Rengin Kandemir
Rengin  Kandemir
renginharun1335@gmail.com
Nereye Gitti Umut?
  • 10
  • 167
  • 04 Ocak 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Yaşadığımız hayal kırıklıkları Beklentilerimiz, duygularımız ve tabi ki hepsinin karşılığını gerektiği gibi almamış olma hissi… Karşılaştığımız problemler, yaşadığımız tartışmalar, maruz kaldığımız haksızlıklar, insanlar tarafından anlaşılmayı beklemek… Bunlar mıdır bizim umudumuzun ışığını söndüren şey? Nereye gitti umut? İstediğimiz işe sahip olamamak, kariyer hedeflerinden bir şekilde sapmak, hobilerimizi maddi kıskaçlar arasına sığdıramamak…Peki ya bunlar?Her gün yol alıyoruz […]

Evgeny Grinko – Epilogue

Yaşadığımız hayal kırıklıkları

Beklentilerimiz, duygularımız ve tabi ki hepsinin karşılığını gerektiği gibi almamış olma hissi… Karşılaştığımız problemler, yaşadığımız tartışmalar, maruz kaldığımız haksızlıklar, insanlar tarafından anlaşılmayı beklemek… Bunlar mıdır bizim umudumuzun ışığını söndüren şey? Nereye gitti umut?

İstediğimiz işe sahip olamamak, kariyer hedeflerinden bir şekilde sapmak, hobilerimizi maddi kıskaçlar arasına sığdıramamak…Peki ya bunlar?
Her gün yol alıyoruz ama yolun sonu görünmüyor gibi hissediyoruz .Çünkü kalbimizin gözlerini kör etmek için kendimize eziyet ediyoruz.

Ekmek aslanın ağzından midesine, midesinden en diplerde doğru yol aldı artık… El uzattığın gibi ulaşamıyorsun ekmeğe…

Evet bunların tümü sosyoekonomik koşullardan ötürü yakındığımız şeyler. Fakat hala elimizden alınamayan ve biz istemedikçe alınamayacak olan şeyler var.

Umut gibi, inanç gibi, güven gibi, istikrar ve çabada kalmak gibi…
Çabada kalın dostlar. Hayat çabada kalana koşullar ne olursa olsun mutlaka yanıt verir. Buna olan inancınızı diri tutarsanız aldığınız yolu görmeye başlayacaksınız, kalbinizin gözleri yeniden yolun sonunu görecek yetkiye sahip olacak. Ülke sorunlarını, ekonomik problemleri, eğitim problemlerini düşünürken büyük tabloyu görmeye özen gösterin. O zaman hiç bir şeyin umutsuzluğa neden olamayacağını göreceksiniz.

Umut ruhunuzun beynidir.

Beyinsiz bir ruh yaşamı zindan eder. Hayattan ve hiç bir eylemden haz alamaz hale getirir. Attığınız adımların yararlı olmayacağına inandırır. Bedeni saran kanserli hücreler gibi sizi hasta eder. Nereye gitti umut?

Ve unutmamalısın ki;

Kovulduğun işte değil umut…

Yıkılan hayallerinde değil umut…

Körelmeye yön tutmuş benliğinde hiç değil umut…

Kapıda, dışarda, bir başkasında değil umut…

Ne sağda ne solda, ne dışarda ne başkasında…

Umut nerede biliyor musunuz?

” Umut yüreğinin derininde kendi çölünün tozu toprağı içinde bir yerlerde, içine dönüp çölünün tozunu al… Altından ilk çıkacak şey kaybolduğunu sandığın umudun olacak ”Sonra bir bakacaksın ki her şey yoluna girmeye başlamış…

Sanki hayat tüm matematik formüllerini senin lehine çevirmiş aniden… Yüzüne kan gelmiş, özüne renk gelmiş, yoluna çiçek dizmiş hayat sanki…

Işıkları açık, umudu uyanık, duyguları duru, özünüzü temiz tutun.. Hayat her zaman yanınızda buna kalpten inanın ve emek vermeye kaldığınız yerden devam edin…

Ekşi Düşüncelere Sinek İlacı yazımızı okumak isteyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

10 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM