Gılcan Mete Delibay
Gılcan Mete  Delibay
gilcanmete@gmail.com
Corona Virüs’ün Bilinmeyen Faydaları
  • 4
  • 185
  • 14 Mart 2020 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    4 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Son aylarda tüm dünyayı meşgul eden “corana virüs” ün yarattığı sağlık sorunları tüm dünyaca biliniyor. Halen dünyada ki birçok hastalığa göre vaka ve ölüm oranın da çok geride olmasına rağmen yarattığı endişe ve korku ile göz ardı edilmeyecek faydalarının da olduğunu düşünüyorum. “Corona Virüs’ün Bilinmeyen Faydaları Neler” bakalım!!! Corona Virüs’ün Bilinmeyen Faydaları 1. “Suya sabuna […]

Son aylarda tüm dünyayı meşgul eden “corana virüs” ün yarattığı sağlık sorunları tüm dünyaca biliniyor. Halen dünyada ki birçok hastalığa göre vaka ve ölüm oranın da çok geride olmasına rağmen yarattığı endişe ve korku ile göz ardı edilmeyecek faydalarının da olduğunu düşünüyorum. “Corona Virüs’ün Bilinmeyen Faydaları Neler” bakalım!!!

Corona Virüs’ün Bilinmeyen Faydaları

1. “Suya sabuna dokunmadan yaşamak” deyimi yerle bir olmuştur. Kişisel temizlik anlamında artık herkes suya sabuna dokunuyor bu iyi haber. Aynı zamanda dünyanın hangi bölgesinde yaşarsanız yaşayın bir buçuk metre mesafede etkili olan virüs tün dünyaya ulaşabiliyor. Yani dünyanın herhangi bir yerinde ki bir sorun bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın deyimini de yerle bir etmiştir. Ne koruma sistemleri ne radarlar ne termal kameralar bu yayılmanın önüne geçememiştir.

2. Bu durumdan çıkarılacak sonuç: Dünyayı ne kadar sınırlarsanız sınırlandırın, teller, duvarlar yaparsanız yapın, görüldüğü üzere dünya yuvarlak bir küre. Dünyanın bir ucunda yangın varsa o çevreyle ilgili bozulma seni de etkiliyor. Bir ucunda yokluk varsa, orada ki yokluk seni de vuruyor.

3. Virüs tüm önlemlere rağmen dünyanın en iyi korunan yöneticilerine, krallarına, makamlara ulaştığına göre, hiç kimse bulunduğu konum ya da mevki ile diğer insanlardan insanlık olarak bir adım önde değil. . Dünya üzerinde ki tüm sosyal sınıf farklılıkları insanların yarattığı içi boş bir kavramdır.

4. Tanrıdan habersiz dünyada hiç bir şey olmayacağına inanıyoruz. Mevcut duruma göre hangi din dil ırk olursa olsun bu virüsün her keste benzer bulgular ve ölümler yaratıyor. Buna göre, insanlığın bir düzene girmesi için in la ki bir peygamber ya da ilahi bir şeylere ihtiyacı olmadan barış içinde ve dengeli bir eşitlik içinde iyi bir dünya insanı olarak yaşaması ihtiyaçtır. Sürekli olarak başka ülkeleri öldürmekle suçlamak yerine barış içinde bir dünya yaratmak yöneticilerin artık birincil görevi olmalıdır.

5. Yoksul bir ülkede çıkan virüs tüm dünya için tehdit olabilir. Az gelişmiş bir ülkede delice bir biyolojik saldırı tüm dünyayı alt üst edebilir. Bir tane dünya var ve bu dünyanın her yeri kıymetli. Unutmayın çölden kalkan kumlar okyanuslara, okyanus karalara, her şey her canlı birbirine o kadar bağlı ve dengede ki, insanların bu dengeyi bozan yaşam şartları ve ihtiyaçları geleceğimiz için en büyük tehdit ve yok olma sebebidir.

Toplu Alanlar

6. İnsanlar olmadan, spor maçlarının, olimpiyatların, konserlerin, birlikte paylaşmadan düğünün, derneğin hiç birinin ne tadı var ne tuzu. İnsan kendisini karantinaya alabilir. Dünya kendini karantinaya almaz. Sel yapar, fırtına koparır, yanardağ püskürtür, deprem yapar. Dünya nın doğal öfkesi aslında kendisini korumak için refleksleridir. Biz dünyayı korursak dünya, içinde yaşayan her canlıya karşı adildir.

7. Her felaket ve kötü koşulların uyanık çıkarcı ve aşağılık bir kitlesi vardır ve bunu her felakette görürüz. Böyle felaketlerde aynı zamanda iyi yürekli insanları da görürüz. İyilerin çoğalmasına ihtiyacımız var.

8. Korana virüs ile gördük ki aslında herkesin canı tatlı , sevdikleri özel ,. Afrika da aç yaşayan bir çocuğun annesi de çocuğunun ölümünden korkar, Amerika da ki anne de. Korana virüs ün çocuklarda ölüme yol açmaması belki doğanın insanlıktan son kalan umudundandır.

9. Ailemizi, komşumuzu, şehrimizi, ülkemizi sevmek kadar dünyayı da sevmemiz gerekiyor. İyi bir dünya insanı olacak nesiller yetişmesi gerekiyor. Biz ne kadar bölmeye çalışırsak çalışalım, dünya tek ve bir bütün. Bu bütünün içinde ki her eksik kalan parça bütünün yok olmasına sebeptir. Dünyanın bir yerinde yetişen bir ot tüm dünyanın ilacı olabilir. Bir toprakta yetişen tohum dünyanın diğer ucunu dengeye alabilir. Artık dünyanın birleşmiş milletler gibi örgütlerinin daha sağlıklı tarafsız ve çözüme dayalı çalışmalar yapması gerekiyor.

10. Corona virüs de mutlaka etkisini kaybedip daha önce ki virüs tehditleri gibi geride kalacaktır. Gerçek şu ki her yıl yeni hastalıklar ve felaketler de mutlaka kapımızda olacak. Dünyanın yaralı yerlerini coğrafyalarını hep birlikte sarıp sarmalamadan kendi küçük evimizde dünyamızda bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek ömür geçmez. Dünyaya iyilik yapan bin yıl yaşasın.

Sonuç

Bilim adamları da insanlar gibi. Bu virüsün ortaya çıkması Çin ile Amerika arasında suçlamalarla devam eden bir süreçte. İnsanları öldürmek üzere çalışma yapan bilim adamlarının yanında neyse ki insanlığı kurtarmak için çabalayan bilim insanları da hayli fazla. Onların emeklerine şükürler olsun.

Son olarak. Her sağlık sorununda yanımızda olan tıp insanları bu bulaşıcı virüste dahi bana dokunmasın diyerek kendisini karantinaya almıyor. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet eylemlerinin cezalarının artırılması ve önüne geçilmesi gerekir. Hatası olan bir sağlık sorunu adli olarak mutlaka değerlendirilmeli. Fakat gördüğümüz gibi en zor koşullarda en zor anlarda onlar hep suya sabuna dokunuyor.
Suya sabuna dokunun, komşunuz aç mı tok mu bakın. Başkasının yangınına bir kova su dökün. Dünyanın orası burası yok. Dünya bir tane. İnsanlıkta dünyanın içinde bir yaşam sekli. Sağlıklı günler dileği ile.

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. Bu tür kitlesel vakalar her zaman içinde büyük mesajlar taşır, sizin de yazınızda vurguladığınız önemli detaylar gibi. Ne virüs ama; sınıf farkını yerle yeksan eden! Bize aslında bir bütün olduğumuzu, ekosistemdeki halkanın bir parçası olduğumuzu hatırlatan. O halkadaki tek bir kıpırtının zincirleme reaksiyona neden olduğunu gösteren…
    Yüreğinize sağlık 🙂

  2. Enfes bir yazı olmuş hocam.
    Bu virüs bütünde çok sır’lı anlamlar içeriyor.
    Pek çoğuna yazınızda denk geldim.
    Yüreğinize, kaleminize sağlık ♥️

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM