Rengin Kandemir
Rengin  Kandemir
renginharun1335@gmail.com
Çağ İçinde Çağ ve Kaygılarımız
  • 16
  • 186
  • 16 Haziran 2022 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 2,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Hızlı yaşamalıyız, zira yaşama yetişemezsek noksan kalırız! Çağ içinde çağ ve kaygılarımız …İnsanın an’lardan oluşan kısacık ömrüne her şeyi sığdırma çabası ve arzusu yeni yüzyılın olmazsa olmazı haline geldi adeta… Ortalama 70-80 yıllık olan kısacık ömrümüze bütün her şeyi sığdırmak istiyoruz. Bütün filmlere aynı anda gitmeyi, bütün kitapları aynı anda okumayı, işe gitmeyi, daha fazla […]

Hızlı yaşamalıyız, zira yaşama yetişemezsek noksan kalırız! Çağ içinde çağ ve kaygılarımız …İnsanın an’lardan oluşan kısacık ömrüne her şeyi sığdırma çabası ve arzusu yeni yüzyılın olmazsa olmazı haline geldi adeta… Ortalama 70-80 yıllık olan kısacık ömrümüze bütün her şeyi sığdırmak istiyoruz.

Bütün filmlere aynı anda gitmeyi, bütün kitapları aynı anda okumayı, işe gitmeyi, daha fazla para kazanmayı, iyi bir ilişkiye sahip olmayı, saygın biri olmayı, zengin biri olmayı ve tüm bunları bir arada var edip sürdürmeye çalışıyoruz.

Çağ içinde çağ ve kaygılarımız devam ediyor.

Diyelim ki hepsini var ettik, bu defa da bunlara sahip çıkıp korumak için kaygılanmaya devam ediyoruz. Her şeye yetişmeye çalışırken, ruhumuzun hastalandığının bilincine varamayacak kadar sığ organizmalar haline geliyoruz…

Çağ içinde çağ ve KAYGILARIMIZ tehlikeli bir virüs gibi organizmamızı içten fethediyor, mutsuzluk, depresyon ve hastalıklar ömrümüzün geri kalanına eşlik etmeye başlıyor.. Her şeyi sığdırmaya çalıştığımız ömrümüz, bu uğurda verdiği savaşa yenik düşüyor.. Kendini tanımak için adım atma zamanı.


Peki neden bu hale geldik?

Eskiden bir çağ kapanmadan, başka bir çağ açılmıyordu. Yeni bir çağın kapanıp açılması arasında binlerce yıl zaman ve birikim gerekiyordu. Ancak şimdilerde çağımıza bir isim veremeyecek kadar hızlı açılıp kapanıyor, hatta biri kapanmadan diğeri açılıyor. Bütün kapılar açık olursa hava sirkülasyonu ve cereyan meydana gelir, doğal olarak bu da bizi hasta eder.. Çağ içinde çağ ve kaygılarımız devam eder.

seçim yapmak

Peki ne yapmalıyız?

Eğer biz insanlar kısacık ömrümüzü, sağlıklı, kaliteli, verimli ve bilinçli bir hale getirmek istiyorsak ” seçim yapmayı ” öğrenmek zorundayız. Ruhumuzu iyi tanımalı, ihtiyaçlarımızın gerçeklik ile bağını sorgulamalı ve tüm bunları sırasıyla var etmeye çalışmalıyız.

Çünkü seçmeyi bilmek insanın yükünü hafifletir, sıralamak kaygılarını azaltır, varolanı varolduğu gibi karşılamak duygu yüklerinden kurtarır. Örneğin karşına dış dünya tarafından birden fazla seçenek sunulduğunda dur, düşün, ihtiyaçlarına göre seçim yapmayı öğrenmeye başla.

Örneğin bir alana kafayı tak, hayal et, hayal gücünü içinde bulunduğun koşullara rağmen geniş ve dinç bir biçimde yönetmeyi öğrenmeye başla,çünkü hayal gücün seni hayal ettiğin yaşama götürecek güce sahip. Hadi o halde sen tamda şimdi hayal etmeye başla! çağ içinde çağ ve kaygılarını bırak.

” ÇAĞ kapıları hızla açılıp kapanmaya aynı anda devam edip, şiddetli cereyanlar doğursa da senin dinç zihnini ve hayal gücünü hasta edemez hale gelsin ”..

RENGİN KANDEMİR

Sosyal Medyada Paylaşın:

16 yorum

  1. Çok düşündürücü ve anlamlı bir yazı gerçekten.
    Hele bizim nesil, analog çağdan çıktık birden süper süratli, dijital ve tekinsiz 21.yüzyıla düşüverdik.
    Geçiş böyle radikal olunca birçok şeyi irdeleme, sorgulama zamanımız olmadı.

    Biraz soluklanmak, ben kimim, neyiseverim neyi sevmem, neye yatkınım, yeryüzünde olmamın amacı nedir gibi soruları sorabilsek belki biraz sakinleyeceğiz.

    • Gerçekten de öyle bu hızın sonu hüsran olmadan, farkına varıp dur demek gerekiyor, zira savruluyoruz…teşekkürler güzel yorum için ?

  2. Denemeye çabalamadığımız en büyük 2 şeyi ifade etmişsiniz. Sade, yani kendimiz olabilmek ve kendimizi tanımak. İnsanın en zorlu yolculuğu bunlar olsa gerek. Elinize sağlık

    • İnsan çabada olmalı her zaman,, çabad olmak insanı potansiyeline yakınlaştırır ?

  3. “Çünkü seçmeyi bilmek insanın yükünü hafifletir, sıralamak kaygılarını azaltır, varolanı varolduğu gibi karşılamak duygu yüklerinden kurtarır. Örneğin karşına dış dünya tarafından birden fazla seçenek sunulduğunda dur, düşün, ihtiyaçlarına göre seçim yapmayı öğrenmeye başla”

  4. Evet kesinlikle insan günümüzde her şeyi aynı anda hızlıca yapmak istiyor. Modern çağ, hızlı bir tüketim çağı. Ve yaşamlar da aynı hızda tüketilerek geçiyor. Biraz yavaşlamak ve yaşamın keyfine varmak gerektiğini düşünüyorum.

    • Katılıyorum size, bu hıza kapılmadan sukünetle hareket etmeye başlarsak hepiniz mutlu olacağız ☺️?

  5. Tek nefeste okudum diyebilirim. Çağ içinde çağ gerçekten çok başarılı bir makale olmuş. Teşekkürler.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM