Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Yalan – Yalan Söylemek
  • 2
  • 243
  • 04 Mart 2023 Cumartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    2 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Yalan – Yalan Söylemek / Yaz Sohbetleri 4 Yeniden merhabalar dostlar. Yeni bir yazı ile tekrar buluşuyoruz. Bugün değinmek istediğim konu hepimizin insan ilişkilerinde dikkat ettiği konulardan belki de en önemlisi “Yalan” Yalana belki aldatmak diyebiliriz, belki de gizlemek diyebiliriz ama şunu söylebiliriz ki yalan her çeşidiyle aciz bir hareket.  Yalan söylemek neden kötü? Peki […]

Yalan – Yalan Söylemek / Yaz Sohbetleri 4

Yeniden merhabalar dostlar. Yeni bir yazı ile tekrar buluşuyoruz. Bugün değinmek istediğim konu hepimizin insan ilişkilerinde dikkat ettiği konulardan belki de en önemlisi “Yalan”

Yalana belki aldatmak diyebiliriz, belki de gizlemek diyebiliriz ama şunu söylebiliriz ki yalan her çeşidiyle aciz bir hareket. 

Yalan söylemek neden kötü?

Peki yalan söylemek neden kötü bir harekettir, hiç düşündünüz mü? Düşünmeye gerek bile yok. Yalan öyle bir kuyudur ki eğer düşerseniz, kuyunun lekesi üstünüze geçer. Yani düştüğünüz durumdan kurtulamazsınız. 

Bazen arkadaşlarımız veya tanıdığımız arasında bize yalan söylediğini anladığınız olmuştur. Peki, o anlamanın ardından o kişiye bakış açınız nasıl olurdu. Ben hemen söyleyebilirim, o kişiye eskisi gibi değer vermezsiniz. Artık ona, arkadaş, dost gözü ile bakmazsınız. 
Hepimiz küçük veya büyük bir yalan söylemişizdir. Ancak ardından pişman oluruz her seferinde. Hani derler ya ” yalancının mumu yatsıya kadar ” işte bu sözden anlaşılacağı üzere o yalan elbet bir zaman ortaya çıkar ve o durumda tam anlamıyla dibe batarız. 

Bazı insanlar vardır ki yalan söyleme işini adeta alışkanlık haline getirmiştir. Bu gibi kişiler yalanın ne kadar başvurulamayacak bir kapı olduğunu anlamayanlardır. Bir de bazı insanlar vardır, söylediği yalanın ardından kendini kötü hisseden ve pişman olan. İşte bu durumda birinci tip insan elbet bir gün yalanlarının bedelini görecektir. İkinci tip insan da ya yalanınla yüzleşecek ya da durumu düzeltecektir. 

Beyaz yalanlara zorda kalınca başvuyoruz, istemesek bile. Ancak bu beyaz yalanlar, biriktikçe siyaha döner. Siyaha döndüğünde de geriye döndüğümüzde pişman oluruz içten içe. İşte burada da aslında beyaz da olsa yalana başvurmamamız gerektiğini anlayacağız. 

Yalan söylenen olmak

Dediğimden anlaşılacağı üzere yalan söylesek bile bu yalanı bir an önce düzeltmekte bizim elimizde. Yalan söylediğimiz kişiye doğruyu anlatıp, özür dilemek bunun en etkilisi mesela. Bir diğer yalan faktörü ise yalan söylenen olmak. Gerçekten yalan söylemek kadar yalan söylenen olmak aynı çöküşü yaşatır, emin olun. Her söylenenin yalan olduğunu anlamak gerçekten en acı duygudur hayatta. Burada da güvenilir kişi olmak ve güvenilir kişilerle ilişki kurduğumuza emin olmamız gerekecektir. 

Diliyorum ki, hep doğruyu söyleyenlerden olalım hepimiz. Tek temennim beyaz da olsa siyah da olsa yalana ne başvuralım ne de yalan söylenen kişi olalım. 

Bu sohbetimde, hepimizin rahatsız olduğu konu olan ‘ yalan ‘ a değindim.

Diğer yazımda görüşmek üzere… Sevgi ve sağlık ile mutlu günler… 

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM