Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Uzun Bir Özlem
  • 1
  • 151
  • 15 Nisan 2020 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bazı zamanlar vardır ya hani, o kadar değerlidir ki unutamazsın. Hep aklına gelir o anlar hep. Küçüklüğün, eski arkadaşların, eski okulun, eski iş yerin.. Gelir gözünün önüne her an. İşte bu uzun bir özlem bize hatırlatır eskileri.  Hep düşünürüm de aklıma gelmez neden olduğu. Derim ki, neden akla gelir bu eskiler, neden sürekli överiz bu eskiyi? Şimdi zamanı yaşamak […]

Bazı zamanlar vardır ya hani, o kadar değerlidir ki unutamazsın. Hep aklına gelir o anlar hep. Küçüklüğün, eski arkadaşların, eski okulun, eski iş yerin.. Gelir gözünün önüne her an. İşte bu uzun bir özlem bize hatırlatır eskileri. 


Hep düşünürüm de aklıma gelmez neden olduğu. Derim ki, neden akla gelir bu eskiler, neden sürekli överiz bu eskiyi? Şimdi zamanı yaşamak neden aklımıza gelmez ki? 


Sonra gelir cevabı aklıma, zihnim her zaman özlediğim anları hatırlatır bana. Uzun zamandır özlediğim anlara götürür beni. Belki bir akıl oyunu bu, ama bir nevi özlem gidermedir diye avunur dururum. 


Ama düşünüyorum yine, neden her şey eskisi gibi değildir? Şimdi de yaşayamaz mıyız o güzel anları? Ya da o güzel anlar sadece o an’da mı kalır?.. 


Ama galiba, sorunun içindedir cevabı. Bu uzun özlem hiç bitmeyecektir. Çünkü eski sadece eskide kalmıştır. 

Uzun bir özlem


İşte dostlar, uzun özlem belki bitmez, belki eskiye tekrar dönemeyiz ama şimdi de özlenecek anlar oluşturamaz mıyız? Gelecekte de özleyeceğimiz anılar bırakamaz mıyız kendimize? 


Bence yapabiliriz. Nasıl yapabiliriz? Eskiden küçük şeylerden mutlu olabiliyorduk, daha da çok anı biriktiriyorduk. Geçmişi daha az düşünüp şimdiki an’ı yaşıyorduk. Ve bizde şimdiyi yaşayalım, şimdi daha çok anı biriktirelim. Daha çok mutlu olalım! 

Demesi kolay elbet. Mutlu ol, anı biriktir, an’ı yaşa! Özellikle benim gibi sürekli eskinin hasretini çekiyorsanız şöyle bir önerim daha var. Eskiyi şimdi yaşamak! Ya da eskiyi şimdiye taşımak. Örneğin özlediğin eski arkadaşınla bir buluşma ayarlayabilirsin ya da o özlediğin şarkıları şimdi de dinleyebilirsin. Özellikle 90’larda yaşayanlar 90’lı yıllar popüler olan şeyleri tekrar yapabilir, yine 80’ler 70’ler hatta daha yakın 2000’li tarihte doğanlar bile dönemin popüler anılarını tekrar yaşayabilirler diye düşünüyorum. 

Aslında bu uzun özlemi bitirmenin bir tek yolu da belki budur, eskiyi şimdiye getirmek. 


Eğer siz de benim gibi uzun özlemdeyseniz, hazır evdeyken şu eskiyi şimdi dönelim mi dostlar?

Özlem biter, anılar da bize yeter! 


Kendinize iyi bakın dostlar, güzel bir çok anı biriktirin, kendinizi her geçen gün gençleştirin! 


Mutlu günler!!! 

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Okumaya ve yazmaya devam et genç adam… Sana ve senin gibilere ihtiyacımız var… Her yazında biraz daha büyüyorsun (edebi anlamda)

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM