Fatma Türkdoğan
Fatma  Türkdoğan
fturkdogan@hotmail.com
Metinlerle Yeni Kazak Edebiyatı
  • 2
  • 208
  • 08 Ocak 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Kazaklar gerek sözlü, gerekse yazılı güçlü bir edebiyat geleneğine sahiptir. Ancak bu güçlü geleneğin Türkiye’de hak ettiği derece ve seviyede tanındığını söylemek zordur. Metinlerle Yeni Kazak Edebiyatı adlı kitap, söz konusu eksikliği gidermek ve Kazakların edebî birikimini Türkiye’de tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır. Aşur ÖZDEMİR & Bayan KERİMOVA / FERFİR YAYINLARIEbat: 15×23 cmSayfa sayısı: 621 Uzun ve […]


Kazaklar gerek sözlü, gerekse yazılı güçlü bir edebiyat geleneğine sahiptir. Ancak bu güçlü geleneğin Türkiye’de hak ettiği derece ve seviyede tanındığını söylemek zordur. Metinlerle Yeni Kazak Edebiyatı adlı kitap, söz konusu eksikliği gidermek ve Kazakların edebî birikimini Türkiye’de tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır.

Aşur ÖZDEMİR & Bayan KERİMOVA / FERFİR YAYINLARI
Ebat: 15×23 cm
Sayfa sayısı: 621

Uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan eser, iki ana bölümden meydana gelmektedir. ANA ÇİZGİLERİYLE YENİ KAZAK EDEBİYATI adlı birinci bölümde Yeni Kazak Edebiyatı, yazılı geleneğin ilk temsilcilerinden günümüze değin bir edebiyat tarihi biçiminde dönem dönem siyasi, sosyal olaylar ve gelişmelerle birlikte ele alınmıştır. İSİMLER ve ESERLER adlı ikinci bölümde ise başta Ibıray Altınsarıulı olmak üzere 58 şair ve yazar, seçme eserleriyle birlikte ele alınmıştır. Bu bölümde ilkin şahısların hayatı, sanatı ve eserleri üzerinde durulmuş, sonra da yapıtlarından seçilen Kazakça metin verilmiştir. Kazakça metinden sonra Hazırlık Çalışmaları, Metin Çalışmaları ve Seçme Kaynakça eklenerek okuyucuya şahısların türünü ve dönemini derinlemesine anlama yolu açılmıştır.

Metinlerle Yeni Kazak Edebiyatı, Türkiye’de alanında hazırlanmış en özgün ve en kapsamlı çalışmadır. Bu bakımdan kitap, edebiyat meraklıları, Türk Dünyası Edebiyatı araştırıcıları, bilhassa Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrenci ve öğretim üyeleri için bir kaynak niteliği taşımaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM