Görkem Kurt
Görkem  Kurt
kurtgorkem925@gmail.com
Hayvan da Olsalar Onlar da Canlı!
  • 10
  • 156
  • 16 Şubat 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Merhaba arkadaşlar bu haftaki yazımın biraz da olsa herkesin vicdanına dokunmasını temenni ediyorum. Konumuz hayvanlar , hayvan sevgisi ve onlara yapılan katliamlar … Yazılacaka çok çok çok şey var evet bu yüzden lafı uzatmamaya kısa ve öz konuşmaya çalışacağım. Hayvan Sevgisi Bazılarımız hayvanlara karşı çok iyi niyetli , duyarlı , saygılı ve bilinçli yaklaşırken bazılarımız […]

Merhaba arkadaşlar bu haftaki yazımın biraz da olsa herkesin vicdanına dokunmasını temenni ediyorum. Konumuz hayvanlar , hayvan sevgisi ve onlara yapılan katliamlar … Yazılacaka çok çok çok şey var evet bu yüzden lafı uzatmamaya kısa ve öz konuşmaya çalışacağım.

Hayvan Sevgisi

Bazılarımız hayvanlara karşı çok iyi niyetli , duyarlı , saygılı ve bilinçli yaklaşırken bazılarımız canice katlediyor bu vicdansızlığın tarifi yok. Nasıl bu kadar iyi niyetten , merhametten ,vicdandan yoksun olabiliyorlar? Onların da bir canı var ve hayvanlar siz zarar vermeden asla zarar vermez bunu hepimiz biliyoruz.

Onları öldürerek hemde canlı canlı onları ağlatarak öldürerek elinize ne geçiyor ki? Ne zevk alıyorsunuz buradan? Cidden anlamış değilim. O kadar çok pislik,sapık,vicdansız insanlarla doldu ki bu dünya hayvanlara tecavüz etmeyen de kalmadı öldürmeyen de… O kadar kin , öfke ve nefret doluyum ki eğer sert konuşuyorsam affınıza sığınarak özür diliyorum bütün okuyucularımdan . Ama yeterince sessiz kaldığımı düşünüyorum ve sanırım bu benim patlama noktam oldu.

Mesela çocuklara bakın…

Onlar ne kadar da saf ve masum değil mi? Hayvanlara olan yaklaşımları o kadar güzel ki işte bu yüzden aslında her şey ebeveynlerde bitiyor. Çocuklarınızı eğer hayvanlarla arkadaş olarak büyütürseniz şuan o kadar cani insan , merhamet yoksunu insan olmayacaktı! Size illa ki evinize hayvan alıp bakın diyemem tabiki de ama en azından” kızım/oğlum bak bu köpek kemik sever sadıktır ve hiçbir hayvan sen zarar vermeden sana zarar vermez , hadi biraz gidip sevelim” diyebilmelisiniz . Gerçekten her birey bunu derse katliamlar olmaz. Haberlerde görüyoruz yakarak öldüren de var tecavüz ederek de boğarak da… “Bu kadarsınız işte bu kadar küçüksünüz” diyerek susuyoruz hepimiz biliyorum . Ama bu kadar sessiz kalmak yeter yaşım yetse o kadar yapacağım şey var ki saymakla bitmez !

Uzun lafın kısası sizden istediğim biraz olsun onlara sahip çıkalım, koruyalım. Onlar insanlar gibi konuşamıyor dertlerini anlatamıyor olabilir ama bazen bir bakışları bile yetiyor duygularını anlatmaya . Lütfen onlara kötü davranmayın , hor görmeyin ! Bilmiyorum bu yazım size bir şeyler kattı mı ama tek isteğim hep beraber onların çıkmayan sesi biz olalım!

“Kişiye Göre Kardeş Nedir?” okumak için tıklayınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

10 yorum

  1. 16 yaşımdaydım. Kardeşim oldu. Tekne kazıntısı denilen cinsten. O doğmadan önce hayvanlara karşı hiç sevgim yoktu. Kardeşim olduktan sonra yüreğime bir hassasiyet geldi oturdu. Artık her türlü canlıya karşı inanılmaz bir merhametim vardı. Hayvanlara zarar gelmesine üzülsem de yine de kucağıma alıp sevemezdim. Sonra kızım doğdu. Yüreğimdeki merhamet onlarca kat büyüdü. Ona örnek olmak, canlılarla iletişimi güçlü olsun diye öncülük etmek adına başladım kucağıma alıp sevmeye. Şimdi baba kız nerede bir kedi köpek görsek peşinden koşuyoruz 🙂

  2. GÜZEL BİR KONU SEÇMİŞSİNİZ TEBRİKLER. HAYVANLARA YAPILAN MUAMELE İNSANLARIN VİCDAN SEVİYELERİNİ DE GÖSTERİYOR MAALESEF. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

  3. evimizde bir kedimiz var arasıra yanlışlıkla patisine kuyruğuna bassan yarım saat özür diliyorum…bu gezegen hepimizin bizim yaşam hakkımız kadar onların da yaşam hakkı var hatta bence hayvanlara kadınlara çocuklara zarar veren şerefsiz mahlukatlardan bence çok daha fazla yaşam hakkı var…

  4. “Hayvan da olsalar” demek başlı başına insanı hayvandan üstün gören, insanın primat bir hayvan olduğu gerçeğini öteleyen bir ön koşul.

    • Sayın okurum zaten evrendeki en üstün varlık insanlardır . Çünkü onların düşünme ve konuşma becerisi vardır. Yazdığım yazıda da kastettiğim üstünlük budur.

      • Bilimsellikten olduğu kadar dini perspektiften bakınca da sorunlu bir bakış açısı olduğunu söylemek zorundayım. Sapiense üstün diyen bir kitabı, üstün olduğunuzu ispatlamak için referans gösteremezsiniz aksi halde tevazu göstermez kibre düşmüş olursunuz ki bu da aynı kitap dahilinde günah olarak işaret edilmiştir. Düşünme ve konuşma (iletişim) becerisinin yalnızca insana mahsus olduğu konusunda ise tamamen yanlış bir bilgiye sahip olduğunuzu ispatlayacak yüzlerce bilimsel makale mevcut. Benim de itirazımın temelinde yatan budur.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM