radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Yazılarınızın Okunması İçin 6 Temel İpucu
  • 22
  • 154
  • 02 Ocak 2020 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Mesajları, blog yazıları veya kısa öyküleri ile okuyucularının hayatlarını aydınlatabilecek yazarlara kaç kez hayran kaldınız? Yetenekli bir yazar olmak ve kitlenizi etkileşimde tutmak için William Shakespeare’in yakın bir akrabası olmanıza gerek yok. Ancak, yazınızı bu günlerde ilgi çekici tutmak kolay bir şey değildir. Günümüzde online olarak yayınlanan birçok bilgi var. Bu nedenle, okuyucular seçim için çeşitli alternatiflere sahip oldukları […]

Mesajları, blog yazıları veya kısa öyküleri ile okuyucularının hayatlarını aydınlatabilecek yazarlara kaç kez hayran kaldınız? Yetenekli bir yazar olmak ve kitlenizi etkileşimde tutmak için William Shakespeare’in yakın bir akrabası olmanıza gerek yok. Ancak, yazınızı bu günlerde ilgi çekici tutmak kolay bir şey değildir. Günümüzde online olarak yayınlanan birçok bilgi var. Bu nedenle, okuyucular seçim için çeşitli alternatiflere sahip oldukları için çok seçici olurlar. Bu nedenle, kalabalığın arasından sıyrılmak ve okuyucunuzun dikkatini içeriğinize yakalamak için çaba göstermelisiniz. Dikkatlerini topladıktan sonra, okuyucularınızın başka birini takip etmesi zordur. Bu nedenle, ” Yazılarınızın Okunması İçin 6 Temel İpucu ” adlı makaleyi okumaya devam edin ve yazınızı ilgi çekici tutmanın bazı temel ipuçları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yazılarınızın Okunması İçin 6 Temel İpucu

Kısa cümlelere güvenin

Yazınızı ilgi çekici tutmak için en etkili ipuçlarından biri çok endişeli olmaktan kaçınmaktır . Bu, uzun ve karmaşık cümlelerden kaçınmanız gerektiği anlamına gelir. İlgi çekici bir metin kısa ve net cümleler içerir. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, temel kural, metinlerinizi hedef kitlenize göre seçmelisiniz. Genel bir bilgi veriyorsanız sanki 5.sınıftaki bir öğrenciye anlatıyor gibi yazmak doğru olacaktır. Ayrıca, çeşitli yazım araçlarını kullanarak cümlelerinizi kısa tutabilir ve okunabilirlik düzeyinizi kontrol edebilirsiniz. İyi bir okunabilirlik puanı, yazınızı ilgi çekici tutmanıza ve okuyucularınızı tamamen kendinize çekmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, cümlelerin akışını ve amacını da unutmamalısınız.

Öykü anlatımının gücünü unutma

Hikaye anlatımı, mesajınızı ve tavsiyenizi iletmek için kullanabileceğiniz en güçlü araçlardan biridir. Kitlenizin içeriğinize dikkat etmesini ve tavsiyelerinizi öğrenmesini istiyorsanız, hikaye anlatımı kullanabileceğiniz en iyi silahtır. Hikâye anlatma yoluyla bilgeliğinizi yaymak çok kolay hale gelir. Bu strateji okuyucularınıza yaklaşmanıza ve insan tarafınızı göstermenize yardımcı olacaktır. İster hayatınızı değiştirecek bir olay, ister olumsuz bir deneyim olsun, hikayenizi metninize bağlarsanız başarı garanti edilir. Hikaye anlatımı, dikkatinizi çekmenize ve kitlenizi içeriğinizle ikna etmenize yardımcı olacaktır.

Kitlenize olumlu bir görünüm verin

İnsanlar olumsuz içerikten bıkmıştır. Devam eden ve seyircileri etkileyen birçok olumsuz olayın olduğu çok dinamik bir dünyada yaşıyoruz. Yazılarınızı ilgi çekici tutmak istiyorsanız, kullanabileceğiniz en iyi ipucu ne olursa olsun olumlu kalmaktır. Yalnızca negatif içeriğe odaklanarak kitlenizin dikkatini çekmezsiniz. Okuyucularınız tünelin sonunda ışık olduğunu görmek istiyor. Metinlerinizi okuduklarında, öncekinden daha iyimser hissetmeli ve hiçbir şeyin yolunda duramayacağı hissini almalıdırlar. Okuyucularınızın canlandırıcı ve üretken içerik vererek ilerlemelerine yardımcı olabilirsiniz.

Okuyucularınıza konunuzu sevdiğinizi gösterin

Konunuz hakkında tutkulu olmak ve sadece yapmanız gereken bir şey yazmak arasında ince bir çizgi var. İçeriğinizi yazarken, hedef kitlenizi daima aklınızda bulundurmalı ve konunuza çok fazla aşık olmadığınızda hemen hissedeceklerini unutmamalısınız. Yazar olmaya karar verdiğinizde bunu yaparsınız çünkü bu kalbinize yakın bir şeydir. Bu nedenle, konularınızı seçme konusunda taviz vermemelisiniz. Ne hakkında yazacağınızı beğenmezseniz, bunu yapmamalısınız. Yazma konusunda tutkulu olduğunuzda, kelimelerin nasıl kolayca aktığını ve metninizin daha ikna edici hale geldiğini göreceksiniz. Yazacağınız konuyu beğenmediğinizi düşünüyorsanız, diğer tutkulu yazarların işi sizin için yapmasına izin verin. Böylece, aynı kalite seviyesini koruyacak ve okuyucularınızı hayal kırıklığına uğratmayacaksınız.

Yalan söylemeyin

Günümüzde en başarılı motivasyon araçlarının nasıl yazdığına bir göz atarsanız, acımasızca dürüst olduklarını göreceksiniz. Dolayısıyla, hikayenizi paylaşmaya karar verirseniz, okuyucularınıza yalan söylememelisiniz. Onlara her şeyi, tam olarak nasıl olduğunu anlatmak daha iyidir. Bu nedenle, iyi ve kötü kararları, yanlış adımları ve söylemediğiniz veya söylemediğiniz tüm şeyleri dahil etmelisiniz. İnsanlar sizden dürüstlük ve gerçek bir hikaye bekliyor. Bu nedenle, onları hayal kırıklığına uğratmak ve güvenlerini kaybetmek yerine, gerçeği paylaşmak ve olaylara tam olarak nasıl olduklarını söylemek her zaman daha iyidir.

Kitlenizi başlıklardan şoklayın

Bir okuyucunun bir makaleyi açtığında gördüğü ilk şey bir başlıktır. Bu, makalenin sorularına cevap verip vermediğini söyleyen ilk ipucu. Bu nedenle, yazınızı ilgi çekici tutmak istiyorsanız, şok edici başlıklar yaratmalısınız. İçeriğinizi anında paylaşmalarını sağlamak için kitlenizi başlıkla çok etkilemelisiniz. Dahası, insanlar için yazdığınızı daima aklınızda bulundurmalısınız. Bu nedenle, başlığa doğru anahtar kelimeleri ekleseniz bile, başlığınızın bunlarda oluşturması gereken “vay” etkisini unutmamalısınız. Sonunda, başlık ambalaj kağıdı için değil, kitleniz için bir hediye olmalıdır.

Yazılarınızın Okunması İçin 6 Temel İpucu ve Sonuç

Son olarak, ilgi çekici bir yazı oluşturmak istiyorsanız, içeriği oluştururken etkileşimde bulunmalısınız. Sosyal medya kanallarındaki gruplarda paylaşımlar yaparak ve bu gruplarda paylaşılanlara da sizler dönüş yaparak kendinize blog dünyasında yer açabilirsiniz. Ayrıca, kitlenizi baştan etkileyememek kesinlikle normaldir. Ancak bu, vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Kitlenizin ilk katılım belirtilerini görene kadar içeriğinizi yazmaya ve revize etmeye devam etmelisiniz. Bu size doğru yolda olduğunuzu gösteren andır ve yapmanız gereken tek şey bu stratejiyi tekrarlamak ve kitlenizle etkileşime geçmek. Ayrıca, okuyucularınızın geri bildirimleri gelecekteki hikayeleriniz için mükemmel bir ilham kaynağıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

22 yorum

  1. Yazıların okunması için ipuçları konulu yazınıza bakarken daha kısa cümleler kurmaya çalışmam gerektiğini düşündüm – kim bilir kaçıncı kere. Durumu eskiye göre biraz düzelttim sanırım ama bu konuda biraz kontrolsüzüm ben – cümle alıp başını gidiyor bazen.

  2. Bütün detaylara değinerek,çok net ve açık bir şekilde yazı eğitimi vermişsiniz. Emeğinize sağlık

  3. Yazılarınızın okunması için 6 temel ipucu yazınızda kendi eksikliklerimizi bir nebze olsa da giderdik ben mesela uzun cümleler kurardım sanırım biraz daha kısaltmam gerekiyor. Bu söylediklerinizi zaten yazdığınız yazılardan uyguladığınızı da görüyorum çok fayda içeren bi yazı olmuş teşekkürler.

  4. Kısaca bir “yazı yazabilme eğitimi” yazısı olmuş, çok faydalı oldu benim için, çok teşekkür ederim kıymetli hocam.
    Varolun ♥️

  5. Ah öğretmenim teşekkür ederim, ne güzel aydınlandım. Kaleminize sağlık.

  6. Çok kıymetli bilgiler öğretmenim.Ve çok çok teşekkür ediyorum paylaştığınız için.

  7. Ahu Hanım merhaba, yine çok kıymetli bilgilerin bulunduğu bir blogger ın hiç bir zaman unutmaması gereken bilgilerle dolu bir yazı olmuş. Yazının bir hikayeye dayandırılması konusuna kesinlikle katılıyorum. Samimi bir dille anlatım da bence çok önemli. Olayı yaşarcasına ifade edebilen bir dil kullanmak Ansiklobedi okur gibi bir metin okumaktan kesinlikle daha samimi ve keyifli geliyor bana hele birde yazının kahramanıysan o zaman tadından yenmeyen bir yazı çıkıyor ortaya… Yazı için tekrar teşekkür ederim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM