Ekşi Düşünceler ‘e Sinek İlacı
  • Facebook
  • Twitter
  • 16 Nisan 2022
  • 21
  • 272
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Ekşi Düşünceler ‘e Sinek İlacı

“Ekşi düşünceler”in kaynağı potansiyel bir zihin bulanıklığıdır. Düşüncelerinizin yaşamınızın akışını yönlendirmek için sahip olduğu gücü, genellikle çok hafife alırız. Bu nedenle, iyi ya da kötü olsun, düşünme sürecimizi düzenli olarak temizlemeliyiz. Kulaklarımız arasındaki boşluğa düşen her düşüncenin kendisini bir tohum olarak ekmesine ve büyümesine izin veremeyiz. Her düşünce de doğru veya rasyonel değildir. Ekşi düşünceleri […]

Ekşi düşünceler”in kaynağı potansiyel bir zihin bulanıklığıdır.

Düşüncelerinizin yaşamınızın akışını yönlendirmek için sahip olduğu gücü, genellikle çok hafife alırız. Bu nedenle, iyi ya da kötü olsun, düşünme sürecimizi düzenli olarak temizlemeliyiz. Kulaklarımız arasındaki boşluğa düşen her düşüncenin kendisini bir tohum olarak ekmesine ve büyümesine izin veremeyiz. Her düşünce de doğru veya rasyonel değildir. Ekşi düşünceleri ayıklamamız gerekir.

Yıkıcı Düşünceler

İşte bu nedenle, bir düşünceye sahip olmak (istemsiz olarak) ve bir düşünceyi düşünmek (gönüllü olarak) arasında anlamlı bir fark vardır. Bu nedenle, “ekşi düşünceler” olarak adlandırdığım şey, yıkıcı düşünceler. “Sen” in iyi düşünceni sabote etmeye çalışan bu düşünceler, bir bakmışsın hayatını sabote etmeye başlamış.

Düşünceleri karıştır

Bugün aklına gelen ilk olumsuz düşünce neydi? Dürüst ol. Bu duyguyu hatırlaman için biraz bekliyorum. Şimdi kendine şu soruları sormanı istiyorum. Bu düşünce aklına geldiğinde:

Aç mıydın?

Sinirli miydin?

Yalnız mıydın?

Yorgun muydun?

Bu durumlardan bir tanesi varsa ekşi düşüncelerin seni sarmalaması çok normal. Bu nedenle kendini sorgulamaktan vazgeç ve omzunun üstünden o seni boğan ekşi düşünceyle konuş,saçmalığını anla (tüküyormuş gibi hatta tükürebilirsin) içinden onun çıkıp gitmesine izin ver.

Yıkıcı düşünce seni bulduysa eğer şunlara dikkat etmelisin:

1.Genelleme yapma

2. Ya hep ya hiç şeklinde düşünme(kutuplaştırma)

3. Olumsuzlukları büyütme (olumsuz süzgeç)

4. Olumluyu geçersiz kılma

5. Falcılık oynama

7. Duygusal mantık yürütme

8. -me’li -ma’lı şeklinde düşünme

9. Kişiselleştirme

10. Felaketleştirme

Bilinci Aç

Düşüncelerinden çok daha büyük biri olduğunu kavradığında hayat sana mor bir muz , uçan bir fil , yeşil bir penguen olduğunu gösterecek. Ekşi düşünceler aklına geldiğinde zihninde yarattığın en inanılmaz şeylerin sadece senin algının bir oyunu olduğunu anlayacaksın. Bak hala muz, fil ve pengueni düşünüyorsun.

Dua Et

Bilinen en iyi terapi duadır. İnsan yapısı gereği bir şeylere inanma eğilimindedir. Zihnin en iyi şekilde açılması, gerçeklerle yüzleşmesi anında olur. Bu anda, insan sahte ve gerçek düşünceleri ayırt eder. Dua etmek, zihni açmanın en güçlü yoludur.

Son olarak tavsiyem şu ki bu çok etkili , yıkıcı düşünceler geldiği zaman, beynine sinek ilacı sıktığını hayal et, çünkü bu zehirden hiçbir farkı yok onların.

Okumanı istediğim bir kitap var yorumuna göz atıp inceleyebilirsin.

Ahu Zabun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

21 yorum

  1. Gerçekten çok güzel bir yazı hocam emeğinize sağlık ???? Hele dua kısmı tam benlik. Genelde dualarımla rahatlıyorum. ?❤?

  2. “Ekşi düşünceler” veya bilgisayar diliyle noktalı harfleri koymadan yazılan “eksi düşünceler” adına ne dersen de, bizi olumsuz etkiliyorlar. Son kısımda sunduğunuz panzehirler ise çok yerinde… Teşekkür ederim, çok güzel yazıydı.

  3. Zaman zaman eksi düsüncelere kapiliyoruz insan olarak ama dengeyi bulmak önemli sonucta. Güzel tavsiyeler icin tesekkürler ?

  4. “Ekşi düşünceler!” Dikkat çekici bir tanım. Güzel yazı, harika tavsiyeler… Herkesin inandığı bir şeyler vardır elbette, ben doğaya, doğadaki enerjiye inanırım… Ve hep ettiğim dua ” doğa ana tüm güzel enerjisiyle sarıp sarmalasın bizi” şeklinde 🙂 Kaleminize, yüreğinize sağlık 🙂

  5. Ekşi düşünceler hayatın tadını kaçırıyor gerçekten. Ve bunların aklımıza geldiği zamanlara bakarsak gerçekten de fiziksel ve ruhsal olarak olumsuz hissettiğimiz zamanlar olduğunu fark ediyoruz. Teşekkürler önerileriniz için.

  6. Güzel bir konu açmışsınız hocam teşekkür ederim bizimle paylaştığınız için. Yıkıcı düşünceler zehir saçar maalesef zehirden farkı yoktur.

  7. Öncelikle bu yazıniz iyi geldi bana ve bugün tamda yorgunken ekşi düşünce belirdi. Ve uyguladım ve saçmalayip duygusal mantık uyguladım ve bu ekşi düşünce yüzünden moralim şimdiye kadar bozuk. Ama dediğin gibi dua iyi geldi biraz rahatlamama sebeb oldu. Bu değerli yazın için çok tsk ediyorum Sayın yazar. Başarılarının ve böyle güzel yazılarınızın devamını diliyor ve bekliyorum.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM