Beyza Malkoç
Beyza  Malkoç
byzzaxxx@gmail.com
Dikkat İyi Hissettirir
  • 0
  • 167
  • 29 Mart 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    1 Kişi oy verdi
    Ortalama puan: 5,00.
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Dikkat İyi Hissettirir Saygı Size saygı duyuyorum ama saygı nedir ki? Saygıya neden ihtiyacımız olsun ki? O olmazsa olmaz bir şey mi ki? Saygı, insanları rahatsız etmekten çekinme, bu konuda dikkatli olma, onların iyi hissetmelerini düşünme inceliği, güzelliğidir. Günümüzde insanların kötü hissetmelerini sağladığında büyük bir başarı elde ettiğini düşünen bir çok saygısız bulunmakta . Bu […]

Dikkat İyi Hissettirir

Saygı

Size saygı duyuyorum ama saygı nedir ki? Saygıya neden ihtiyacımız olsun ki? O olmazsa olmaz bir şey mi ki? Saygı, insanları rahatsız etmekten çekinme, bu konuda dikkatli olma, onların iyi hissetmelerini düşünme inceliği, güzelliğidir.

Günümüzde insanların kötü hissetmelerini sağladığında büyük bir başarı elde ettiğini düşünen bir çok saygısız bulunmakta . Bu tür insanlar çoğaldıkça saygı bir tür aptallık olarak empoze edilmekte . Oysa ki saygı öyle güzel ki kişiler arasındaki oluşacak sorunları önler, hatta farklı düşünce yapısına sahip insanları bile bir arada tutabilir .

Saygıyı kimlere duymalıyız ?

Saygı duyduklarımızı desteklemiş sayılır mıyız? Bana göre kötü insanlara bile saygı duyulmalı, sonuçta onlara saygı duymamız onları desteklediğimiz anlamına gelmez. Eğer iyi bir insansak insan ayrımı yapmayız değil mi ? Diyeceksiniz ki sen kötülüğe karşı değil misin , neden kötüye saygı duyuyorsun? Bu dünyada hep iyilik yok, yıllardır bu böyleymiş ve böyle de devam edecek. Yaşam, iyiyi ve kötüyü barındıran süreçtir. Bazı olaylara ne kadar üzülsekte bunlar olmaya devam edecektir çünkü biz bir sürecin içindeyiz. Biz her ne kadar istemesekte bu süreçte saygı da saygısızlık da olacak . Şu var ki biz saygıyı içimizde barındırabiliriz ve böyle davranabiliriz ama herkesin saygılı olması imkansıza yakın bir değerdir.

Saygı duyduğumuz kişilere sevgi göstermek zorunda mıyız peki? Değiliz. Saygı duyduğun her insanı sevmek zorunda değilsin güzel insan. Şöyle ki içindeki sevgi, saygı ile bütünleşince güzeldir. Erich FROMM ‘un da dediği gibi “Hayatına giren herkes değerlidir; ama herkes özel değildir. Saygı hepsine, sevgi layık olana verilir.”

Senin inancına zıt bir inanca sahip insana saygı duyar mısın ? Farklı inanca sahip biriyle arkadaşlık kurmaktan uzak duruyor musun ? Öncelikle kararınıza saygı duyarım; fakat sırf bu nedenden dolayı ona saygı göstermiyorsanız burada bir sıkıntı vardır. Siz de ondan farklı bir inanca sahipsiniz kendinize saygı duyulmasını istiyorsanız siz de onlara saygı duymalısınız. Hani önemli olan insanlıktı ? Önce onun kişiliğini tanımak en güzeli değil midir sizce de?…

Son sözüm şudur ki, saygı herkesi değerli hissettirir ve herkese iyi gelir . İnsanların ihtiyacı olan da budur , iyi olmak. Saygılı olalım ama şunu da unutmayalım saygı duymamız onlarla aynı fikirde olduğumuz anlamına gelmiyor .

Dikkat İyi Hissettirir 🙂 Siz siz olun saygıyı hayatınızdan eksik etmeyin güzel insanlar. ☺?

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM