Gözde Şengören
Gözde  Şengören
sengorengozde@gmail.com
Olumlama Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?
  • 4
  • 248
  • 06 Eylül 2024 Cuma
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

“Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.”   Gandhi  Anlamlı bir alıntı ile bu haftaki yazıma başlamak istedim. Gandhi’nin de söylediği gibi bizi biz yapan her şey ağzımızdan dökülen […]

“Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.”  

Gandhi 

Anlamlı bir alıntı ile bu haftaki yazıma başlamak istedim. Gandhi’nin de söylediği gibi bizi biz yapan her şey ağzımızdan dökülen kelimeler ile başlıyor. Halbuki ne kadar da gelişi güzel konuşuyoruz. Ailemizden veya çevremizden aldığımız kelime kalıplarını farkında olarak veya olmayarak dile getiriyoruz. Olumlamalar işte burada devreye girmeli . Peki olumlama nedir?

OLUMLAMA NEDİR ?  

Olumlama adından da anlaşılacağı üzere olumlu kelime kalıplarının zikredilmesidir. Bilinçli olarak söylediğiniz olumlu kelimeler ise zamanla bütün konuşmalarımızın ve yaşantımızın parçası haline gelirken hayat kalitemizdeki değişimlere sizlerde şaşıracaksınız.  

Kelimeler düşüncelerimizi , düşüncelerde hayatımızı bu kadar etkilerken yapılan araştırmalar düşünme yetisine sahip her insanın dakikada 150 – 300 arası düşünce ürettiğini ortaya koymuştur. Bunun yaşantımıza olumlu yansıması da elbette olumlamalar yoluyla mümkün .  

OLUMLAMA NASIL YAPILIR ? 

Gelelim olumlamaların nasıl yapılacağına . Belli bir süresi belli adedi bulunmamakla birlikte bilinçaltının 21 günde kavrama kuralını dikkate alırsak  1 ay boyunca uyku öncesi ve  uyandığınızda dönüşmek istediğimiz veya kendimizde değiştirmek istediğimiz konu hakkında kendi olumlama cümlelerimizi tasarlayabiliriz.

OLUMLAMA YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  • İnternette ve bu konuya dair pek çok kitapta örnekler bulunsa da kendi cümlelerinizi söylemeniz hatta yazarak tekrar etmeniz daha sağlıklı olacaktır .
  • Olumlamalarınızı yaparken yürekten inanç her şeyin temelini içerir.
  • Her konuda olumlama türeteceğeniz gibi “-ecek,-acak ”  ile biten gelecek zamanlı kelimelerden kaçının. Olumlama cümleleriniz şimdi ki zamanlı  olmalı. 
  • Olumlama cümleleriniz şart içermemeli . Örneğin , …. olursa mutlu olurum gibi.
  • Olumlama cümlenizde “istiyorum” ifadesinden kaçınmalısınız. Çünkü evrene yolladığınız mesaj hep isteme aşamasında kalacaktır.  Örneğin, “sağlıklı olmak istiyorum “yerine  “Sağlıklıyım”  gibi ifadeler kullanılmalı.
  • Olumlamanın son cümlesi OLDU BİLE ‘den oluşursa daha güçlü anlam katmış olursunuz.

Genel manada olumlamanın ne demek olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini anlatmış olsam da olumlamaların faydalarını duymuş ancak hayata geçirdiğinde  bir değişim göremeyen okuyucalarımız da vardır aramızda. Veya yapıyorum yapıyorum olmuyor diyenlerimiz.  Muhtemelen  hayatınıza adapte edemediniz veya istikrarlı inanarak söylemediniz . Hatta yanlış cümle kalıpları bile olabilir bunda etken olabilir. Her şeyi doğru yapmanıza rağmen kendinizi yinede olumsuz duygu ve durumlarda bulduğunuzda üç kere “İPTAL, İPTAL,İPTAL” diyerek o düşünceden uzaklaşmakta sizin elinizde.

Olumlamalar ile yeni tanışan okurlarımız sormak istediğiniz soruları yorumlara bekliyorum . Sevgilerim ile

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. Her bireyin kendi hayatından bir şeyler bulabileceği güzel bir köşe yazısı..
    Hayata pozitif bakabileceğimizi hatırlattığın için çok teşekkür ederim.
    Başarılarının devamını diliyorum..
    Ellerine sağlık????

  2. ne kadar yanlış kelime kalıplarına sahibiz. teşekkürler bu güzel yazı kelimelerime yansıyacak ve yeni yıla yeni olumlamalarla başlayacağım 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM