Zeynep Gök
Zeynep  Gök
hlyy.5252@gmail.com
Kadın… Birey…
  • 0
  • 160
  • 12 Mart 2020 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“Kadın olmak” Nasıl anlatılır ? Hangi “kadın” olmak zordur? Genel olarak kadın olmak zaten zor iken karmaşıkken, bir de asırlardır toplumda dayatmalara maruz kalmış, hayatta yaşamını idame ettiren biz kadınlar.    Anaç ruhumuzun olağan hâldeyken bile merhamet saçtığı bir varlık gösterirken, bu merhametiyle sınan kadınlar benim için fazlasıyla güçlü halde yaşamlarını sürdürme konusunda başarı göstermektedirler.   Düşünüyorum […]

“Kadın olmak”

Nasıl anlatılır ? Hangi “kadın” olmak zordur? Genel olarak kadın olmak zaten zor iken karmaşıkken, bir de asırlardır toplumda dayatmalara maruz kalmış, hayatta yaşamını idame ettiren biz kadınlar. 

  Anaç ruhumuzun olağan hâldeyken bile merhamet saçtığı bir varlık gösterirken, bu merhametiyle sınan kadınlar benim için fazlasıyla güçlü halde yaşamlarını sürdürme konusunda başarı göstermektedirler.

  Düşünüyorum da doğuştan anaç bir ruh taşıyan kadının elinden bu hayatının alınması ve sonrasında bu ruhu yaşamadan yalnızca taşıması ne kadar zor ve karmaşıktır? Hep olan ama asla yaşayamayacağınız his, ruh, hayal…

    Anaç ruhunu asla maddeleştiremeyecek kadınlarımızın hayata bakışı ve tutunmasını izledikçe, bu hayatı yaşamak ve bitirmek eziyeti değilde ihtiyacı olarak benimsemek gibi bir yüce ruh taşımalarını gördükçe hayattan neleri gözden çıkarabileceğimi, nelere kıymet vereceğimi çok daha iyi anlamaya başladım sanırım. Dediğim gibi doğuştan var olan bir hissi yaşamayacak olmak ve o hissi yaşayıp acısına göğüs germek zorunda kalan kadınlarımız…

Kadın olmak bazen çok zor,bazen çok ağır ve kadın olmanın değeri muazzam…

  Şimdi toplum dayatmaları ve sözüm ona kendi örümcek zihinleri ile ördükleri kısıtlı alanlarına değinmek isterdim. Hepimizin bildiği ve maalesef ki cahil olmayan toplumlarda dahi karşımıza çıkan kısıtlı alanlarımıza. Fakat bunlardan bahsetmek istediğimden emin değilim çünkü kalemim eziyet çekiyor bu kelimeleri yazarken. O kadar karmaşık yaratıklar değildir kimseler. Kadın olsun erkek olsun en temel iletişim saygı ve değer olmalıdır. Arkadaşına, akrabana,aile fertlerine,karşındakine, öncelikle kendine bu temeli aşılayarak birey yolculuğumuzu tamamlamalıyız.

  İnsanların sürekli eleştirdiği bir toplum hâli gözlemliyorum, ya da yeni yeni fark ediyorum. Haklı eleştirilerin bile artık sınırda gezdiğini biliyorum. Sürekli açık arayan bireyler dahi var ne yazık ki. Sürekli eleştiren , açık arayan, kendini kandıran bireylerin varlığına dahi şahit oldum. Ne yazık ki cümlelerinizin bile tersine çevrildiği bir gurup bireyler.

   Sürekli eleştiri , sürekli… Kimse kimseyi olduğu gibi anlamaya çalışmıyor ne yazık ki. Bu birey olarak zaten zorlu bir hayat mücadelesine dönüyorsun bir de kadın olarak zorlu sınavlara giriyoruz kendi isteğimiz dışında üstelik.

   O kadar çok büyük dertler ve ağrılar görüyoruz ki artık küçücük şeylere tepkiler kocaman oluyor. Bu da ne kadar az sınanmış olduğumuza şükrümüzü yok ediyor. Umarım ki büyük dertlerden ve kederlerden uzak ufak tefek şeylerle anlık sınanmaların değerini, büyük keder yaşadıktan sonra anlamayız.

Kadın olmak bazen çok zor. Kadın olmanın yükü bazen çok ağır. Ve kadın olmanın değeri muazzam…

Hayatımızda kıymet bilen, sohbet bilen, duru bireyler ile yol almak temennisiyle; umarım dayatmalara aldanmış ve körleşmiş olarak bu yolculuğumuzun sonuna gelmeyiz…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM