Rengin Kandemir
Rengin  Kandemir
renginharun1335@gmail.com
Tekamül
  • 0
  • 201
  • 11 Ocak 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Geldik “UMUT ” serisinin son bölümü olan “Tekamül” başlığına…Geçtiğimiz haftalarda umut kavramı ile başladığımız yola mücadele ve uyanış ile devam ettik. Önce umut et sonra mücadele etmeye başla beraberinde uyanış’ına hizmet etmiş olacaksın dedik. Şimdi ise bu yolculuğun son kısmında erişmeyi hedeflediğimiz tekamül bölümüne geçmek nasip oldu. Peki nedir bu tekamül? Her umut edip mücadelesine […]

Geldik “UMUT ” serisinin son bölümü olan “Tekamül” başlığına…
Geçtiğimiz haftalarda umut kavramı ile başladığımız yola mücadele ve uyanış ile devam ettik. Önce umut et sonra mücadele etmeye başla beraberinde uyanış’ına hizmet etmiş olacaksın dedik. Şimdi ise bu yolculuğun son kısmında erişmeyi hedeflediğimiz tekamül bölümüne geçmek nasip oldu. Peki nedir bu tekamül? Her umut edip mücadelesine devam eden uyanış yaşayıp tekamülünü tamamlayabilir mi?

TEKAMÜL NEDİR?

Tekamül kelimesini en yalın haliyle “olgunluk, gelişim gösterme” olarak tanımlayabiliriz. Nitekim benim için yalnızca bunun ile sınırlandırılmış bir kelime değil. Kavramların iç dünyasına daldıkça derin manalara ulaşıyor insan… İşte bu kelimenin de hissettirdiği gibi mana yolculuğunda her insanın yol arkadaşıdır. Yaşadığımız her şeyin birer tecrübe olduğuna dair söylemlerimizin tümü bu kelimenin çatısı altında toplanıyor. Yaradılış gayemiz geldiğimiz gibi duru kalıp tekrar geri gitmek üzerine kurulu. Bu gayemizin sonucu ise tekamül etme seviyemiz ile doğrudan ilintilidir.

Karşımıza çıkan her durum ve her olgu tekamül çıtamızı bir tık daha yükseltiyor. Tabi her durum olumlu bir yükselişe hizmet etmeyebilir. Bu tamamiyle sizin durumları algılama ve yorumlama yeteneğinize bağlı olarak gelişir. Biz buna tefekkür etme diyoruz. Her şeyi sakin kalarak ayrıntısına kadar düşünüp analiz ederseniz tekamülünüze olumlu yönde hizmet edersiniz. Ben bazen elime aldığım bir portakaldaki gözeneklerin inceliğine dahi uzun uzun dalabilen bir insanım. Yaşadığım her durumun iyiye hizmet ettiği düşüncesini temel alarak olayların üzerine fikirlerim ile gidiyorum. Her gidiş bir tekamül leveli olarak yaşamıma yansıyor.

HATALAR SİZİ ÜZMESİN

Hepimiz insanız ve hatalar yapabiliyoruz. Kiminiz kendi yaşamındaki hatalardan dolayı suçluluk duyup sinesine çekilmeyi tercih ediyor kimimiz ise başkalarının yaptığı hataları çok fazla dikkate alıp kendi duygularını zehirlediğini bile fark etmiyor. Burada hepimizin tekamül yolculuğu için hizmette bulunmamız gerektiği unutulmamalıdır. Eğer huzurlu ve gelişim gösteren bir yaşama sahip olmak istiyorsak düşünmeyi öğrenmek zorundayız. Olaylar karşısında edindiğiniz her tecrübe gelişiminizde bir level daha atlamanızı sağlıyor. Siz tefekkür edip düşündükçe kendi potansiyelinizi keşfetmeye başlıyor beraberinde bu yaşamda ki mana arayışınıza geçerli cevaplar buluyorsunuz. Bu hayattan göç ettiğiniz zaman arkanızda kaliteli ve iyi bir yaşam bırakmak istiyorsanız bu söylediklerimi dikkate almanızı öneriyorum.

Çabanızın mükafatının hakkıyla verileceğini asla unutmayın.
Hoşçakalın

Rengin KANDEMİR

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM