Deniz ve Havuz Suyunun Saçlar Üzerindeki Etkileri
Abone Ol 

Deniz ve Havuz Suyunun Saçlar Üzerindeki Etkileri

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, birçoğumuz deniz ve havuz keyfini çıkarmak için plajlara akın ederiz. Ancak, saçlarımızın bu eğlenceli aktivitelerden etkilendiğini ve zarar gördüğünü unutmamalıyız. Deniz ve havuz suyu, saçlarımız üzerinde olumsuz etkilere yol açabilen faktörlerdir. Bu etkiler, saçların kurumasına, matlaşmasına, kırılmasına ve renk solmasına neden olabilir. Bu nedenle, deniz ve havuz suyununsaçlarımız üzerindeki etkilerini anlamak […]

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, birçoğumuz deniz ve havuz keyfini çıkarmak için plajlara akın ederiz. Ancak, saçlarımızın bu eğlenceli aktivitelerden etkilendiğini ve zarar gördüğünü unutmamalıyız. Deniz ve havuz suyu, saçlarımız üzerinde olumsuz etkilere yol açabilen faktörlerdir. Bu etkiler, saçların kurumasına, matlaşmasına, kırılmasına ve renk solmasına neden olabilir. Bu nedenle, deniz ve havuz suyunun
saçlarımız üzerindeki etkilerini anlamak ve onları korumak için önlemler almak önemlidir.


Deniz suyu, tuzlu yapısıyla saçları kurutur ve nemini yok eder. Saç telleri kırılganlaşır, matlaşır ve saçlar genel bir cansızlık hissi verir. Aynı şekilde, klorlu havuz suyu da saçlara zarar verebilir. Klor, saçların doğal yağlarını çeker ve saç tellerini zayıflatır, renkli saçlarda solmaya neden olabilir. Hem deniz suyu hem de klorlu havuz suyu, saç derisinde kuruluğa, kaşıntıya ve tahrişe yol açabilir.


Saçlarınızın doğal bir görünüme kavuşması, canlı, parlak, güçlü ve sağlıklı görünmesi için yaz aylarında bazı önlemler almanız gerekir. Yazın uygulayabileceğiniz saç bakım önerilerini aşağıda listeledik.


● Saçları deniz ve havuz suyundan korumak için saç bonesi veya şapka
kullanılabilir. Ancak bu her zaman mümkün değildir ve estetik olarak bone
kullanımından sonra saçlarınız güzel görünmeyebilir.


● Saçları önceden temiz suyla durulamak, tuzlu suyun ve klorun saça daha az zarar vermesine yardımcı olabilir. Saçlarınızı daima temiz tutmalısınız.


● Saçlara koruyucu bir ürün veya saç yağı uygulamak, suyun etkilerini azaltabilir. Yagutshine deniz ve havuz suyuna karşı saç koruma losyonu gibi ürünler saçları besleyerek, nem kazanmasına ve korunmasına yardımcı olur. Böylece yaz aylarında daha canlı, güçlü ve parlak saçlar ile yıpranmaların önüne geçebilirsiniz.


● Deniz veya havuzdan çıktıktan sonra saçları hemen temiz suyla durulamak, tuz ve klor kalıntılarını uzaklaştırabilir.

Deniz ve Havuz Suyunun Saçlar Üzerindeki Etkileri bu yöntemlerle daha aza indirilmiş olur. Yaz aylarında tıpkı cilt bakımı gibi saçlarımızı da korumalıyız. Güneşin UV ışınları ile klorlu, tuzlu ve diğer kimyasalları içeren suyun etkileri de artıyor. Tüm bu olumsuz etkilere rağmen kolay taranabilen ve göze hitap eden saçlara kavuşmak kolay. Bir başka makalede görüşmek üzere, kendinize ve saçlarınızı iyi bakın!

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM