radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Etrafını Güçlü İnsanlar İle Çevrelendiğinde Ne Olur?
  • 14
  • 159
  • 02 Şubat 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Etrafın güçlü insanlar ile çevrelendiğinde ne olur? Gerçekten neler olur sahi, bakalım neler oluyor. Güçlü insanlar derken yazı için seçtiğim fotoğraftaki güçten bahsetmiyorum tabiiii ki 🙂 O sadece yazıya ilginizi çekmek içindi 🙂 Bildiğimiz ama unuttuğumuz, bildiğimiz ama uygulamadığımız şeyler. İnsanların hayatımız üzerinde büyük bir etkisi var değil mi? Amerikalı girişimci ve motivasyonel konuşmacı Jim […]

Etrafın güçlü insanlar ile çevrelendiğinde ne olur? Gerçekten neler olur sahi, bakalım neler oluyor. Güçlü insanlar derken yazı için seçtiğim fotoğraftaki güçten bahsetmiyorum tabiiii ki 🙂 O sadece yazıya ilginizi çekmek içindi 🙂 Bildiğimiz ama unuttuğumuz, bildiğimiz ama uygulamadığımız şeyler.

İnsanların hayatımız üzerinde büyük bir etkisi var değil mi? Amerikalı girişimci ve motivasyonel konuşmacı Jim Rohn “En çok birlikte olduğunuz beş insanın ortalamasısınız” diyor.

Bunu düşünerek, ne yediğimiz ve nasıl egzersiz yaptığımız hakkında düşündüğümüz gibi, zaman harcadığımız insanları da düşünmeliyiz.
Zamanımızı kiminle geçirdiğinizi düşünmek önemlidir, çünkü bunlar bizim kim olduğunuzu ve dolayısıyla neler başarabileceğimizi doğrudan etkileyecektir. Güçlendirici arkadaşlar, bizim hata yapmamıza izin verecekler ve hatalardan öğrenip hayata devam etmemizi sağlayacaklar bunu unutmalıyız. Bazı insanlar ise hayatımızdaki parazitler. Mutluluğumuzu, enerjimizi ve belki de bazı maddi kaynaklarınızı emiyorlar. Onlarla zaman geçirmeyi, koltukta cips yemekle aynı kategoriye koyabilirsiniz. Sizin için kimin ve kimin için iyi olmadığını eleştirel bir şekilde değerlendirmek önemlidir, bu yüzden parazitleri hayatımızdan nazikçe çıkarabilir ve ilham veren insanlara odaklanabiliriz.

Peki, birini “iyi” bir insan yapan şey nedir? Ve bu insanlarla kendinizi çevrelemenizin faydaları nelerdir?

İyi insanlar ermiş değildir ya da en azından olmaları gerekmez. Tatillerini birilerine yardım etmek için harcayabilirler ya da spor salonuna daha çok uğramanı sağlayabilirler. Aradığımız iyi insanlar, aslında bizim hayatımızı zenginleştiren olumlu ve mutlu insanlardır.
Aile üyeleri
Arkadaşlar
İş arkadaşları
Aynı kafede sıkça karşılaştıklarımız….
Bu insanlar bize daha iyi bir kişi olmanız için ilham verecek, hedeflerimize ulaşmak için bize motivasyon sağlayacak, başarılı olmamız için gereken değişiklikleri yapmamıza ve başarımızı tekrar etmemize teşvik edecek insanlardır.

En Çok Zamanını Harcadığınız İnsanları Düşünün

En çok zaman harcadığınız kişilerin özelliklerini yazın. Onlara olumlu insanlar mı diyorsun? Mutlu mu? Şimdi nasıl etkileşime girdiklerini ve seni nasıl etkilediklerini düşün. Hedeflerinize ulaşmak için gerekenlere sahip olduğunuzu hissettiriyorlar mı? Seni destekliyorlar mı? Seni çekici hissettiriyor mu?

Onlarla zaman geçirdikten sonra mutlu ve enerjik hissediyor musun?
Bu sorulara “evet” cevabı verdiyseniz, muhtemelen zaten ihtiyacınız olan iyi insanlarla kuşatılmışsınızdır.

“İyi” Sizin İçin Ne İfade Ediyor?

“Sizi mutlu eden insanlarla kendinizi kuşatın. Sizi güldüren, ihtiyaç duyduğunuzda size yardım eden insanlar. Gerçekten önemseyen insanlar. Onlar hayatında tutmaya değer olanlardır.”- Karl Marx

İnsanlar farklı. Güçlü insanlar, mutsuz insanlar, heyecanlı insanlar, keyifli insanlar,… Beni mutlu eden şeyler belki seni mutlu etmeyecek. Fikrimiz diğerinden farklı olabilir. Anahtar ne, bizim için iyi olan insanları bulmak. Peki, bunu nasıl yapıyoruz? Karşımızdakilere olumlu hisler bırakmalı ve kendimize güvenmeliyiz. Ayrıca kendimiz olmalıyız bu önemli bir nokta. Bu sizi sizin için doğru olan insanlara yönlendirecektir. Affedici olmakta önemli (aşırılığa kaçmadan). Kızgınlık ise sadece acı ve mutsuzluğu doğurur.

Olumsuzluğun gitmesine izin vermemizin zamanı geldi artık. İyi insanlarla çevriliyken, hayatla çevreleniriz. Daha az stresli oluruz ve günlük işlerden daha fazla keyif alırız.

Bugün, hayatımızdaki iyi insanlarla daha fazla zaman geçirmeye başlamak için kendinizle bir anlaşma yapın. Parazitlere veda etmeye hazır mısın?

Bu arada “tavsiye edeceğim kitaplara” bir göz atın isterseniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

14 yorum

  1. Mutluluk bulaşıcıdır,tıpkı mutsuzluğun bulaştığı gibi.Kalbimizi yormayan dostluklarla varolalım dılerım.

  2. Enerjimizi artıracak insanlarla dolsun taşsın yaşamımız insaAllah Ahu hanım
    Düşündüm …
    Var olun …

  3. Hayatımız parazitlerle, toksik insanlarla çevriliyken bunu tersine çevirmek kolay değil ama imkansız da değil. Kararlı olmak ve o ilk adımı atmak, zor olanın büyük bölümünü aşmak demek… Peki etrafımız güçlü, iyi insanlarla çevrelenince stres bitecek mi? Elbette hayır. Ancak kendimizi daha güvende hissederek yaşamaya başlayacağız. Tabii bir de enerjimizi son damlasına kadar sömüren enerji hırsızlarından kurtulmak, yeniden doğmuşluk hissi verecek… Ne büyük bir huzur, nasıl büyük mutluluk. Yazıyı okumak bile rahatlattı beni, bir de uygulayınca vereceği haz var değil mi? Kaleminize, yüreğinize sağlık 🙂

    Not: Bence görsel gayet estetik 🙂

  4. 2017 yılının ortalarında “Etrafını Güçlü İnsanlar İle Çevrelendiğinde Ne Olur?” sorusunu kendi kendime çok sordum. O zamanlar Jim Rohn ve teorisi ile tanıştım. Çok kısa bir süre içerisinde en yakınımdaki 5 insanı değiştirdim. 2018 yılı benim için son derece bereketli bir yıl oldu. Hem maddi anlamda hem de bilgi anlamında oldukça geliştim. Hala daha aynı devam ediyor. Bu arada gariptir ama siz çevrenizi değiştirip bir süre o çevre ile geliştikçe çevre de sizin için yetersiz gelmeye başlayabiliyor. Hep daha iyisini aramaya başlıyorsunuz. Belki böylece günün sonunda ülkenin en başarılı insanları ile oturup yemek yiyiyor oluruz. Kim bilir… Ben de bu konu hakkında “Hoş Geldin 2019” başlıklı bir yazı yazmıştım.

  5. Bu dünyada etrafını saran güçlü insanlar yoksa ya da en azından bir ailen yoksa sen bir hiç oluyorsun. Ne güzel demiş Karl Marx demi “Sizi mutlu eden insanlarla kendinizi kuşatın. Sizi güldüren, ihtiyaç duyduğunuzda size yardım eden insanlar. Gerçekten önemseyen insanlar. Onlar hayatında tutmaya değer olanlardır.” Bu söz boşuna söylenmemiş , aksine önemsemeliyiz. Kaleminize sağlık hocam…

  6. Yazının başlığı ve görsele anlam vermeye uğraştım epeyce ama ilk cümlelerden sonra anladım olayı:) Evet, karakter olarak güçlü ve pozitif insanlarla birlikte olmak yaşam kalitemizi yükseltir. Negatif insanlar ise mutsuzluk bulaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu tip insanlarla aynı havayı teneffüs etmemek için çabalamak gerek.

    • Ters köşe yapmak istedim 🙂 Negatif insanlar bizi dibe çekmeden parazitleri silkelemek gerekiyor. Çok teşekkürler guzel yorumunuz için

  7. Etrafınız güçlü insanlarla çevrelendiğinde ne olur konusunda çok keyifli bir paylaşım yapmışsınız Ahu Hanım. Evet çok doğru. En sık görüştüğümüz insanların ortalamasıyız aslında. Ve tabii bizi üzen yoran mutsuzluk getiren kimselerle görüşmek, bizi de kısa zaman sonra o ruh haline sokabiliyor. Elbette arkadaşlık dostluk, hep güzel günler için değil ama bazı insanlar sürekli mutsuz ve huzursuz olabiliyor. Hatta bu kimselerin beslenme kaynağı bu olumsuz duygular olabiliyor. Benim tanıdığım böyle kimseler vardı zamanında. Yaşamları hiçbir zaman iyiye gitmez, sürekli sorun yaşar ve çevresinden kendilerine yardım etmelerini isterlerdi. Onlarla birlikte ben de sürekli gergin bir ruh halindeydim. O kimseler uzaklaştığından beri çok daha iyiyim. Teşekkürler bu keyifli yazıyı kaleme aldığınız için

  8. Evet eski atasözlerimizde bile var illa yabancı yazar ve düşünürlerin sözlerine bakmaya gerek yok bana arkdaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim. Tabi parazitlerle gezersek bizde parazit gibi oluruz bize bir şey katan bizim de ona bir şeyler katabildiğimiz kişiler olmalı hep o siz bir şeyler katarsa o da sizi parazit olarak görebilir yine mükemmel bir yazı olmuş ama resmi hiç beğenmedim teşekkürler 🙂

    • Kesinlikle haklısınız neden kendi atasözümüzü de katmamışım yazıma.. cok teşekkürler:) Fotograf ise tamamen dikkat çekmek için 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM