WordPress Site Hızlandırma Teknikleri – 2023
Abone Ol 

WordPress Site Hızlandırma Teknikleri – 2023

Webmasterlerin ve site yöneticilerinin oldukça yakındığı konulardan biri olan internet sitesi yavaşlığı çoğu kişinin canını oldukça sıkmaktadır. Birçok kişi bu sorunlara kendince çözümler üretse de başarılı olamayabiliyor. Web sitenizin hızlı açılması, hızlı tepki vermesi SEO ve kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli bir etkendir. Google de arama sonuçlarında sıralama yaparken web sitenin hızı ve seo uyumluluğu […]

Webmasterlerin ve site yöneticilerinin oldukça yakındığı konulardan biri olan internet sitesi yavaşlığı çoğu kişinin canını oldukça sıkmaktadır. Birçok kişi bu sorunlara kendince çözümler üretse de başarılı olamayabiliyor.

Web sitenizin hızlı açılması, hızlı tepki vermesi SEO ve kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli bir etkendir. Google de arama sonuçlarında sıralama yaparken web sitenin hızı ve seo uyumluluğu gibi faktörleri göz önünde bulundurarak sıralama yapar. Web site optimizasyonuna başlamadan önce web sitenizi tanımak ve doğru bir şekilde analiz etmek wordpress site hızlandırma işlemine başlanılacak noktayı belirlemede oldukça önemlidir.

Başlıca İnternet Sitesi Analiz Araçları;

PageSpeed Insights

GTMetrix

Pingdom Test

İnternet Sitenizi yukarıdaki analiz araçlarını kullanarak analiz edebilirsiniz ancak önerimiz PageSpeed Insights kullanmanız olacaktır. Neden diye soracak olursanız, cevabı aslında oldukça basit. Geliştiricisi “Google”.

Web sitenizi analiz ederken karşınıza çıkabilecek bazı terimler;

Largest Contentful Paint (LCP): Kullanıcının web sitenize giriş yaptığı anda göreceği en büyük görselin yüklenmesine kadar geçen süredir.

Cumulative Layout Shift (CLS): Web sitenizin stabil bir şekilde yüklenip yüklenmediğini gösteren ölçüttür.

Total blocking time (TBT): Kullanıcının web sitenize tıkladığı andan site açılana kadar geçen yanıt verme süresidir.

WordPress Site Hızlandırma işlemi aslında oldukça önemli bir süreçtir ve doğru yönetilmesi gerekmektedir, Hosting seçiminden tema seçimine kadar web sitenizin hızını etkileyen birçok etken vardır.

Başlıca Site Hızını Etkileyen Faktörler;

  • Uygun Hosting (Sunucu) Seçimi
  • WordPress Responsive Tema Seçimi
  • Gerekli WordPress Optimizasyonlarının yapılması
  • Gerekli eklentilerin kurulumu ve gerekli ayarlamaların temanıza özel bir şekilde yapılandırılması.
  • Gereksiz AutoLoad Sorgularının ortadan kaldırılması
  • Gereksiz Yönlendirmelerin Kaldırılması
  • Kullanılmayan Eklentilerin Silinmesi

Sitemi Hızlandırmak İçin Ne Yapabilirim?

Web sitenizin yanıt süresini etkileyen faktörlerin başında hosting (yer sağlayıcı) gelmektedir bu yüzden öncelikle web sitenize ve projenize uygun bir sunucu seçerek bu işleme başlayın. Sunucu seçiminde bu sektörde kendisini kanıtlamış Guzel Hosting, OdeaWeb, Veridyen gibi kaliteli hosting firmalarını tercih edebilirsiniz.

Açılış denildiğinde akla gelen bir diğer faktör ise eklentilerdir. Eklentiler web sitenizde arkaplanda çalışarak oldukça fazla veri tüketebilir ve web sitenizin açılış hızını yavaşlatabilir. Bu yüzden kullanmadığınız veya “deaktif” durumda olan eklentilerinizi kaldırın.

Sunucunuz ile doğru bir şekilde çalışacak cache eklentisi kullanın. Eğer sunucunuz LiteSpeed Cache ile uyumlu çalışıyorsa şiddetle bu cache eklentisini kullanmanızı öneriyoruz.

Bütçenize uygun ise ücretli olan Perfmatters eklentisini kullanın, Perfmatters Ayarları‘nı doğru bir şekilde yapmak web sitenizin CPU yükünü hafifletecek ve web sitenizin daha hızlı açılmasını sağlayacaktır.

Database kullanımına hakim iseniz gereksiz AutoLoad sorgularını temizleyin. (Eğer bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz lütfen bu işlemi atlayın. İnternet sitenizde oluşabilecek herhangi bir sorundan web sitemiz sorumlu değildir.)

Gereksiz yönlendirmelerden kurtulun. Bu faktör hem web site hızınıza etki ederken hem de SEO açısından oldukça önemli bir etkendir. Çünkü google botları çok fazla yönlendirmeye sahip olan linkleri taramayabilir. Bu durum da index alma sürenizi yavaşlatır.

Bu yazımızda wordpress tabanlı internet sitenizin açılış ve tepki verme süresini nasıl kısaltabileceğimiz hakkında konuştuk. Eğer WordPress Site Hızlandırma işlemi hakkında aklınıza takılan bir bölüm veya karşılaştığınız bir sorun olur ise aşağı kısımda bulunan yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM