Gözde Şengören
Gözde  Şengören
sengorengozde@gmail.com
Tesadüfler Hakkında
  • 3
  • 257
  • 11 Nisan 2023 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 4,67.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Tesadüfler Hakkında Öncelikle merhaba, bugün aklıma tesadüflerle ilgili pek çok şey geldi ve sizlere düşüncelerimi aktarmak istedim. Ben aslında tesadüfe inanmıyorum. Neden mi ? Çünkü hangi aileye evlat olacağımız , hangi ülke vatandaşı veya ırktan olacağımız tesadüfen olamaz . Kimse dünyaya tesadüfen yani kelime anlamıyla  “ rastlantı “  sonucu gelmez. Hepimizin bir hayata gelişi amacı […]

Tesadüfler Hakkında

Öncelikle merhaba, bugün aklıma tesadüflerle ilgili pek çok şey geldi ve sizlere düşüncelerimi aktarmak istedim. Ben aslında tesadüfe inanmıyorum. Neden mi ? Çünkü hangi aileye evlat olacağımız , hangi ülke vatandaşı veya ırktan olacağımız tesadüfen olamaz . Kimse dünyaya tesadüfen yani kelime anlamıyla  “ rastlantı “  sonucu gelmez. Hepimizin bir hayata gelişi amacı var ve yaşadığımız hiçbir olay , tanıştığımız hiçbir insan, bulunduğumuz hiçbir ortam tesadüf değil. Ömür dediğimizde insanın , kendini keşfi ve yaşama amacını bulma serüvenidir.

İnsan

Ancak şunu da demiyorum: insan , herhangi bir işte veya eğitim hayatında bir başarı elde etmek zorunda değildir. Bunlar toplum dayatmalarıdır. Benim kastım daha ulvi boyutta hayatı anlamak, içinde bulunduğu toplumu tanıyarak kendisini bilmesidir. Ve insanın  ömrünce yegane iç huzurla yaşamasıdır. Bu da akışta kalma ile ilahi düzene kendini bırakmakla mümkün  Ye- iç-gez -eğlen -uyu-uyan mantığıyla değil elbette .Zira hayata farklı anlamlar yüklemek bizim elimizde. Hayata getirdiğimiz bireyleri de bu yolda yetiştirmeliyiz tabi kendimiz önce bunu başarmış olarak. 

Mesela iki insanın birbirini bulması ortak ilgi alanlarının olması. Bu bulma sürecinde de karşılaştıkları ( tanıştıkları ) yerin aynı olması tesadüf kadar basit açıklanamaz. Çoğumuz çoğu şeyi tesadüfen yaşadığımızı hatta tüm olumsuzlukların bize denk geldiğini söyler veya düşünür. Yaşadığımız her olumsuzlukta evrenin bize mutlaka bir mesajı vardır. Tekrar benzeri olumsuz durumların yaşanması da  “ Hala ! Anlamadın mı ? Tekamül yolunda bu aşamayı kavraman lazım.”  deme şeklidir.

Anı anlamlı yaşamak

Bazen de hayatta bize ayrılan zamanla sınanırız . Yolun sonu çok çabuk gelmiştir ve henüz yapacaklarımızı tamamlamadığımızı düşünürüz . Halbuki hayata geliş amacımızı bilmeden gitmek ne acıdır . Belki de ilahi düzene göre vizyonumuzu çoktan tamamladık ama her şeyi tesadüf olarak gören insana son an huzuru ne çare yoktur. Ne yazık ki çoğumuz bu bilince ermeden hayat defterini kapatmışızdır . “Tesadüfler” in yaşanmadığı bugün ve bir ömür geçirmek dileğiyle. Anı anlamlı yaşayalım .

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. Tesadüf yok, her denk geliş bir mesaj bize. Hayatın sürprizlerinden anlam çıkarmak, onları yormlamaksa özel bir yetenek.

  2. Tesadüfün olduğuna ben inanmıyorum, özgür iradenin kısıtları vardır. Bir fanus içinde özgürce hareket edebilirsiniz. Hal böyle iken tamamen tesadüften nasıl bahsedilebilir ki..

  3. “tesadüfler hakkında” değişik bir pencere açmak istiyorum Ahu Hanım. Einstein’e ait “Tanrı zar atmaz” sözü vardır. Kitap izafiyet teorisini işlemekte ve bu sayede Tanrının doğayı yönetmedeki işlerinin rastlantı olmadığı konusunu işlemektedir. Ya da en azından ben böyle anlıyorum…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM