Kırlangıçlar Hakkında 3 Bilgi
Abone Ol 

Kırlangıçlar Hakkında 3 Bilgi

Kırlangıçlar, eşsiz güzellikleri ile özellikle ülkemizde en çok bulunan kuş türlerinden biri. Kendine has olan bu kuş türü elbette ki birçok özellik de taşıyor. Az biliniyor olsa da kırlangıçlar oldukça eşsiz hayvanlar. İşte herkesin bilmesi gereken kırlangıçlar hakkında 3 bilgi: Kırlangıç Özellikleri Kırlangıçlar, saatte ortalama 50 ila 60 kilometre hızla uçabilen kuşlardır. Öyle ki, en […]

Kırlangıçlar, eşsiz güzellikleri ile özellikle ülkemizde en çok bulunan kuş türlerinden biri. Kendine has olan bu kuş türü elbette ki birçok özellik de taşıyor. Az biliniyor olsa da kırlangıçlar oldukça eşsiz hayvanlar. İşte herkesin bilmesi gereken kırlangıçlar hakkında 3 bilgi:

Kırlangıç Özellikleri

Kırlangıçlar, saatte ortalama 50 ila 60 kilometre hızla uçabilen kuşlardır. Öyle ki, en belirgin özelliklerinden biri havada avlanma özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Kırlangıçlar, havada uçarken sinek veya böcek benzeri canlıları avlayarak beslenmektedir. Kırlangıçlar oldukça geniş bir gaga yapısına sahiptir ve gagaları torba şeklini andırmaktadır. Bu özellikleri avlanma becerilerini doğru ve avantajlı bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. 

Bu kuş türleri genel olarak beyaz ve siyah renge sahiptir. Tüm kırlangıçların karın bölgeleri beyazdır. Kırlangıçlar, kısa ayaklara ve sivri tırnaklara sahiptirler. Bu özellik sayesinde düzlüklerde zorlanmadan tutunabilmektedirler. 

Kırlangıçlar Ne Yer?

Kırlangıçlar, neredeyse tüm böcek türleri ile beslenebilen eşsiz canlılardır. Öyle ki, yukarıda da bahsedildiği üzere kırlangıçların avlanma yeteneklerini torba şeklinde bulunan ağızları yardımcı olmaktadır. Havada uçan bir kırlangıç, geniş ağzını açarak havada uçan birçok böceği avlayabilmektedir. Bunun dışında, yerde de solucan gibi canlılarla avlandıkları da bilinmektedir. En favori yiyecekleri ise şüphesiz kanatlı böcekler ve sineklerdir.

Bu muhteşem kuşlar hakkındaki tüm bilgiler için Kırlangıç yazısını incelemesini öneririz.

Kırlangıçlarda Üreme

Her kuş türü gibi kırlangıçlar da üremeden öne kendilerine bir yuva yaparlar. Bu kuş türleri yuva yapmak için genellikle çatı saçakları ve pencere oyukları gibi yerler tercih etmektedir. Genellikle kil ve çamurdan yaptıkları yuvalarına mevsim kışsa sıcak bir ortam sağlamak için çalı çırpı da ekleyebilirler. 

Kırlangıçlar, tek seferde 4 ila 5 adet arasında yumurtlayabilmektedir. Bu sayı azalabilse de artmamaktadır. Ufak ve benekli yumurtalara sahiptirler. Yıl içerisinde birkaç kez kuluçkaya yatsalar da tam sayı net olarak bilinmemektedir.

Kaynak: Hayvanlar Alemi https://hayvanlaraleminde.com/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM