O Sensin Acaba Hangisi ?
Abone Ol 

O Sensin Acaba Hangisi ?

Arkadaşlarım merhaba … Düşlerimdeki Aşk kitabından tanıdığımız Burak Topuz ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ancak sohbetimiz genel hatlarını , yazarımızın yeni kitabı  “ O Sensin Acaba Hangisi ? “  kitabı üzerinden olmuştur. Anlayacağınız sohbette hem yazarımızı tanıyacağız hem de “ O Sensin Acaba Hangisi ? “ hakkında bilgi sahibi olacağız . Keyifli okumalar 😊 Merhaba […]

Arkadaşlarım merhaba … Düşlerimdeki Aşk kitabından tanıdığımız Burak Topuz ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ancak sohbetimiz genel hatlarını , yazarımızın yeni kitabı  “ O Sensin Acaba Hangisi ? “  kitabı üzerinden olmuştur. Anlayacağınız sohbette hem yazarımızı tanıyacağız hem de “ O Sensin Acaba Hangisi ? hakkında bilgi sahibi olacağız . Keyifli okumalar 😊

Merhaba Burak , öncellikle instagram hesabım Okuyeterki‘deki davetime icabet ettiğin çok teşekkür ederim. Kısaca kendinden bahseder misin ?

-Beni davet ettiğin için ben teşekkür ederim. Ben burada rakamlara ve statüye takılmak istemiyorum. Sanat aşığı diyebilirim, tiyatroyu ve okumayı çok seviyorum. Zaten okumadan yazma fikri de bana çok mantıklı gelmiyor. Yeni yerler keşfetmek her zaman ilgimi çekmiştir. Fırsatını bulduğum zaman sık sık seyahat etmeye çalışıyorum. Tiyatro demişken, opera ve baleyi de çok severim. Müzeleri gezmeye çalışırım.

Yazar olmak fikri ne zaman beri var ve bu fikir nasıl oluştu ?

-Aslında çocukken böyle bir fikri hiç düşünmemiştim, aklıma dahi gelmemişti, ama kitapları hayatıma aldıktan sonra, onlarla beslendiğimi fark edince ister istemez insanın yüreğine bir tohum düşüyor ve sen daha fazla okuman gerektiğini kendine söylüyorsun. Bir zaman sonra  bakıyorsun ki okudukların, yaşanmışlıkların ve hayal dünyan birleşip hepsi birlikte senin o yüreğinde ki meyvenin oluşumunu sağlıyorlar.

Kitaplarını yazarken beslendiğin alanlar neler ?

-Kesinlikle yalnızlık diyebilirim buna, bazen de klasik müzik dinleyerek yazmak, yoksa hayatla bir derdi olmayan bir insanın üretmeyle bir ilgisi olacağını düşünmüyorum ben. Geçmişte ki sanatçılara ve edebiyatçılara biraz göz gezdirirsek ne demek istediğimi gayet iyi anlayabilirsiniz. Bir dertleri vardır yani, hayatın onlara sunduğu bir şey olmasa dahi, onlar üretmek için kendilerine bir şeyleri dert etmişlerdir. Yoksa durup dururken ne bir hikaye, ne bir resim, ne de bir heykel çıkabilir ortaya.

O Sensin Acaba Hangisi ? Kitabın konusu nedir ?

-Kitabın adı çok manidar, zaten kitabın içinde de var neden bu adı taşıdığının.  Fazla detaya girmeden cevap vereyim şöyle. Aslında kitap günümüz insanından izler taşıyor, birilerinin dayatması, teknolojik aletlerin hayatımızda ki etkileri vesaire diyebiliriz buna. Ancak farklı karakterler de mevcut kitapta, buna zıtlıklar diyebiliriz. Herkesin biraz da olsa kendi resmini görebilmesini sağlamak aslında amaç, dayatmalara inat istediğimiz gibi yaşamak.

Kitaplarında , kurgu mu  edebi unsurlar mı  önplandadır ?

-Kitap roman türünde olduğu için kurgu daha çok ön plandadır ancak bu da edebi unsurların olmadığı anlamına gelmiyor.

Hikayedeki  iki ana karakter olan Alaz ve Tunç ; kendi hayatından izler taşıyor mu  ?

-İlla ki taşıyordur. Sonuçta bir yazar da dışarıdan besleniyor ve beslendiklerini süzgecinden geçirip kendi hayat ve yaşayış biçimi oluşuyor. Bu da yazarın, karakter yaratırken kendi algıladığı hayatı karaktere yansıtmasıdır aslında.

O Sensin Acaba Hangisi ? Ne kadar sürede yazıldı ?

– Üzgünüm, bu konuda kesin bir süre veremeyeceğim, çünkü bazı duraklamalar olduğu için bu süre biraz uzadı diyebilirim sadece.

Hedef okur kitlen var mı ? Varsa nedir ? 

-Kurgusal kitaplar okuyan herkese hitap edebileceğini düşünüyorum. Yani kafamda belirlediğim bir hedef kitlem yok aslında. Sadece kuramsal kitaplar okuyana biraz basit gelebilir, onun dışında herkes okuyabilir.

Sohbetimizi bitirmeden önce son bir soru ile kapanışı yapalım . Üçüncü kitap düşüncen var mı ? Varsa ufak bir ipucu  verir misin ?

– Keyifli bir sohbetti benim için, üçüncü kitap için çalışıyorum, henüz başlamış değilim ama fikir ve kurgu oluşturma aşamasındayım . Umarım bir aksilik çıkmaz ve üçüncü kitaba da kavuşuruz. Dediğim gibi daha çalışma aşamasında olduğum için ne yazık ki bu konu da bir cevap veremiyorum, henüz netlik kazanmış bir şey olmadığı için.

Keyifle okuduğum O Sensin Acaba Hangisi ? kitabını okumak isteyenlere link bırakıyorum . https://www.kitapyurdu.com/kitap/o-sensin-acaba-hangisi/553747.html

Düşlerimdeki Aşk kitabını maalesef hiç bir sitede bulamadım. Yeniden basımı olur umarım .

Gözde ŞENGÖREN / okuyeterki

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Düzenli olarak Notion uygulaması üzerinde bir kitap listesi oluşturuyor ve buradaki sıra ile satın alım yapıyorum. Haliyle okuyorum da. Sizin bu yazılarınız kitap listesi oluşturmamda çok faydalı oluyor. Burak Topuz ‘un O Sensin Acaba Hangisi isimli kitabını da şimdi listeme ekliyorum. Çok teşekkür ederim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM