Görkem Kurt
Görkem  Kurt
kurtgorkem925@gmail.com
Cesaret Etmek
  • 5
  • 245
  • 21 Mayıs 2023 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Cesaret Etmek….Kaybettikleriniz Kazandıklarınızdır Belki de! Cesaret… Bazılarımız onu yazarken bile korkuyor öyle değil mi? Ama korkaklık elimize ne geçirir ki? Hem neyden ve neden korkuyoruz biz? Daha ne kaybederiz yada ne kazanırız? Bunların yanıtları aslında sizin içinizde . Cesaret sizin içinizde! Bizler sadece sizin bunları fark etmeniz için araç olabiliriz. BİR KAÇ DOZ CESARET İnsanoğlu […]

Cesaret Etmek….Kaybettikleriniz Kazandıklarınızdır Belki de!

Cesaret… Bazılarımız onu yazarken bile korkuyor öyle değil mi? Ama korkaklık elimize ne geçirir ki? Hem neyden ve neden korkuyoruz biz? Daha ne kaybederiz yada ne kazanırız? Bunların yanıtları aslında sizin içinizde . Cesaret sizin içinizde! Bizler sadece sizin bunları fark etmeniz için araç olabiliriz.

BİR KAÇ DOZ CESARET

İnsanoğlu doğası gereği cesur bir varlık olarak dünyaya gelmiştir. Ama bazılarımız içindeki cesareti dışarı vurmaya korkar hale geliyor. Bir takım iç savaşlara yenilip pes ediyoruz hemen; ama asla yenilgiyi kabullenmeyin! Çünkü bir kere “yenilen hep yenilmeye devam eder” bu duyguyu içinize hapsederseniz bu yenilgilerin ardı arkası kesilmez. Kazanmış biri, kazanmak uğruna bütün cesaretini ortaya koyar. Korkarak kaybettiğiniz bir şeyi daha da kaybedebilirsiniz; ama cesaret kazanmayı hatta daha da kazanmayı sağlar.

İnsanlar her gününü son günü gibi yaşamalı.

“Keşke”lerin yerine “iyi ki ” denmeli her gün. İhmal etmeyin hiç bir şeyi sadece bir kaç doz cesaret 🙂

CESARET ETMEK YÜREK İŞİ!

Cesaret etmek, yürek işidir bana göre. Korkaklık kalbinizi yok eder yer bitirir zamanla. Elinizdeki fırsatları iyi değerlendirip hareket etmelisiniz. Zaten en fazla ne kaybedebilirsiniz? Ev, iş, sevdiklerimiz… İnan ki canınız dışında her şey yerine gelir.

Evet belki biraz sert olacak ama biri sizden, bazı şeylere cesaret ettiğiniz için gidiyorsa, bırakın gitsin! Zaten sizi seven size değer veren insan bunun doğru olduğunu görür ve farkındadır.

Demem o ki; eğer hayatınızı elinizden almayacak şeylerden korkuyorsanız korkmayın . Kaybettikleriniz aslında kazandıklarınızdır. Siz kaybettim sanırken kazandığınızı göremezsiniz. İçimizdeki cesaret insanoğlunun yapısında vardır ve korkaklık bunun yavaş yavaş ölmesine neden olur .

Hayat size verilen bir mucize, bu mucizeyi ışığı sönmüş bir oda olarak geçirmeyin!

Sosyal Medyada Paylaşın:

5 yorum

  1. Yaşamak şu anlamsız dünya da gayet cesaretli bir iş zaten. O yüzden aslında hepimiz cesuruz ama biraz farkına varmalıyız

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM