Blogger’da Yeni Yönetici Ekleme Nasıl Yapılır?
Abone Ol 

Blogger’da Yeni Yönetici Ekleme Nasıl Yapılır?

Blogger altyapısını kullanan kullanıcılar ; Blogger’da yazı ekleme, link düzeltme ve etiketleme gibi birçok özelliği bilmelerine rağmen, bu altyapının en önemli özelliğini es geçmektedir. Google üzerinden oluşturduğunuz bir gmail hesabınızla Blogger’da blogspot uzantılı bir siteye dakikalar içerisinde sahip olabiliyorsunuz. Blogger’da oluşturduğunuz bu ilk hesabınızla sistem tarafından otomatik olarak yönetici profiliniz tanımlanmaktadır. Peki biz bu sistemin dışında yeni yöneticiler veya yazarlar […]

Blogger altyapısını kullanan kullanıcılar ; Blogger’da yazı ekleme, link düzeltme ve etiketleme gibi birçok özelliği bilmelerine rağmen, bu altyapının en önemli özelliğini es geçmektedir.

Google üzerinden oluşturduğunuz bir gmail hesabınızla Blogger’da blogspot uzantılı bir siteye dakikalar içerisinde sahip olabiliyorsunuz. Blogger’da oluşturduğunuz bu ilk hesabınızla sistem tarafından otomatik olarak yönetici profiliniz tanımlanmaktadır. Peki biz bu sistemin dışında yeni yöneticiler veya yazarlar ekleyebiliyor muyuz? Evet Blogger, blogspot uzantılı sitelerde yeni yöneticiler ve yazarlar ekleme hakkını blogculara tanımıştır.

Yeni Yöneticilere Neden İhtiyaç Duyulur ?

Diyelim ki blogspot uzantılı sitenizde farklı kategorilerde yazılar yazıyorsunuz, bu kategorilerde işinin ehli kişiler ile çalışmak istediniz. Bu yeni gelen kişileri ister yönetici isterseniz de yazar olarak ekleyebiliyorsunuz.

Yine aynı sistem üzerinden misafir yazarlık uygulaması başlatarak yeni kişileri yazar olarak eklebilirsiniz.

Örneğin abc.blogspot.com uzantılı sitenizi açarken kullanmış olduğunuz gmail hesabınızla Google Adsense‘den reklam başvurusunda bulundunuz. Başvuru sonuç açıklama süresi genelde 1 gün kadar sürer, bu süre uzatılabilir de … Google Adsense bir gün veya birkaç gün sonra size dönüş yaparak başvurunuzu reddetti diyelim. Bir zaman sonra tekrardan başvurdunuz ve aynı cevapla yani red ile sonuçlanan bir mail aldınız.

Bu aşamadan sonra ben bu gmail hesabımı tekrardan kullanmak istemiyorum dediniz. İşte burada devreye giren ve çözümün odak noktası olarak da bilinen Yeni Yönetici Ekleme girişimiyle bu sorununuzu çözebilirsiniz.

Blogger’da Yeni Yönetici Ekleme Nasıl Yapılır?

Öncelikle Google gmail hesabınızla Blogger’a giriş yapınız. Ardından Blogger Admin Panelinin sol kısmında yer alan Ayarlar > sekmesine gidiniz . Karşınıza çıkan sayfanın alt bölümüne giderek  İzinler sekmesinde yer alan Daha Fazla Yazar Davet Et sekmesine tıklayın. Eklemek istediğiniz gmail hesaplarını buraya yazarak davet talebinde bulunun.

Davet talebinde bulunduğunuz gmail hesabınız size aitse kendi gmail hesabınızdaki maile gidin ve gönderilen maili onaylayınız. Aynı şekilde eklediğiniz diğer kişilerde, gmail hesaplarındaki maile giderek gelen bağlantıya onay vermeleri gerekmektedir.

Bundan sonra yapacağınız işlemler arasında eğer davet talebinde bulunduğunuz kişinin, blogunuzun yazarı olmasını istiyorsanız daveti kabul ettiğinden, Blogger tarafından otomatik bir yazarlık kimliği verilecektir.

Sizin burada yapacağınız tek işlem davet ettiğiniz kişiyi veya yeni gmail hesabınızı yönetici veya yazar olarak eklemek isterseniz, yine aynı yoldan Ayarlar / İzinler bölümüne giderek Blog yöneticileri ve yazarları kısmından dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Anlatacaklarımız bu kadar soru ve görüşleriniz olursa bu başlık altında yorumlarda bulunabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM