Sudenaz Köşklü
Sudenaz  Köşklü
sudenazkosklu@gmail.com
Kadına Şiddet ?
  • 5
  • 235
  • 20 Şubat 2024 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Konumuz şiddet hem de en büyük en kötü şiddetlerden biri olan kadına şiddet… Türkiye genelinde yaşamının herhangi bir dönemindeeşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz kalan kadınların oranı %36. Yaşamının herhangi bir döneminde piskolojik şiddete maruz kalan kadınların oranı %44. Cinsel şiddete maruz kalan kadinlarin oranı %12. En az bir kez şiddete maruz kalmış […]

Konumuz şiddet hem de en büyük en kötü şiddetlerden biri olan kadına şiddet…

Türkiye genelinde yaşamının herhangi bir dönemindeeşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz kalan kadınların oranı %36. Yaşamının herhangi bir döneminde piskolojik şiddete maruz kalan kadınların oranı %44. Cinsel şiddete maruz kalan kadinlarin oranı %12. En az bir kez şiddete maruz kalmış eğitimi olmayan kadinların oranı %43.

Kadınların yaşı arttıkça ve eğitim düzeyleri düştükçe cinsel şiddete uğrama riskleri artmakta. Ayrıca boşanmış/ayrı yaşayan kadınların cinsel şiddete maruz kalma oranları bu grup dışındakilere göre daha fazla.

Kadına şiddet sadece fiziksel ve cinsel değil. Psikolojik şiddet, sözlü şiddet, ekonomik şiddet (varolan maddi kaynakların kadına istediğini yaptırmak için kullanılması) vb. yollarla da kadın baskı altına alınıyor.

İslamiyetin kadına şiddete onay verdiği yalanı da büyük bir etken. Bu nedenle İslamiyette böyle bir şey olmadığı halde İslam ülkelerinde kadına yönelik şiddet çok daha fazla.

Bu sorun elbette ancak eğitimle ve çok güçlü yaptırımların bulunması ve gerek kolluk güçleri gerekse adli makamlar tarafından mutlaka uygulanması ile çözülebilir.

En kötüsü de ne bilirmisiniz şiddete uğranış bir kadının diğer bir kadının” iyi olmuş ” gibi sözler ile haksız çıkarmaya çalışması. Kimse hak etmez şiddeti hiç kimse… Empati kurun nasıl hissediyorsunuz? Kötü hem de çok kötü değil mi?

Ekranlarda da kadına şiddet var !

YASAYA GÖRE SİGARANIN VE ALKOLÜN OLDUĞU KARELER MOZAİKLENMEDEN YAYINLANAMIYOR. NEDENİ ÇOK AÇIK; ÇOCUKLARIN SİGARAYA VE ALKOLE ÖZENMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR. BU UYGULAMA ŞÜPHESİZ Kİ SİGARA VE ALKOL BAĞIMLILIĞININ ÖNÜNE GEÇMEKTE ETKİLİ. AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERMEMİZ GEREKEN BİR DİĞER KONU DA; ‘DİZİLERDE KADINA GÖSTERİLEN ŞİDDET!’ SENARYO GEREĞİ DE OLSA ERKEK OYUNCU KARŞISINDAKİ KADINA RAHATLIKLA EL KALDIRIYOR. VE UZMANLARA GÖRE BU SAHNELER TIPKI ŞİDDET İÇEREN DİĞER YAPIMLAR GİBİ ÇOCUKLARIN BİLİNÇALTINDA YER EDİYOR. SONRA O BÜYÜYEN ÇOCUKLAR EŞİNE KIZINA ŞİDDET UYGULAMAYI İYİ BIR ŞEY ZANNEDİYOR !

Daha kaç kişi kaybetmemiz gerekiyor?

Şiddetin her türlüsüne KARŞIYIZ… KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ…

Kaynaklar / Euronews

Sosyal Medyada Paylaşın:

5 yorum

  1. Bu konu böyle öğretici bir platformda kaleme alınmasaydı olmazdı . Tebrikler

    • Teşekkürler tabi ki de kaleme alinmalı ne kadar çok kişi bilinçlenirse o kadar iyi olur.

  2. Kadına şiddetin eğitim seviyesiyle çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Eğitim seviyesi yüksek insanlarında şiddet uyguladığı veya şiddete maruz kaldığı aşikar.İnsani vicdani bir durum bu.Bunu engelleyebilecek kurumlarında içi boş malesef…

    • Şiddet ilk önce aile eğitiminden geçer ailede şiddet uygulnıliyorsa çocuk küçük yaşlarında bile şiddete yönelir ablasina annesine uygular çocuk ne kadar çok okuda da büyük adam olsa da ailesinde gördüğü şiddet özendirmesini her zaman gerçekleştirir…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM