Reyhan Yılmaz
Reyhan  Yılmaz
yreyhany@gmail.com
Yeni Gün Niyeti
  • 5
  • 250
  • 18 Ekim 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Uzun zamandır edindiğim bir alışkanlıktır. Her yeni güne gözlerimi açabildiğimde o günü yeni bir hediye paketi gibi kabul etmek isterim. O yüzden yataktan kalktığım gibi önce balkona çıkar güneşin doğuşuna şahitlik eder, selam ederim hayranı olduğum güneşe. Yeni gün niyeti ile başlarım güne. Yeni gün niyeti ardından O günün niyetini, duasını yaparak yeni günün açılışını […]

Uzun zamandır edindiğim bir alışkanlıktır. Her yeni güne gözlerimi açabildiğimde o günü yeni bir hediye paketi gibi kabul etmek isterim. O yüzden yataktan kalktığım gibi önce balkona çıkar güneşin doğuşuna şahitlik eder, selam ederim hayranı olduğum güneşe. Yeni gün niyeti ile başlarım güne.

Yeni gün niyeti ardından

O günün niyetini, duasını yaparak yeni günün açılışını yaparım. Ardından mutfakta müzik açar, ılık limonlu sirkeli suyumu içer ve yeni gün karşısında hazır ola geçerim. Ardından kahvaltı hazırlanır, ahali uyandırılır (erkenden ve kendiliğinden uyanan bebekleri saymıyorum :)) ve yeni günün açılış kurdalası kesilmiş olur.

Sonrası ise her güne dair farklı gündemler… biraz çalışma, biraz çocuklarla vakit geçirme, biraz ev işleri, biraz arkadaşlarla sohbet, biraz okuma…ama olmazsa olmaz 5 dakika bile olsa mutlaka “Reyhan saati”. Nedir bu Reyhan saati? O an neye ihtiyacım varsa sadece kendimle buluşmak için zaman ayırma; bazen hayallerimi gözden geçirme, bazen yazmak, bazen okumak, bazen sadece üretmek, bazen yakın geleceğin zaman planlamasını yapmak…

Hediye paketi

Gün kendi hediyeleriyle akıp giderken bir de bakmışsın akşam olmuş. Farklı şapkalarımın (anne, eş, evlat, eğitmen,…)getirdiği bütün sorumlulukları yerine getirdikten sonra sıra geldi günü hediye paketi yaparak uğurlamaya.

Bugünün değeri ne oldu bende?

En iyi yaptığım şey neydi?

Daha iyi olabileceğim alanlar?

Öğrendiklerim?

Hüzünlerimi, hazineye dönüştürebildim mi?

Duygularımı ne kadar fark edebildim?

Reyhan saati yapabildin mi?

Elbette sorgulamak amaçlı değil bu sorular, sadece yaşadığıma değdi mi veya yaşama amacımla ne kadar uyumluydum bugün gibi sorulara cevap alabilmek maksat.

Şükür ve iç huzuruyla kapatılmış bir günü paketine geri koyup muhabbetle uğurladıktan sonra da doğacak güneşi selamlayacak olma ümidiyle gözlerini kapatabilmek.

Yarın sabahki güneşi beraber karşılayıp günün niyetini birlikte yapmaya ne dersin?

Yeni gün niyeti için güneşin karşısına geçip yürekten diyelim:

“Mucizelerin sunulduğu ve bunları alıp yüksek hayrıma kullandığım bir gün olsun.

Sevgi dilinde aksın hayat. Kalbim sevgiyle coşsun. Bedenim sağlığa kavuşsun.

Aydınlık, neşeli ve keyifli bir gün olsun.

Kabul ediyorum gücümü, bırakıyorum güçlüğü.

Akışla akıyorum hayata. Kucaklasın beni coşkuyla,

İlerliyorum geleceğe. Ve kavuşuyorum dileklerime.

Huzur içinde, güvenle…

Mucizelerle taçlandırılmayı, sevginin şifa enerjisiyle dolup taşmayı, bu hayatın hakkını vererek hayat amacımla BİR olmayı, kolayca ilerlemeyi diliyorum.”

Bu güzel niyetleri öğrendiğim sevgili Meltem Güner’in okuması çok keyifli ve hafifletici kitabı “NİYET DEFTERİ”ni okumanızı aşkla tavsiye ediyorum.

Okuduklarımızı idrak ettiğimiz, idraklerimizi eyleme dönüştürüp çevremize ışık olduğumuz bir gün olsun..

Sosyal Medyada Paylaşın:

5 yorum

  1. Bende toplanan duyguları düzene koyup ifade edebildiğimde günler günlük gülistanlik Reyhancanim ne güzel güneş oldun bizlere?

  2. Okudukça okuyasım geldi tekrar tekrar okudum enerjimiz hiç bitmesin “bir” olma yolundan ayrılmayalım. güzel tavsiyelere uyacağım ve “niyet defterini” çok merak ettim hemen sipariş veriyorum.

      • Çıktı alalım asalım her yere,dönüp dönüp okuyalım bin kere.Her şeyin başı niyet.Niyetimizi güzeleve doğruya yönelttik mi olacak sanki bu iş:)Çoo çok teşekkür ederim bu farkındalık için.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM