Gözde Şengören
Gözde  Şengören
sengorengozde@gmail.com
Mevsimlere Göre Yaşamak
  • 1
  • 296
  • 13 Mayıs 2023 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Hepimize mutlu, keyifli aylar, haftalar hatta mevsimler … Mevsimlere ve hafta günlerinin bize dayatılan anlamlarından bahsedeceğim kendimce sizlere . Haftanın her gününe hemen hepimiz bir anlam yüklüyoruz değil mi . Pazartesiye sendrom , cumaya mutluluk. Cumartesiye de keyif günü diyebilir miyiz ? Hatta pazar gününden başlarız hüzünlenmeye . Kendimden de pay biçerek bu betimlemeleri yaptım. […]

Hepimize mutlu, keyifli aylar, haftalar hatta mevsimler … Mevsimlere ve hafta günlerinin bize dayatılan anlamlarından bahsedeceğim kendimce sizlere . Haftanın her gününe hemen hepimiz bir anlam yüklüyoruz değil mi . Pazartesiye sendrom , cumaya mutluluk. Cumartesiye de keyif günü diyebilir miyiz ? Hatta pazar gününden başlarız hüzünlenmeye . Kendimden de pay biçerek bu betimlemeleri yaptım. Çoğumuza da uyacağına eminim. Oysa neden anlam yüklediğimize hiçbir zaman anlam veremiyorum. Her gün bizim her gün yaşanılası o yüzden.. Çok şükür sağlıklı bir güne uyanmanın sevinci dolmalı içimize .

Bahanesi hazır

Günlere anlam yüklemenin yanında aylara mevsimlere de anlam yüklüyoruz. Mevsim kış ise hele birde yağmur veya karda varsa havada tamamdır. Eve kapanma zamanları başladı demektir. Hatta ardından gelen depresyon. Bahanesi de hazır ; mevsim kış hava soğuk . En çok şefkate ihtiyacımız olduğu zamanlardır kanımca kalın hırkalar , yün yün battaniyeler yetişir imdadımıza. Salebimizi paylaştığımız yoldaşımız varsa ne mutlu bize.

Başlayan ilkbahar aylarıyla ruhumuzda başlar çiçek açmaya. Depresyon hırkalarını kışın soğuk renklerini atmışızdır üstümüzden . Yeniden sosyal hayat , açık havalar bizi beklemektedir.

Beklenen yaz / Mevsimlere Göre Yaşamak

Beklenen yaz geldiğinde ise kollarımızı açar kucaklarız onu.  İçimiz kıpır kıpır tam sosyalleşme hatta aşık olma zamanlarıdır. Ha bir de yaz aşkı meselesi var tabi . Aşkın da mevsimimi olurmuş dediğinizi duyar gibiyim . Ama yazın verdiği  heyecan ile kapıldığımız aşkımızı daim kılarsak ne mutlu bize. Açık hava konserlerine kaldığımız yerden devam ederiz . Bütün kış yazı bekleyerek yaşamadık mı zaten ? Planlar yapmadık mı ? Size göre şimdi zamanıdır işte.

Sonbahar geldiğinde ise içimize bir hüzün kaplar. Eylüle, ekime hüzün ayı lakabını takarız bu yüzden . Ama neyin hüznü , geçmiş yazın yasını mı tutmak isteriz. Yoksa kışın karaltısına hazırlık mı yaparız ?

Haftanın her günü bizim olduğu gibi , yılında her mevsimi her ayı güzel . Dönem modası demekten kendimi alamıyorum. Bir de “Kasım’da Aşk Başkadır “ mottosu yok mu nice filmlere kitaplara konu olmuştur. Sağlıklı bir şekilde nefes alarak uyandığımız her gün özel oysaki her anımız değerli. Geçen haftalar aylar biten yıllar akan takvim sadece birer tarih ne mutlu bize gelişerek , okuyarak, gezerek ilerliyorsak yaş alıyorsak. Huzurumuzu , mutluluğumuzu bekleteceğimiz tek bir boş günümüz yok.

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Ne zamandır web sitelerim için aradığım içeriği sonunda buldum. Bu kadar detaylı ve net açıklama için teşekkürler.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM