DUA
  • Facebook
  • Twitter
  • 7 Nisan 2020
  • 6
  • 181
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

DUA

Kafam çok karışık. Hayır evde olmaya alıştım. Konfor alanım burası çünkü. Ve ben Yengeç burcuyum, öyle kolay kolay konfor alanımdan çıkamam, çıkmam. Kafamın karışık olması fazla bilgiden. Bilgiyi nereden buldum dersiniz. Hepimiz gibi sosyal ağlardan, akşam 22 de başlayan, çok kıymetli hocalarımın instagram canlı yayınlarından. Öyle bir bilgi bombardımanı ki bu, uzak kalamıyor, kendimi alamıyor, […]

Kafam çok karışık. Hayır evde olmaya alıştım. Konfor alanım burası çünkü. Ve ben Yengeç burcuyum, öyle kolay kolay konfor alanımdan çıkamam, çıkmam. Kafamın karışık olması fazla bilgiden. Bilgiyi nereden buldum dersiniz. Hepimiz gibi sosyal ağlardan, akşam 22 de başlayan, çok kıymetli hocalarımın instagram canlı yayınlarından. Öyle bir bilgi bombardımanı ki bu, uzak kalamıyor, kendimi alamıyor, ipin ucunu bırakamıyorum. Şikayet değil bu. Çünkü bu evde kalma zorunluluğu, ilgiyle takip ettiğim profesörleri, edebiyat hocalarımı da evde tutuyor ve bundan dolayı memnunum. Zira kendileri çok yoğun çalışan, oradan oraya koşturan, insanlık için çalışan büyüklerim. Allah’ım onlardan razı olsun.

RÜYA ALEMİ

Dinlenme alanım, kendimle kaldığım, uzun uzun tefekkür ettiğim alan; kendime çizdiğim çemberin içi. O çember çok gerçek ve kendimi Allah’ıma en yakın hissettiğim dua alanı. Bu alanda bana şah damarımdan daha yakın olan, kalbim olan, yaratıcımla başbaşa ve çok huzurluyum. Hepiniz gibi. Zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde dua’ya daha çok ihtiyacımız var. Beni sakinleştiren, acizliğimi bana hatırlatan tek alan o çember. Orada kendimim çünkü yaradanım beni benden daha iyi biliyor. Beni o programladı ve ne zaman, nerede, ne yapacağımı biliyor. Ve hal böyleyken sizleri yine mübarek bir zat ile tanıştırmak ve onun duasıyla sarıp sarmalak istiyorum.

HACIVEYİSZADE MUSTAFA EFENDİ

Ne güzel insanlar yaşamış geçmiş zamanlarda. Yaşamışlar ve fakat hala aramızda olduklarına inanıyorum. Çünkü onlar ölmezler. Konya’da doğmuş. Tanınmış bir din âliminin oğluymuş. Çok güleryüzlü, hoşsohbet, karşısındakinden iltifatını esirgemeyen, mert ve dürüst, affedici ve birleştirici bir insanmış. Basılmış bir eseri yok bu mübarek insanın fakat bir güzel duası var. Duaya ihtiyacımız olan şu zor günlerde kalbimiz yumuşasın, sükûta çekilelim, kıymet bilelim, bu zor günlerden alnımızın akıyla çıkabilelim diye buyrunuz dua’ya…Rabbim niyetinizi kabul buyursun…

ŞİFA OLSUN

-Yastığım seccade olsun, uykum namaz kılsın, soluğum zikir çeksin Allah’ım. Ayağımdan başıma, doğduğumdan bu yaşıma bütün günahlarıma tövbe ya Rabbi!

-Öleceğime bütün kalbimle inanıyorum. Azrail’i karşıma güler yüzle çıkar ya Rabbi!

-Gözümün ışığını, beynimin dimağını, elimin, kolumun, ayaklarımın direncini, tüm vücudumun güç ve kuvvetini elimden alma ya Rabbi!

-Bakışım ibadet, sükûtum tefekkür olsun. Konuşmam zikir yapsın. Göz açıp kapayıncaya kadar bizi nefsin elinde bırakma ya Rabbi!

-Her nefeste dilimi zikirden, kalbimi şükürden, beynimi fikirden ayırma ya Rabbi!

-Aileme kötülük yapmak isteyenlere mani ol Allah’ım!

-Allah’ım günahlarını affettiğin sıddıklardan eyle. Onların sohbetlerine, zikirlerine ilhak eyle ya Rabbi!

-Yeni doğmuş sübyan gibi karşına çıkmayı nasip eyle! Bizleri salih kulların arasına katıver. Defterimin kapanmayacağı hayırlar yapmayı nasip et. Naim cennetinin vârislerinden eyle. Annemi ve babamı affet. Kabirde yüzümü kara çıkarma ya Rabbi!

-İçtiğimiz, bu dünyada “Zemzem”, öbür dünyada “Kevser” olsun. Geçtiğimiz, bu dünyada “doğru yol”, öbür dünyada “Sırat” olsun.

-Aldığımız, bu dünyada “güzel ahlak örneği”, öbür dünyada “nurlu berat” olsun.

-Girdiğimiz, bu dünyada “Mekke-Medine”, öbür dünyada “Cennetü’l âlâ” olsun.

-Gördüğümüz, bu dünyada “Beytullah, Ravza-İ Mutahhara, Mina, Arafat, Müzdelife, Uhud” , öbür dünyada “Cemalullah” olsun.

-Azığımız, hem bu dünyada hem öbür dünyada “takva, güzel amel, güzel ahlak” olsun.

-Sofralarımız, “ilim sofrası” olsun.

-Dostlarımız, bu dünyada “Hak dostları, âlimler, dervişler” öbür dünyada da “Peygamberler Ordusu” olsun inşaALLAH!

Lâ ilâhe illâllah. Kalbimizi karartma!

Lâ ilâhe illâllah. Rızkımızı Daraltma!

Lâ ilâhe ilâllah. Bizi imansız bırakma!

Lâ ilâhe illâllah. Kabirde bizi bunaltma!

Lâ ilâhe illâllah. Kendi kapından başka kapı aratma!

Lâ ilâhe illâllah. Kendine kul, Habibine ümmet olmaktan bizi bir an bile ayırma!

Lâ ilâhe illâllah. Hesapsız sabır ver!

Lâ ilâhe illâllah. Azapsız kabir ver bizlere Allah’ım.

AMİN AMİN AMİN

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

6 yorum

  1. Hiç duymamıştım bu alim zatı. Tanıştığıma ve güzel dualarını bana da ulaştırarak onun duasına amin dememe vesile olduğun için var ve yar olasın Şadanım?

  2. Bu mübarek günde nasıl güzel bir dua’dır bu Şadan’ım.
    Zikir yapacağım, yüzlerce kez zikredeceğim.
    Aminler olsun.

    • Rabbim kabul buyursun kardeşim ???Her ne geçtiyse güzel kalbinden Kûn Fe Yekûn deyiversin.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM