WordPress İçin İnstagram Eklentisi (Smash Balloon Social Photo Feed)
Abone Ol 

WordPress İçin İnstagram Eklentisi (Smash Balloon Social Photo Feed)

WordPress tabanlı sitenizde İnstagram’da paylaşmış olduğunuz fotoğraf ve paylaşımları sitenizde sizi takip eden okuyucularınızla paylaşmak istemez misiniz ? Cevabınız evet ise, sizler için hazırladığımız bu makalenin detaylarını aşama aşama birlikte inceleyelim. Bu makalemizde Smash Balloon Social Photo Feed‘in kurulumları üzerine konuşacağız. Instagram’da paylaşmış olduğunuz fotoğraflar, sitenizde okuyucularınızla paylaşımlar ve buradan da bir etkileşim alanı oluşturmak […]

WordPress tabanlı sitenizde İnstagram’da paylaşmış olduğunuz fotoğraf ve paylaşımları sitenizde sizi takip eden okuyucularınızla paylaşmak istemez misiniz ? Cevabınız evet ise, sizler için hazırladığımız bu makalenin detaylarını aşama aşama birlikte inceleyelim.

Bu makalemizde Smash Balloon Social Photo Feed‘in kurulumları üzerine konuşacağız. Instagram’da paylaşmış olduğunuz fotoğraflar, sitenizde okuyucularınızla paylaşımlar ve buradan da bir etkileşim alanı oluşturmak için elde edilen Smash Balloon Social Photo Feed eklentisi 1 milyon+ etkin kurulum ile oldukça popüler bir sosyal medya eklentisidir.

Şimdi size Instagram Feed’in genel özelliklerinden bahsedelim.

Instagram Akışının Özellikleri

  • Birden fazla Instagram hesabı kullanımına izin verir.
  • PC / Tablet / Mobil gibi cihazlarınızdan uyum sorunu yaşamadan kullanma rahatlığı
  • Genişliği, fotoğraf kaplama seviyesi, sütun kaplama, görüntü sinyalleri, arka plan rengi, görüntü aralığını ve daha fazlasını özelleştirme imkanı
  • ‘Daha Fazla Yükle’ kumandası ile Instagram’da bulunan paylaşımlarınızı daha fazla göstermeye sahip olursunuz.

İnsanların Instagram takipçilerini takip etmesi için Takip Et butonu özelliği mevcuttur.

WordPress Instagram Eklentisi Kurulumu

Kurulum için WordPress admin paneline giriş yapınız. Daha sonra sol menüde yer alan Eklentiler >> Yeni Ekle sekmesine tıklayın. Açılan sayfada Eklenti Dizini karşınıza çıkmanıza. Sağ taraftaki yer alan arama kutucuğundan Instagram Akışı veya Smash Balloon Social Photo Feed adının aratın. Görseldeki gibi çıkan eklentiyi Hemen Yükleme yaparak etkinleştirme işleminizi yapın.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra WordPress yönetici panelinizin sol alt penceresine baktığınızda Instagram Akışı bileşenlerini görürsünüz. Sol menüde yer alan Instagram Akışı eklentisine tıklayın ve ayarlara gidin. Açılan sayfa İnstagrama erişmek için Kaynaklar bölümünden Instagram Hesabı Bağlayın‘a tıklayın.

Kaynak ekle kısmına tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak. İnstagram hesabınızın bağlanması istenecek . İnstagram hesabınıza giriş yaparak hesabınızın eklenmesini sağlayacaksınız.

Daha sonra instagram hesabınızın sitenizin herhangi bir yerinde gözükmesini sağlamak için WP panelinizin sol kısmında yer alan ve aktif hale gelen İnstagram Akışı eklentisine tıklayın tüm besmeler kısmı çıkacak.

Burada bu kısma tıkladıktan sonra tüm beslemeler kısmı çıkacak buradan ilk adımda anlattığımız gibi eklemiş olduğunuz instagram hesabı aktif olarak gözükecektir. Instagram hesabınıza tıklayıp bir sonraki sayfaya yönlendirileceksiniz. İnstagram hesabınızın akışı ( video, görseller) karşınıza çıkacak.

Daha sonra çıkan bölümde dilediğiniz ayarlamaları, Türkçe çeviri işlemleri, düzen ile ilgili işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Sonraki işlem ise eklentinin sitenizin hangi bölümünde yer almasını istiyorsanız bunun ayarlaması olacaktır. Bu işlemi de yukarıdaki görselde sağ üst kısımda yer alan embed (Sitene Göm) sekmesine tıklayarak yapabilirsiniz.

İnstagram hesabınızı dilerseniz özel bir sayfaya dilerseniz de sitenizde yer alan bir widget kısmına ekleyebilirsiniz. Kutu içerisinde yer lan kısa kodu herhangi bir sayfaya, gönderiye veya widget’a kopyalayarak sitenizin içerisinde gözükmesini sağlayabilirsiniz. Instagram dışında Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarınız içinde Smash Balloon Social Photo Feed eklentisini kullanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM