Namaz Kılmak İstiyorum Ama Kılamıyorum
  • Facebook
  • Twitter
  • 15 Mart 2023
  • 1
  • 272
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    3 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -
Abone Ol 

Namaz Kılmak İstiyorum Ama Kılamıyorum

Bu yazıyı okuyan kardeşim, tüm sözlerim sana… İster Namaz Kılmak İstiyorum Ama Kılamıyorum yazımı okuyabilir, istersen yazının sonuna bıraktığım videoyu izleyebilirsin…. Belki de yaptığımız ibadetler içinde en zorlandığımız, ezan okunduktan hemen sonra kılamadığımız namazlarımızın vakit geçtikçe daha da ağır gelmesi. İnan bana herkesin zaman zaman yaşadığı durumlardır. Ancak bu duruma bir dur demek senin elinde. […]

Bu yazıyı okuyan kardeşim, tüm sözlerim sana… İster Namaz Kılmak İstiyorum Ama Kılamıyorum yazımı okuyabilir, istersen yazının sonuna bıraktığım videoyu izleyebilirsin….

Belki de yaptığımız ibadetler içinde en zorlandığımız, ezan okunduktan hemen sonra kılamadığımız namazlarımızın vakit geçtikçe daha da ağır gelmesi. İnan bana herkesin zaman zaman yaşadığı durumlardır. Ancak bu duruma bir dur demek senin elinde. Nasıl mı?

İçinden gelmiyor?

Neden hemen namazdan soğuyorum?

Bir çok gün namaz kıldıktan sonra devam ettiremiyorum?

Benim imanım tam değil mi?

Bu ve benzeri sorunları herkes yaşar. O yüzden yalnızca ben bu şekilde yaşıyorum diye endişe etme.

Namaz Kılmak İstiyorum Ama Nasıl?

Yapman gereken tek şey şeytan seni yenmeden senin O’nu yenmen.

Hepimiz Cenneti arzularız. Rengârenk envayi güzellikte çiçeklerle bezenmiş çok güzel bir bahçe gördüğümüz zaman hemen o güzelliğe Cennet gibi deriz. Ya da burnumuza ilişen harika kokulara hemen Cennet kokusu deriz.

Hz. Âdem ve Havva şeytana uydukları için Cennetten dünyaya sürgün edildiğini hepimiz biliyoruz. Şimdi sana bir soru, filmi tersine döndürmek için yani cennete tekrar gidebilmek için ne yapıyorsun?
İslam’ın şartlarını kime sorsak herkes ezbere söyler ama İslam’ın bu 5 şartını kimler yerine getiriyor desem kaçımız BEN diye el kaldırabilir.

Ama cenneti istiyoruz.

Yolumuz kapalı sevgili dostlar. Nefis ve şeytanın işbirliği ile yolumuz kapalı. Bu yol ancak fikren ve bedenen yaratana ibadet ederek namazla açılır. Şu dünyaya sürgüne gönderilen insanoğlunun sürgünlüğü ancak namazla biter.

Namaz kılmak onun hakikatine varan için çok kolay, suretinde kalan için çok zordur.

‘Allah-u Ekber’ bu söz, şeytanın saldırılarına karşı bir kalkandır. Bu yüzden Ezan da, namaz da Allah-u Ekber diye başlar. Ezan okunurken şeytan kaçar gider bitince geri gelir. Namaz için kamet getirilirken şeytan tekrar arkasına bakmadan kaçar ama bitince tekrar gelir.

Sen namaza başladığında (az önce söylediğim şeyi hatırla) namazı hakikatinde değil de suretinde kılarsan, şeytan seninle oyununa başlar. Namaz esnasında kişi ile nefis arasına sokularak hiç aklında olmayan olayları, kişileri, hiç olmayacak şeyleri getirir. Kaç rekât namaz kıldığını bile şaşırırsın.

Namaz vuslattır. Mümin vuslata ermenin heyecanını yaşayarak ellerini kaldırır. “Tüm dünya işlerini ve şeytanı arkama ittim sana yöneldim yarab” diyerek… Allah-u Ekber der.

İçinizde namaza başlamak isteyenlerin çevre etkisine kapılarak veya ortama ayak uydurma düşüncesiyle bir türlü başlayamamaları ya da başlamamaları. Var gücüyle nefsine karşı savaşan kardeşlerim elbette var, bu sefer de şöyle bir sorunla karşılaşılıyor. 3 – 5 gün namazı kılıp devamını getiremeyenler var.

Öncelikle benim şahsi fikrim cak’lı cek’li konuşmamak. Bir kere namaza başlamaya karar verdiysen eyleme geçirmelisin. Hem de hemen. Yarın namaza başlayacağım ya da bir sonraki vakit başlarım demeyle olmaz.

Evet. Namaz kılmak bir ibadetse senin bunu yerine getirmen boynunun borcu ama diyorsan ki ben her şeyi kafamda, fikrimde bitirdim, tamamen yoğunlaşarak namaza başladım. Fakat devamını getiremiyorum. Bir kılıp bir kılamadığım zamanlar oluyor. Kendimi huzursuz hissediyorum. Kendimi çevremdeki dostlarıma karşı eleştiriyorum.

Dikkat et şeytanla baş başa verip bahaneler uydurma (namaz kılacağım ama abdest almaya zorsunuyorum, hava soğuk, su soğuk, ev soğuk, hastayım, rabbim merhametlidir elbet affeder, sonuçta tüm kullar Cennete gidecek) tam bu noktada sana bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Namaz kimlere farz kılınmaz?

Namaz yalnızca bayılana, koma halinde olana ve ölüm halinin haricinde yapılması gereken bir ibadettir.

Bir yerde şöyle bir şey okumuştum ve çok hoşuma gitmişti. Bunu bende sık sık kullanır hale geldim. Şimdi… Birisi sana seslendiği zaman hemen gidersin. Bu seslenen patronunsa koşarsın, annen yahut baban seslenirse gidersin, evladın seslenir gitmek ne kelime uçarsın. Peki ya Allah seni huzuruna günde 5 defa çağırıyor da neden hiç oralı olmuyorsun. Hiç yılmadan hiç bıkmadan her defasında her gün çağırıldığın halde neden gitmiyorsun?

Şimdi sana soruyorum.

Dünyadayken yani elinde şansın varken Yaratanın huzuruna çıkmayıp da mahşerde nasıl çıkabileceğini sanıyorsun?

Tolga ÖZŞAHİN / Namaz Kılmak İstiyorum Ama Kılamıyorum…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM