Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Korona Virüsü Bana Neler Öğretti?
  • 1
  • 157
  • 02 Nisan 2020 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Son günlerde Korona virüsü ile birlikte hepimiz evlerimize kapandık.  Caddelerde, dükkanlarda ve marketlerde, hayatın her alanında insanlar artık virüs nedeniyle evlerinde bulunmaya karar verdi. Ve göremediğimiz o minik virüs bizleri evlere kapatmaya yetti.  Bu virüs ile birlikte ben bazı şeyleri anlamlandırmaya başladım, eminim ki sizler de benimle aynı fikirde olacaksınız, bunları sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazdım;  Virüsün […]

Son günlerde Korona virüsü ile birlikte hepimiz evlerimize kapandık.  Caddelerde, dükkanlarda ve marketlerde, hayatın her alanında insanlar artık virüs nedeniyle evlerinde bulunmaya karar verdi. Ve göremediğimiz o minik virüs bizleri evlere kapatmaya yetti. 


Bu virüs ile birlikte ben bazı şeyleri anlamlandırmaya başladım, eminim ki sizler de benimle aynı fikirde olacaksınız, bunları sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazdım; 


Virüsün Çin‘de yayılmaya başladığında hiç birimiz bu kadar yaygın sey-redeğeni tahmin edemiyorduk. Her halde 2 ay öncesinde bizim ülkemiz de hatta Avrupa da virüs ile savaşacak deseler inanmazdım. 2 ay sonrasındayım ve aniden virüs ülkemize giriş yaptı ve yayılmaya devam ediyor. Halbuki 2 ay öncesi şimdi için o kadar çok planımız vardı ki hepsi bir, bir suya düştü. 


Virüs bir anda okulları tatil etti ve ilk 2 hafta olan bu tatil 30 Nisan’a kadar uzatıldı. Ben de bir lise öğrencisi olarak buna ilk çok sıcak bakıyor ve sesimi çıkarmıyordum. Çünkü bir çok sınav ertelenmişti ve biz de her öğrenci gibi tatilin sevincine kapıldık. Ve şimdi tatilin yaklaşık 20. günündeyim ve bazı şeylerin değerini daha da iyi anlıyorum. 

“Korona Virüsü”yle neleri mi anladım? 

Kimseye sormadan dışarı çıkabilmeyi, 

İnsanlar ile rahatça ilişki kurabilmeyi, 

Sarılabilmeyi ve tokalaşabilmeyi, 

Yürüyüş yapıp hava almayı, 

Bir çok öğrenci katılmayabilir ancak okulu ve öğrenmeyi, 

Rahatça alışveriş yapabilmeyi, 

Dokunabilmeyi, 

Kısacası özgürlüğümü özledim… Ve anladım ki, biz gerçekten de şimdiye kadar özgür olmanın değerini bilmiyormuşuz. 

Daha sayabileceğim bir çok örneği şu an yaşıyoruz, dostlar. Bunları düşündükçe sıkılıyorum ancak hepimiz bu duyguların en azından çoğunu biliyorum ki yaşıyoruz. Karantina altında iken insan bir çok şeyi düşünme imkanı buluyor ve ben de düşünüyorum ki bazı şeylerin değerini gerçekten de bilmiyormuşum, bilmiyormuşuz. 

Ve diyorum ki; 
İnşallah, bu hastalık biter de, biz özgürlüğümüze tekrar kavuşabiliriz. ” 

Bu yazımda bunlardan bahsetmek istedim çünkü hepimiz bu durumları yaşamakta olduğumuzu biliyoruz. Çünkü hayat kısıtlı olunca, gerçek anlamda bazı şeylerin değerini tekrar ve tekrar anlıyoruz. 

Şimdi sizden düşünmenizi istiyorum; 

Sizler en çok ne yapmayı özlediniz ve bu durum ile birlikte en çok neyin değerini anladınız? 
Tekrar görüşmek dileğiyle….

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Korona virüs bence en çok temizliği öğretti herkes ellerini yıkamaktan ellerini soydu 🙂 Bir bakıma güzel bir bakıma kötü oldu tabi bugün 2300 civarında vaka var biraz yavaşladı gibi. Umarım tamamen biter corona virüs ve biraz rahatlarız dersimizi aldık nede olsa bu kadar yeter diye düşünüyorum eve kapandık. Düşüncelerinizi beğendim ve zevkle okudum. Corona için bende sizin gibi düşünmüyor değilim 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM