Önemli Tarihler
Abone Ol 

Önemli Tarihler

Tarih; neşeli, kederli, öfkeli ya da korkulu yüzbinlerce olaya tanıklık etmiştir. Bu olaylardan bazıları meydana geldiği zamanı ve sonrasını tamamen değişmesine yol açmıştır. Bugün bizler büyük yankı uyandıran bu olayları önemli tarihler olarak nitelendiriyoruz. Peki, bir tarihin önemli olduğu nasıl anlaşılır? Önemli tarihleri takip etmek bu anları hatırlamak bize ne katkı sağlar? Önemli Tarihler Nasıl […]

Tarih; neşeli, kederli, öfkeli ya da korkulu yüzbinlerce olaya tanıklık etmiştir. Bu olaylardan bazıları meydana geldiği zamanı ve sonrasını tamamen değişmesine yol açmıştır. Bugün bizler büyük yankı uyandıran bu olayları önemli tarihler olarak nitelendiriyoruz. Peki, bir tarihin önemli olduğu nasıl anlaşılır? Önemli tarihleri takip etmek bu anları hatırlamak bize ne katkı sağlar?


Önemli Tarihler Nasıl Belirlenir?


Hangi kurallara göre bir grup tarihi önemli olarak seçiyoruz? Tarihler tek başına önemli değildir. Onları önemli hale getiren yaşanan olayların etkileri ve ardışık zaman diliminde olaylar arası etki örüntüsünde hangi konumda yer aldıklarıdır.


Tarihler, insanlar tarafından zamanın akışını takip etmek için uzun süredir kullanılmaktadır. Olayları tanımlamamıza, ilişkilendirmemize ve nedenlerini incelememize yardımcı olurlar. Aslında, tarihteki olaylarla ilgili bazı önemli gerçekler, bunların meydana geliş tarihlerinin bilimsel olarak incelenmesiyle anlaşılır. Bu veriler, bu olayların sonrasını incelemek için kullanılır. Tarihler, tarihsel öneme sahip olayları tanımlamaya yardımcı olur. Bu nedenle sınıflandırmaya ve hatırlanmaya değer olaylar önemi tarihler olarak belirlenir.


Bunun yanında ülkelerin ve büyük kuruluşların belirlediği özel kutlama günleri bulunmaktadır. Bunlar bir meslek grubunu onurlandırmak ya da özel bir duruma dikkat çekmek için belirlenmiş tarihlerdir. Bu kutlama veya anma günleri de önemli tarihler olarak nitelendirilmektedir.


Önemli Tarihleri Neden Takip Etmeliyiz?


Şimdiyi Anlamaya Yardımcı Olur


Tarih işlerin daha önce nasıl olduğunu ve işlerin nasıl değiştiğini anlamakla bağlantılıdır. Bu nedenle tarih olayları ardışık bir şekilde izlenir. Böylelikle hangi olayın daha önce gerçekleştiği fark edilir ve aralarındaki bağlantı çok daha iyi anlaşılır.


Toplumların Şekillenmesini Sağlar


Bir topluluğun sosyal kişiliği için tarihler de aynı şekilde önemlidir. Örneğin 30 Ağustos, 29 Ekim gibi tarihler Türkler için hayati dönüm noktalarını belirtmektedir. Kurtuluş Savaşının kazanılması ve Cumhuriyetin ilan edilmesi Türk toplumunun kaderini değiştirmiştir.


Hafızamızı Canlı Tutar


Geçmişten ders çıkarmak çok önemlidir. Çıkardığımız dersler sadece kendi deneyimlerimizle sınırlı olmak zorunda değildir. Yüzyıllar öncesinde yaşananlar bugün bizim kararlarımıza hala etki edebilmektedir. Ancak öğrenilen dersler zamanla unutulabilir. Önemli tarihleri takip ederek kendinize öğrendiklerinizi hatırlatabilirsiniz.


Zamanın başlangıcından beri birikmiş olan bütün önemli tarihleri takip etmek zor gelebilir. Önemli tarihler web sitemizden tüm önemli olay, durum, kişiler ve belirli günleri görebilir ve onlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM