Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Güvenmek Yaz Sohbetleri 1
  • 2
  • 252
  • 01 Temmuz 2023 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Güvenmek Yaz sohbetleri 1 yazı dizisi Merhaba, arkadaşlar. Yeniden sizinle olmak çok güzel. Umarım ki çok güzel bir yaz geçiriyorsunuzdur diyorum ve başlıyorum.Bugün değinmek istediğim konu tam da yaz tadında güzel bir konu. Konumuuuz: GÜVENME DUYGUSU! Güvenmek aslında her insanın ihtiyacı olan bir duygu Nasıl ki bizim mutlu olmaya, saygı görmeye, bir şey başarabilmeye ihtiyacımız […]

Güvenmek Yaz sohbetleri 1 yazı dizisi

Merhaba, arkadaşlar. Yeniden sizinle olmak çok güzel. Umarım ki çok güzel bir yaz geçiriyorsunuzdur diyorum ve başlıyorum.Bugün değinmek istediğim konu tam da yaz tadında güzel bir konu. Konumuuuz: GÜVENME DUYGUSU!

Güvenmek aslında her insanın ihtiyacı olan bir duygu

Nasıl ki bizim mutlu olmaya, saygı görmeye, bir şey başarabilmeye ihtiyacımız var ise birine güvenmek ve birinden güven almaya da ihtiyacımız var. Peki ya neden?

Çünkü yaşamımızı sürdürebilmemiz için insanlarla ilişki kurmak zorundayız. Bazı insanlarla yakın bağ kurarak arkadaş olma duygusunu içimizde hissederiz. Çünkü ona artık ‘güveniriz’…

Birine güvenme işi ne kadar zor ise de birinden güven almak oldukça zordur. Çünkü güven denen duygu zaman ister. Bir kişiyle yakın ilişkiler kurup ‘güveniyorum’ demek kolaydır, ancak gerçekten güvenebilmek çok, çok zordur.

Az önce güvene ve güvenmeye ihtiyacımız var demiştim. Bu konuda örnek veriyim hemen. Mesela size çok ağır gelen ve paylaşmak istediğiniz bir sırrınız vardır. Düşünürsüz, düşünürsünüz… En sonunda işte o arkadaş dediğiniz kişi sizin güvendiğiniz kişi olmuştur bile. İşte siz bu olayda bir kişiye güvenmek duygusunu ihtiyaç edinmişsinizdir. Bir eşya emanet ettiğimizde de, bir olay yaşadığımızda da hep güvenmek isteriz.

Güvenilen biri olmak kim istemez, hele bugünlerde. Güvenilen kişi olmak aslında sizi motive eder. Tabi o kişi olabilmemiz için de karşımızdakilerin testlerinden geçmek zorundayızdır. Herkesin kendi kriteri vardır yaşanmışlıklarına göre. Kimi yalan atmayan kişiye güvenir, kimi de sır saklayan, bu kişiden kişiye değişir. Yani sizin güvenilecek özelliğiniz neyse insanlar size o özellikle yaklaşır ve güvenir aslında.

İlk Kişimiz

Güvenmek bence paylaşmak demektir. Birisi ile bir sır, bir eşya, bir an, bir olay, bir gün veya bir ömür paylaştığımızda, aslında o kişi bizim güvenilecek ilk KİŞİMİZDİR.

Bazı insanlar da senin güvenini boşa çıkaranlardır. Sen ona güvenirsin sonuna kadar ama o senin tüm güvenini alt üst eder. Mesela bu durum çok olur, arkadaşın birinden bir duyum alır, sonra gelir sen şöylesin, sen bana böyle demişsin falan filan… Ee hani biz birbirimize güveniyorduk! Demek ki ya ben sana fazla güvendim ya da sen bana güvenmiyordun.

Bu da kötü olaylı bir örnekti ama son günlerde hangi insana, nasıl güveneceğimizi şaşırır olduk:) İyisi mi biz güvenilen kişi olalım da gerisi karşıdakilere kalmış…

Sevgi ve mutluluk hep üstümüzde kalsın. Daima umutlu olun ve insanları güvenip, güvenmediğinize göre gözden geçirin derim ben:))))

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

  1. Özgür güçlü bir şekilde yolunda giden genç kalemler arasında her geçen gün kalemi parlayan yazarlardan biri olmaya doğru gidiyor. Güven konusuna gelince de doğru tespitleri var. Aslında çoğumuzun dikkat etmesi gereken ve hayatımızın sonuna kadar bizimle gelecek olan bir konuya değinmiş. Bugünlerde de bu konuda bazı sorunlar yaşıyorum kendi adıma söyleyeyim. Güven ve güvenmek bazen bizleri korkutuyor. Güvenelim ama bazen bu güvenin sonu çokta iyi yerlere gitmiyor, yaşamak ve deneyimlemek sanırsam tek çaremiz 🙂

    • Yorumunuz beni oldukça gururlandırdı ve sevindirdi. Sizlerin yorumları ile her hafta başka bir heyecanla yazıyorum yazılarımı. Sevgiler ??

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM