Sıla Nazlı Sözkesen
Sıla Nazlı  Sözkesen
sila04.2003@gmail.com
İnsanı farklı kılan nedir?
  • 13
  • 149
  • 14 Aralık 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,67.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Nedir insanı farklı kılan? Dış görünüş mü? Karakter mi? “Şahsiyetini kazan ve faziletini kemale eriştir, zira sen cisminle değil ruhunla insansın.” neden mi ? Dış görünüş; Her insanın hatta çoğu insanın dış görünüşü aynı olabiliyor. Aynı saç rengine, aynı göz rengine, aynı ten rengine, aynı uzunlukta boya, kiloya sahip olabiliyor. Peki göz renginin saç renginin […]

Nedir insanı farklı kılan?

Dış görünüş mü?

Karakter mi?

“Şahsiyetini kazan ve faziletini kemale eriştir, zira sen cisminle değil ruhunla insansın.” neden mi ?

Dış görünüş;

Her insanın hatta çoğu insanın dış görünüşü aynı olabiliyor. Aynı saç rengine, aynı göz rengine, aynı ten rengine, aynı uzunlukta boya, kiloya sahip olabiliyor. Peki göz renginin saç renginin farklı olması bize o insanı tanımamıza yardım ediyor mu sizce? Örneğin sarı saçlı, mavi gözlü bir kız ve erkek görürsün “ne kadar da masum” dersin ama esmer siyah saçlı siyah gözlü biri için aynı şeyleri söyleyemezsin değil mi çoğu zaman. Hiç bir insanı dış görünüşünden tanıyamayız. Benim yaptığım hatalardan biri de buydu dış görünüşe göre karar verirdim ben hep. “Aaaaa eli yüzü düzgün bana yalan söylemez derdim arkamdan bıçaklamaz” derdim. Her seferinde yanılırdım. Bundan böyle insanları önce tanıdım, karakterlerini ezberledim. Emin olun ki bunu yakından gözlemlemiş olan ben olarak söylüyorum dış görünüş ile karakter arasında dağlar kadar fark oluyor.

Karakter;

Gelelim karaktere…

Demiştim sizlere dış görünüş ile karakter arasında çok fark oluyor diye…

Karakter; insana küçüklükten beri yaşadıklarının eseridir mesela.

Düşünün… Küçük yaşta babasından yada annesinden dayak yiyen eli yüzü düzgün çocuk düşünün. Onun karakteri ilerde nasıl olur? Büyüdüğünde o da çocuklarına belki de eşine şiddet uygulamaya başlar değil mi. Uzlaşmaktan çok şiddet vardır, kin vardır kafasında. Öyle olmayı kendi mi istedi? Hayır asla onu o kadar kindar acımasız yapan aslında küçükken yaşadıkları idi.

Bir de küçük yaşta prensesler gibi yaşayan bir dediği iki edilmeyen çok çirkin bir çocuk düşünün yada bakımsız paspal bir tip düşünün. O ilerde ailesine ve dışarıdaki hayatına ne kadar duyarlı olur değil mi çünkü o ailesinden o şekilde gördü o şekilde büyüdü.

Filmlerde görüyoruz çok çirkin yada korkunç tipli iri yarı adamları sen onu izlerken ne kadar da kötü biri diyorsun ama bir sonraki bölümde insanlara iyilik yaparken görüyorsun.

Aynı şekilde çok güzel bir kız bir sürü entrikalar çevirebiliyor.

Ha bu hep böyle mi oluyor? Tabi ki hayır.Bazı insanların dış güzelliği gerçekten de içine de yansıyor.

Özetle şunu demek istedim ben sizlere, hiç bir kimseyi dış görünüşü ile tanıyamazsınız tanımak için, içini yani karakterini de tanımak gerekir.

Nedir insanı farklı kılan? “Karakteri” dir. Gözün kaşın ne kadar güzel olursa olsun karakterin insanlığa uymuyorsa beş para etmezsiniz…

Sosyal Medyada Paylaşın:

13 yorum

  1. Çok güzel, çok anlamlı. Size kısmen katılıyorum. Ancak bir parça da olsa insanın karakteri dışına yansımaz mı? Hani derler ya; ”Testide ne varsa dışına o sızar.” Diye.

  2. Canım kızım çok beğendim .Ne de güzel anlatmışsın ,icindekilerini nasılda yazıya dökmüşsün .Tebrik ederim.Umarım devamı gelir….

  3. “Gözün kaşın ne kadar güzel olursa olsun karakterin insanlığa uymuyorsa beş para etmezsiniz” ne kadar da güzel yazmışsın güzel arkadaşım benim ?

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM