Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Güçlü İnsanların Özelliği
  • 14
  • 246
  • 07 Kasım 2023 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Güçlü İnsanların Özelliği Nedir? … Güç Nedir? Güçlü Nasıl Oluruz? Güç nedir?   Ya da… Güçlü nasıl oluruz?   Bu soruları sorarız sürekli kendimize. Güçlü olmak isteriz hep. Çevremizden etkilenmemek ve insanların olumsuz yargılarından korunmak isteriz. Peki ya güç nedir? Cevap şudur bence, insanlardan etkilenmemek ve ya ön yargılara boyun eğmemektir. Peki ya, güçlü insanların özellikleri nelerdir?  1 […]

Güçlü İnsanların Özelliği Nedir? … Güç Nedir? Güçlü Nasıl Oluruz?


Güç nedir?   Ya da… Güçlü nasıl oluruz? 

 
Bu soruları sorarız sürekli kendimize. Güçlü olmak isteriz hep. Çevremizden etkilenmemek ve insanların olumsuz yargılarından korunmak isteriz. Peki ya güç nedir? Cevap şudur bence, insanlardan etkilenmemek ve ya ön yargılara boyun eğmemektir. Peki ya, güçlü insanların özellikleri nelerdir? 

1 – Güçlü insanların Özelliği “HAYIR ” Diyebilirler


Evet, evet… Hayır kelimesini belki de en çok güçlü olan insanlar kullanır. Neden mi? Çünkü güçlü insanlar ne yapıp yapmayacağına kendileri karar verir. Kimsenin boyundurluğuna ihtiyaç duymaz. Gerektiğinde hayır, gerektiğinde evet diyebilirler. 

2 – Kendini İfade Etmekten “KORKMAZLAR ” 


Çoğumuz utanırız çevremizden. Acaba beni nasıl görüyorlar?  Ben de onlar gibi kendimi ifade edebilir miyim? Beni nasıl aralarına alırlar? gibi soruları kendimize sorar cevaplarız. Ancak güçlü insanlar hiç çekinmeden kendini ifade eden kişilerdir. Çevresindeki insanların yargı kalıplarından korkmazlar

3 – Güçlü İnsanların Özelliği “PES” Etmezler


Güçlü insanların bir diğer özelliği ise pes etmemeleridir. Zor onlar için bir şey ifade etmez. Yine çoğumuz, hatta pek çoğumuz sürekli kolay yoldan kazancın peşindeyizdir. Ancak bu böyle olmamalıdır. Zor olana “PES!” değil, “YES!” demeliyiz. 

4 – Ön Yargıları Yıkarlar, UYUMSUZLARDIR 


Ön yargı, başımızın belası ön yargılar. Sürekli uyum sağlamaya çalışırız çevremize. Elalem ne der, cümlesi çokça gelir aklımıza. Ancak güçlü insanlar için elalemin ne dediğin önemli değildir. Onlar kendi isteklerine göre hareket ederler, özgürlük savaşçılarıdırlar. Tabiri caizse biraz uyumsuzlardır, diğer insanların yargılarına karşı… 

5 – Onlar İçin Kötü Anılar Bir Şey İfade Etmez


Kötü anılar hemen yıkıverir kimimizi. Düşünür dururuz hep.. Ancak kendimize ” gücünü eline al ” komutunu vererek bu kötü anıları unutursak, işte o zaman biz güçlü olan kişi oluruz. 

6 – Açık Sözlüdürler, ÇEKİNMEZLER!!! 


” Açıksözlü olmak gerekirse…” onlar için alışagelen bir kalıp olacaktır. Çünkü güçlü insanlar karşı tarafın doğrusunu da, yanlışını da söylemekten, konuşmaktan çekinmezler. Kendilerine karşı da çekinmezler. Kendi kendine içerisinde  toplantı yapmak, onlar için vazgeçilmez bir rutindir. 

7 – Değişiklikler VAZGEÇİLMEZDİR… 


Değişmek, değişim kavramları onlar için ideal bir hobidir. Sürekli bir şeyleri değiştirmekten hoşlanırlar. Çünkü değişim hayatın devamı için bir basamak görevi görür onlar için. Ancak yine çoğumuz değişmekten korkarız. Ufak çaplı da olsa geniş çaplı da olsa bazı değişimlerin bize kötü bir imaj getireceğinden korkarız. 

8 – Güçlü İnsanlar Hayıflanmaz


Sürekli pişmanlık, aynı hatayı tekrar etmek güçlü insanların sorunu değildir. Keşkeleri gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaparlar. 

9 – Planlı ve Programlı Hareket Ederler


Belki de en önemli etken bu. Planlılık ve program hayat dengesi için oldukça önemlidir. Bir sonraki adımı planlamak, rutinleri belirlemek… Her şey güçlü insanlar için bir program ve denge içerisindedir. Ancak bir çoğumuz programlı hareketten çekiniriz hep, ne yazık ki! 

10 – Hatalarından “DERS” Çıkarırlar 


Güçlü insanlar da tabii ki hata yapabilir. Ancak hata yapma olasılığını aza indirgemek de bizim elimizdedir. Bu indirgeyişi de güçlü insanlar daha önceki hatalarından ders çıkararak dengelerler. 

Güçlü İnsanların Özelliği Nedir? Güç Nedir? Güçlü Nasıl Oluruz? sorularını yanıtlamaya çalıştım. Şimdi size soruyorum:

Çoğumuz güçlü müyüz? Sizce güçlü olmak bizi ne kadar mutlu edebilir ya da hepimiz gerçekten güçlü müyüz? 

Sosyal Medyada Paylaşın:

14 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM