Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
İçimizdeki Çocuk
  • 19
  • 219
  • 29 Ocak 2023 Pazar
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“İçimizdeki Çocuk”la Kalabilmek Bazen kendi kendimize söyleniriz, keşke hep çocuk kalsaydık ve olaylara hep o içimizdeki çocuk gibi yaklaşabilseydik diye. Keşkelerle dolu bir hayatta yaşasak bile aslında hep çocuk kalabiliyoruz. Biz göremesek, belki de bazen hissedemesek bile içimizdeki çocuk var. Onu da hissetmediğimiz anlar olsa bile bazen içimizde hissedebiliyoruz. Mesela hissettiğimiz anlara örnek verecek olursam […]

“İçimizdeki Çocuk”la Kalabilmek

Bazen kendi kendimize söyleniriz, keşke hep çocuk kalsaydık ve olaylara hep o içimizdeki çocuk gibi yaklaşabilseydik diye. Keşkelerle dolu bir hayatta yaşasak bile aslında hep çocuk kalabiliyoruz.

Biz göremesek, belki de bazen hissedemesek bile içimizdeki çocuk var. Onu da hissetmediğimiz anlar olsa bile bazen içimizde hissedebiliyoruz. Mesela hissettiğimiz anlara örnek verecek olursam biri ile sarıldığımızda, biri ile bir şey paylaştığımızda, oyun oynadığımızda, dans ettiğimizde gibi pek çok mutluluk veren etkinliklerde içimizdeki çocuğu hissedebiliyoruz.

Büyüyor

Mesela, onların en dikkat çeken özelliği birbirleri ile kuvvetli bağlar kurabilmeleridir. Siz biri İngiliz, biri Türk çocuğu bir adet oyuncak ile bir odaya koyun, onlar aynı dili konuşamasalar bile bir şekilde anlaşırlar. Ancak büyümüş halimiz bazen aynı dili kullandığımız insanlarla bile anlaşamamakta. Biz neden içimizdeki çocukla kalmak istemiyoruz?

Ünlü sanatçı Alexander Milov şöyle der: İki büyük insan kavgalı olup sırtını birbirlerine dönmüş olsalar bile içlerindeki küçük çocuk iletişime devam ediyor. Çünkü o çocuk küsmeyi, kavga etmeyi, darılmayı bilmiyor. O , saf ve temiz kalpli. İşte asıl mesele o çocuğun dediklerine kulak verebilmekte.

Biraz önce içimizdeki çocuk büyümez dedim ancak bu çocuk bazı durumlarda büyüyor. Biz içimizdeki çocuğu ne zaman ki dinlemiyor isek o çocuk büyümüş oluyor. Ancak o içimizdeki çocukla kalıyor ve onu gerektiğinde dinliyor isek o çocuk hala çocuktur, değişmemiştir. Anlaşıldığı gibi onun büyüyüp, büyümemesi, içimizdeki çocukla kalmak da kalmamak da bizim elimizde.

Hamit Korken diyor ki :

Yaşam kalemi ile yazdığımız 
Hayat hikayemizin 
Hangi sayfasında olduğumuzu 
Bilemesek de 
Yaşlandığımızı sanıp 
Akibeti göremesek de 
Ümitsizliğe kapılıp 
korkumuzu yenemesek de 
”O çocuk” hep durur içimizde

………

Bu yazım neden ortaya çıktı derseniz, günümüz dünyasının bize unutturduğu konuşarak anlaşma, paylaşma ve mutluluk yayma eylemlerini tekrar hatırlatmaktı. Tek yapmamız gereken içimizdeki çocuğa uyup, onu hiç büyütmemek… Uyan çocuk uyan, daha anlatacaklarım var . Uyan güzel çocuk uyan, daha yaşanacaklar var.

Sosyal Medyada Paylaşın:

19 yorum

  1. Içimizdeki çocuğu büyütmemek lazım. Çocuklar her şartta anlaşır çocuk saflığı kalmıyor büyüyünce ne yazık ki.

    • Bu güzel yorumunuz beni oldukça gururlandırdı, yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙂

  2. İçimizdeki çocuk bizim en saf yanımız, hala tertemiz. Biz büyürüz, biraz kirleniriz ama o hep temiz. Aslında çocuklar hep üstünü başını kirletir derler ama biz büyükler daha fazla kirleniriz. Ama içimizdeki çocuğa kulak verdikçe arınacağımız da bir gerçek…Teşekkürler Özgür, güzel bir farkındalık oluşturduğun için…

    • Ne de güzel özetlemişsiniz, bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙂

    • Yazımı beğendiğinize çok sevindim, gerçekten sizlerin yorumları beni oldukça mutlu ediyor, yorumunuz için teşekkürler 🙂

    • Yorumunuz için teşekkürler ve yorumunuza katılıyorum çocuk ruhumuz umarım hep bizimle olsun 🙂

  3. Cok guzel bir yazıydı okurken keyif aldım yüreğine saglik yüreği güzel arkdasim. Ve evet katilyorum sana iki yabancı çocuğu bir odaya koyalim harika bir sekilde anlasacaklarindan gayet eminim. Ama gelelim biz büyükler bir türlü anlaşasamiyoruz. Aslinda anlaşmayı isteniyoruz oysa insanlar öyle guzel anlasilirlarki. (Ama eminim bir gün insan olacagiz) tsk ederim bu guzel yaziyi bizlere okuttuğun için yüreği güzel arkdasim.

    • Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, beğendiğinize çok sevindim 🙂 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM