Nazlı Aydın
Nazlı  Aydın
biriktirdiklerimde@gmail.com
Tutunan Tutunamayanlar Dizi Yorumu
  • 2
  • 191
  • 03 Mayıs 2020 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Dikkat spoiler içerir!!! Tutunan Tutunamayanlar; hepimizden, bizden birini anlatıyor. Dizi 7 ocak 2020 tarihinde bizlerle buluştu. Absürd komedi olması, süresinin bir saate yakın olması, Tarık Şakrak’ ın kronik işsizliği, kendi aile yapımızdan izler taşımasıyla bizleri ekrana kilitledi. İlk bölümü izlediğimde Tarık’ın iş görüşmelerindeki lakayt tavırları, Cemile’nin oğlunun artık iş güç sahibi olmasını istemesi ve bu […]

Dikkat spoiler içerir!!! Tutunan Tutunamayanlar; hepimizden, bizden birini anlatıyor. Dizi 7 ocak 2020 tarihinde bizlerle buluştu. Absürd komedi olması, süresinin bir saate yakın olması, Tarık Şakrak’ ın kronik işsizliği, kendi aile yapımızdan izler taşımasıyla bizleri ekrana kilitledi.

İlk bölümü izlediğimde Tarık’ın iş görüşmelerindeki lakayt tavırları, Cemile’nin oğlunun artık iş güç sahibi olmasını istemesi ve bu anlamda elinden geleni ardına koymaması, aile içi diyologlar beni kendine bağladı diyebilirim.

Dizinin ilerleyen bölümlerinde klasikleşmiş replikler, bir süre sonra insanı bıktıracak türden değilde ağzına takılacak türden.

“Biz de boş adam değiliz.”

“Sağdan soldan hep duyuluyor.”

İlham perisi İlhan’ın, Şair Lütfü’nün çatışmaları; Tarık’ın İrem’e olan gözlerden kan ağlatan aşkı…

Üstelik televizyonlarda izlerken yoran,ağır dram içeren, sözümona ağır mafya dizileri bizleri daha sakin bir dizi aramaya yöneltirken kendimizi bir kitap kafede çay içerken bulduk.

Şiir yazamayan bir şairin bu kadar naif olması,Tarık’ın ve Vildan’ın iki ayrı aşığı canlandırması, büyük insanların küçük insanları nasıl kullandığını göstermesi bu dizinin müthiş olmasının büyük hisselerinden.

Tutunan Tutunamayanlar

Dizideki karakterlerden bahsedelim biraz.

Tarık Şakrak; naciddi, kronik işsiz, âşık, sevdiği için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan yalnızca karşılık görememekten korkan bir tutunamayan.

İlhan; işinde başarısız, ilham veremeyen, sürekli acıkan, cebinde her daim çekirdeği bulunan, sokakta dolaşırken görsek yadırgayacağımız, kanatları da bulunan tutunamayan bir ilham perisi.

İrem; Tarık’ın yegane aşkı, dolandırıcı bir babanın tutunamayan masum kızı.

Vildan; ömrü Tarık’a olan aşkla geçmiş, âşık bir tutunamayan.

Lütfü; şair, ince ruhlu, her an ağzından mısralar damlayacakmış gibi, Ayşe’ye âşık, İlhan’la yaptıkları zaman yolculuğundan sonra kendine “Lütfî” mahlasını uygun görmüş, tutunamayan.

Yavuz; fakirliğe özenen, parayla tatmin olunamayacağının kanıtı niteliğinde, zengin bir tutunamayan.

Nurdagül ve Hikmet; çocuk sahibi olamamış, evliliklerini aşkla yürütmüş, mutlu tutunamayanlar.

Nereden mi biliyorum, aman canım sağdan soldan hep duyuluyor…

Karantina günlerinde “Tutunamayanlar Çevrimiçi” bölümleriyle ekranlarda bizlerle buluşmaktan vazgeçmeyen bu kaliteli dizi, seni seviyoruz…

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. Tutunamayanların sık sık tanıtımını görüyorum ama hiç izlemedim, yazdıklarınızı okuyunca çok ilgimi çekti izleyecegim 🙂

  2. Hele son iki bölümü Çevrimiçi olarak yayınlanan bölümleri tek kelimeyle muhteşem. Günümüz koşullarını komik, eğlence tadında anlatıyor. Keyifle izliyorum. Bu arada burada dile getirdiğin içinde ayrıca teşekkür ediyorum Nazlı Aydın.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM