Merhaba
Abone Ol 

Merhaba

Merhaba her işe  “kalp işi” diye isim  koyan arkadaşım. Sen de bendensin. Anlaşacağımızı biliyordum. Zira “kalpten kalbe bir yol vardır, görülmez” diyen ustamı örnek alarak nefes alıp veriyorum şu yalan dünya hayatında. Merhaba yüzünü yıkamadan gülümseyen canım kardeşim. İman ettim ki kalbin aynası yüzüne vuran ifadede. Hep gülümse e mi. Zor olmadan kolay olmuyor. Düstur […]

Merhaba her işe  “kalp işi” diye isim  koyan arkadaşım. Sen de bendensin. Anlaşacağımızı biliyordum. Zira “kalpten kalbe bir yol vardır, görülmez” diyen ustamı örnek alarak nefes alıp veriyorum şu yalan dünya hayatında.

Merhaba yüzünü yıkamadan gülümseyen canım kardeşim. İman ettim ki kalbin aynası yüzüne vuran ifadede. Hep gülümse e mi. Zor olmadan kolay olmuyor. Düstur edindim. Bıktım, kızdım, düştüm, gittim, vazgeçtim ve hepsinin tersini yaparak geri döndüm. Çünkü zor olmadan kolay olmaz dedi babam. Niyetim kalmaktı. Düğüm oldum içimdekilerle, dinlendim, bekledim, düştüm, çok konuştum, çok sustum, çok düşündüm, çok yaptım ne varsa. Korkmadım mı sandın. Öyle zor oldu ki kalmak. İçime ölüp, dışıma doğarak durdum. Durmanın gücünü fark ettim. Parmağımın ucunu hissetmeden durdum, öylece.

Kaldım

Bir başıma kalmayı göze aldım görünürde. Beni kendi başıma, nefsimle baş başa bırakma sakın diye el açarak, huzurda bekleyerek. Hep bekleyerek. Kapının önünde, bir ömür beklemeyi göze alarak, bekleyerek kaldım.

Kalmak gerekmez miydi zaten? Kolayı seçmek,küçük kız çocuğuna yasak edilmemiş miydi? Kaldım. Susarak kalmaksa sustum. Ağlayarak kalmaksa ağladım. Ama kaldım. Bildiğin gibi değil,öyle böyle değil. Dimdik kaldım. İlk defa belkide gerçekten ilk defa dimdik, ufka bakarak, O’nu bilerek, iman ederek, kalp yangınıyla kaldım. Kalbim bir tek O’na  yandı. Bir tek O’na aktı. Bir  O’nu bildi, O’ndan bekledi. Beklediğime değsin diye sustum. Beklediğime değecek diye susuyorum. Ne güzel şey susmak. Ne güzel şey konuşmak. Ne güzel şey arafta kalmamak, kalp işi deyip, kalpten kalbe yol yaptıklarımla aynı çatı altında buluşabilmek. Öyleyse bundan böyle beraberiz.

Akıl işi mi,kalp işimi…

Tartışıladursun. Ben tüm benliğimle, varoluş hakkımla kalbe adıyorum ruhumu. Zira kalp söylüyorsa, yol berrak, akıcı elhamdülillah. Birlik kodlarımızın sebebini tefekkür ederek, bir amaç uğruna nefes almaya devam öyleyse. En güzel niyetlerle, yola devam. Yelkovanla, akrep’in, gecelerle gündüzlerin, aylarla, yılların, tüm gezegenlerin birbirini arsızca kovaladığı arsız dünya hayatına iyi niyetlerle devam.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

5 yorum

  1. En güzel niyetlerle, yola devam. Gönülden bir kelam her şeye bedel. Kalp gözümüz açık, yolumuz iyilik olsun. Gönlüne sağlık

  2. Şadan hanım muhteşem bir yazı, Allah’ım yolunuzu açık etsin. Bizlere de bu yolda anlamayı, anladıklarımızı hal diline çevirmeyi nasip etsin Rabbim inşallah.. Sevgilerimle?

    • Eyvallah kardeşim.Rabbim öğrendiklerimizi,okuduklarımızı hal edinebilmeyi nasip etsin hepimize.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM