Merhabalar değerli kitap sever okurlar . ? Ne zamandır kitap yorumu yapmadığımı fark ederek on yedi günde bitirdiğim öykü kitabı ile sizlerleyim. Aslında kitap yorumu ve yazar tanıtımından ziyade sizlerle sohbet edeceğime göre çaylar ile kahveler hazırsa Sirke Dükkanı’nı anlatacağım sizlere. Sirke Dükkanı Konusu Öncelikle Sirke Dükkanı ile yolum instagram hesabım @okuyeterki ile katıldığım bir çekiliş sonucunda kitabın bana hediye edilmesi ile kesişti . […]
Merhabalar değerli kitap sever okurlar . ? Ne zamandır kitap yorumu yapmadığımı fark ederek on yedi günde bitirdiğim öykü kitabı ile sizlerleyim. Aslında kitap yorumu ve yazar tanıtımından ziyade sizlerle sohbet edeceğime göre çaylar ile kahveler hazırsa Sirke Dükkanı’nı anlatacağım sizlere.
Öncelikle Sirke Dükkanı ile yolum instagram hesabım @okuyeterki ile katıldığım bir çekiliş sonucunda kitabın bana hediye edilmesi ile kesişti . Daha önceki paylaşımlarından da anlaşılacağı üzere öykü kitaplarına karşı hep mesafeliydim . Ta ki Serpil Tuncer ‘in kalemi “Sinekler De Uyur”, öykü kitabına kadar. Sonrasında da Sirke Dükkanı’nı zihnimde misafir ettim. Çoğu kitap etkileyiciliğine göre akılda kalıcıdır. Ancak Sirke Dükkanı için öyle diyemeyeceğim . Çünkü içindeki hikayeler çok etkili ama masal kitabı tadında desem daha yerinde olur . Bununda sebebi kurgu dışında hayal gücü gerektirecek o kadar çok yönü var ki bu kitaba şans veren okurlar bana hak vereceklerdir. Haliyle anlık keyif dışında her bir öykü düşündürücü idi.
Eminim ki benim gibi pek çoğumuz , yazarımız Betül Barış’ın adını ilk defa bu kitapla duydu. Öyleyse biraz kendisinden bahsedeyim. 1987 tarihinde İstanbul doğumlu Atatürk Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunu . Ancak edebiyat sevgisi ve yazarlık isteği Anadolu Üniversitesi’nde Edebiyat okumasını sağladı. Pek çok öyküsü aylık yayımlanan Karabatak dergisinde okuyucu önüne çıkmıştır. Sosyal medya hesabını incelediğimde çok yönlü yazar olduğu kanısına vardım. Umarım öykücülük alanında daha çok eser verir.
Bir biletin hayatımı alt üst edeceğini nereden bilebilirdim ki! Toprağı bol olsun zırvalıklarını dinlemekten bunaldım artık. Bir insan öldükten sonra toprağı ne yapabilir ki! Keşke ölmeden toprağı bol olsaydı. O toprağın bir kısmına bizim için geniş bir ev yaptırır, birkaç dönümünü ekip biçer birkaç dönümünü de kat karşılığı müteahhide verirdik. Evlerin kirasıyla da huzur içinde yaşar giderdik. Ah eminim o zaman çok güler ve hiç suratımızı asmazdık.
Sirke Dükkânı, gerçekle efsanenin iç içe yaşadığı bu toprakların, insanı gülümseten öykülerini anlatıyor. Uzakla yakın, ger- çekle hayal sevgiyle harmanlanırken okura düşen, atalarının bin yıldır gördüğü rüyayı hatırlayıp tebessüm etmek.
Sirke Dükkanı Özellikleri
TÜR : Hikaye
YAYIN TARİHİ : 13-11-2017
BASKI SAYISI : 1. Baskı
SAYFA SAYISI : 125
YAYIN EVİ : Şule Yayınları
Kitabımız on yedi öykü ve her öyküye has; öykü başında yer alan illüstrasyonlardan oluşuyor. O çizimleri de ne kadar beğendiğimi yazmadan edemeyeceğim. Hepsi grafiker Ayşe Ural’ın hayal gücünden beslenmiş.
Sonuç
Sonuç olarak her kesime hitap eden keyifli bir kitaptı benim için. İnce olmasına rağmen her öyküye bir günümü ayırarak on yedi günde bitirdim Her bir öykünün masal tadında olması da beni çocukluğuma götürdü. Sizde klişe masallardan ise içinden çocuğunuza uygun olanı seçip okuyabilirsiniz. Ayrıca hem ekonomik hem de her kesime hitap etmesiyle iyi bir hediye seçimi olabilir. Hele ki karşı tarafın zevkini bilmiyorsanız, iyi bir tercih olacaktır. Sizlerin görüş ve eleştirilerini yorum olarak bekliyorum. Sevgiyle kalın. …
Bazen içindeki çocuğu ortaya çıkarıp, hayal gücümüzü geliştirmek iyi geliyor insana. Betül Barış’ın sirke dükkanı hikaye kitabını, en kısa zamanda edinip okuyacağım. Teşekkür ederim Ellerinize sağlık..????
siz de çok naziksiniz teşekkür ederim …