli olduğunu, sağlam yapıların yapılması gerektiğini, sel riski bulunan yerlere yapılaşma olmaması gerektiğini ve bir çok şeyi tabiat olayları bir kez daha gösterdi insanoğluna. Tüm bunlar için alınabilecek önlemleri düşündük mü? Bunları tekrar yaşamamak adına önlemler almaya başladık mı? Her şeyin başının sağlık olduğunu, ihmal ettiğimiz her konunun, sağlığımızın, ailelerimizin, göremediğimiz sevdiklerimizin, hayatın kıymetini gösterdiği için minnet duymalıyız belki de bu virüse, 2020’ye.

Daha çok kişiselleştiğimiz, hayatımızı gözden geçirip anlamlarımızı sorguladığımız bu dönem kendimiz için de faydalı oldu mu? Gerçekleştirmek istediğimiz hayallerimize, başarmak istediğimiz çalışmalarımız ile hazır mıyız yeni yıla? Kendimize ve insanlara faydalı olabilmek için neler yapabiliriz bunu hiç düşündük mü? Her anın boşa geçirilmeyecek kadar kıymetli olduğunu bir kez daha idrak edebildik mi? 

Yarım kalan her şeyi yeni yılda tamamlayıp, gönlümüzden geçen her şeyi güzeliyle yaşayabileceğimiz bir yıl olması için dua ediyorum 2021’in. Sarılmanın, gezmenin ve özgür günlerin yeniden hayatımıza karışmasını, maskesiz günlerin rahatlığına yeniden kavuşmayı istiyorum. Acısıyla tatlısıyla sözü bir kez daha anlamını tam yerine getirirken geride bırakıyor olduğumuz 2020’ye veda edip; 2021’in aşıyla, sağlıkla, başarıyla, huzurla gelmesini diliyorum.

Hoşça kal 2020, Hoş gel 2021.

Mutlu yıllar. 

Samet Koca

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM