Vefa Öğretmenimin Adı
  • Facebook
  • Twitter
  • 23 Aralık 2023
  • 2
  • 207
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Vefa Öğretmenimin Adı

Kalemimle,defterimle bir hediye vermek istedim size öğretmenim. Ne eğitimi, ne öğrenimi bitirememiş, hala hayata yeni başlamış bir öğrencin olarak kalemimle geldim kabul ederseniz. Daha kıymetli bir şeyim yok size verebileceğim. Sizin ruhuma kattıklarınızın yanında, bir kalemim bir defterimle geldim hazırsanız… Vefa, öğretmenimin adı… Öğretmenim Ülkemin her şehrinde, her köyünde bir öğretmenim var. Yolumu şaşırdığımda bir […]

Kalemimle,defterimle bir hediye vermek istedim size öğretmenim. Ne eğitimi, ne öğrenimi bitirememiş, hala hayata yeni başlamış bir öğrencin olarak kalemimle geldim kabul ederseniz. Daha kıymetli bir şeyim yok size verebileceğim. Sizin ruhuma kattıklarınızın yanında, bir kalemim bir defterimle geldim hazırsanız… Vefa, öğretmenimin adı…

Öğretmenim

Ülkemin her şehrinde, her köyünde bir öğretmenim var. Yolumu şaşırdığımda bir sözüyle beni kendime getiren. Orada nefes aldığını bile düşünerek hizaya çektiren! Hiç tanımadığım öğretmenlerim var benim ülkemin dört bir yanına serpilmiş. Yüzünü hiç görmediği, sesinin tınısını duymadığı, tenine dokunmadığı insanı da sevebiliyormuş yürekler.Öyle yürekten sevdiğim canım öğretmenlerim var benim.Kalbimi büyüten, varlığıyla içime serin sular serpen… Hiçbir yol tesadüf değil, hiçbir sözün,hiçbir davranışın, hiçbir karşılaşmanın tesadüf olmadığı gibi… Ülkemin dört bir yanındaki öğretmenlerimle aynı yolda buluşmamız bir hediyeydi belki, onu da anlamadık!

Öğretmenlerim, bir şansım olsaydı ben yine okurdum, yine yazar, yine o kara önlüğü giyer, yine o defteri, kitabı itinayla,yardımsız kaplar, bir gece önceden çantamı toplardım .Öğretmenlerim bir şansım olsa, gözünüzün tam göz bebeğine denk getirerek sizi dinler, ödevlerinizi emir telakki ederdim. Ben yine ve daima sizin öğrenciniz olmak isterdim bir şansım olsaydı.

Adınızı kalbimde taşıyorum öğretmenlerim. Kiminizle ilişkimiz iletişim ağlarıyla, kiminizle kalpten kalbe, kiminizle göz göze halleşerek devam ediyor hayat yolculuğumuz. Kiminiz gençliğinin baharında, kiminiz çoktaan gerçek alemi eviniz bilmişsiniz. Kiminiz aşktan nasibini almış, kiminiz hayatını sıralara, kalemlere adamışsınız. Aynısınız, aynı güzelliktesiniz kalbimde,gözümde.Hep aynı kalacaksınız.Öğretmenlerin yaşı yoktur derim hep ve bu inanca sımsıkı sarılırım.Ne benim Göksu öğretmenimin bir yaşı var, ne Ahu öğretmenimin,ne Hilal ne de diğer kıymetli öğretmenlerimin. Benim ülkemin öğretmenleri yaşsız ve hep heyecanlı.

Vefa,Öğretmenimin Adı

Hayatımın köşeli yanlarına dokunan sevgili öğretmenlerim, bir sözüyle kapalılıklarımı açan, tefekkür etmeme sebep kıymetli öğretmenlerim, sizi çok seviyorum. Biliyorum ve inanıyorum ki ayrımsız, aynı emekle, bitmeyen bir sabırla siz de beni sevdiniz. Öteki alemi mesken belleyen canım öğretmenlerim, siz gerçek hayata yolculuğa geçtikten sonra, yerinize Göksu öğretmenim gibi gencecik, bir sözüyle hislerime tercüman olan bir meslektaşınızı, Ahu öğretmenim gibi çalışkan ve donanımlı, sevgi dolu bir öğretmeni, Hilal öğretmenim gibi şefkatli, gözümü kırpışımdan halimi anlayan bir meleği ve ismini sayamadığım pek çok kıymetli, pırıl pırıl öğretmenlerimin hayatıma girmesine yer açtınız.

Size kalemimden ve defterimden başka bir hediye veremiyorum öğretmenlerim. Söz uçar yazı kalır diye öğrettiniz, hep yaz sen dediniz. Yazım hediyem olsun gönlünüze, kelimelerim başınızdan döktüğüm çiçekler olsun, yolunuz yolum olsun kıymetli öğretmenlerim.

Şadan YER

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Şadan yüreğine sağlık canım. Kelimelerim yetersiz kalıyor duygularımı anlatmaya. ne mutlu bana çok şanslıyım senin gibi bir yürekle karşılaştım. çok şükür bin şükür seni hayatıma sokana

    • Öğretmenim kalpten kalbe bir yol var,görünmeyen??Tam da orada buluştuk,halleşiyoruz evelallah.Iyiki varsınız ?

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM