radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Paris’ten Çiçeklerle Sarah Jio Kitap Yorumu
  • 3
  • 194
  • 01 Şubat 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Paris’ten Çiçeklerle Paris’ten Çiçeklerle Sarah Jio kitap yorumu, bu kitap sizi bambaşka bir dünyaya götürecek… Küçük Cosi sizi derinden etkileyecek…. İki kadın zaman içinde Paris’te, gizemli bir aşk mektubu yığını ve şok edici sırlarıyla birlikte, II. Dünya Savaşı’ndan günümüze kadar uzanıp birbirine bağlanan hikayesi. “Sarah Jio, sevgi, şükran ve affetme hakkındaki son derece okunaklı romanda […]

Paris’ten Çiçeklerle

Fotograf cosmoturk sayfasından alınmıştır

Paris’ten Çiçeklerle Sarah Jio kitap yorumu, bu kitap sizi bambaşka bir dünyaya götürecek… Küçük Cosi sizi derinden etkileyecek….

İki kadın zaman içinde Paris’te, gizemli bir aşk mektubu yığını ve şok edici sırlarıyla birlikte, II. Dünya Savaşı’ndan günümüze kadar uzanıp birbirine bağlanan hikayesi.

“Sarah Jio, sevgi, şükran ve affetme hakkındaki son derece okunaklı romanda geçmiş ve bugünü örüyor. ”- 

Christina Baker Kline

Caroline, bir Paris hastanesinde geçmişine dair hiçbir hatırası olmadan uyandığında, yıllarca, Rue Cler’daki yayılan bir dairede üzgün, münzevi bir yaşam sürdüğünü öğrenmekle kafası karışır. Bir erkeğin ve küçük çocuğun belirsiz anılarını yavaşça yeniden kazanmaya başladığında, yardım edemese de, tehlikede olduğunu hissedebilmesine rağmen, hayatını tekrar birleştirmeye söz verir. Evinin yakınlarındaki restoranın şefiyle dostça bir arkadaşlığı başlar. Bu arada sisli geçmişi de aklını karıştırmaya devam eder, tıpkı onlarca yıl öncesine ait şaşırtıcı bir gizem gibi.

Nazi işgali altındaki Paris’te Céline adında genç bir dul, kızı için yeni bir hayat kurmaya, babasının çiçekçisinde çalışarak tekrar sevmeyi ummaya çalışıyor. Sonra acımasız bir Alman subay Yahudi soyunu keşfeder ve Céline, sevdiklerinin güvenliğini sağlamak için tehlikeli bir oyun oynamak zorunda kalır. Fakat en büyük korkuları gerçekleştiğinde, en çok sevdiği kişiyi kurtarmak için savaşmalıdır: kızı.

Caroline, Céline’in dolabında gizlenmiş mektuplarını keşfettiğinde, dairesinin karanlık sırları barındırdığını ve Céline ile hayal edebileceğinden daha fazla ortak noktası olduğunu fark eder. 

Rüzgar, gecen hafta hatta dun hiç olmadığı kadar keskin, sert, zalimdi. Hatta düğmelerin ve iç çamaşırların arasından yolunu bulup yun şapkalardan süzülecek kadar merhametsizdi…

Büyüleyici roman

Her iki kadının bakış açısıyla  anlattığı, Paris’ten Çiçeklerle romanında insan ruhunun esnekliği ve gücü, annenin sevgisinin sağlamlığını gördükçe güçleneceksiniz. Kalbin birçok karmaşık katmanına, özellikle de affetme kapasitesine dayanan, duygusal açıdan büyüleyici bir romandır. 

“İki kadının perçinleyen ve gerçekçi bir hikayesi, zaman içinde onlarca yıldır, ancak ikisi de hayatlarını tehdit eden karanlığa karşı zafer kazanmanın bir yolunu buluyor.”

Debbie Macomber

“Yüzyıllık Yalnızlık” romanı için tıklayınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. Çok fazla kitap okuyan ancak edebiyatı nadir takip eden biri olarak yazınız çok hoşuma gitti. Paris’ten Çiçeklerle kitabını da Sarah Jio ismini de ilk kez duyuyorum. Genelde edebiyat dışı kitaplara yöneliyor. Ancak özellikle yazı yeteneğimi devam ettirebilmek için edebiyat okumaya alışmalıyım. Bu kitaptan başlayabilirim mesela.

  2. Çeviri ve imlâda hatalar yoksa bu tarz kitaplar tadından yenmiyor ancak anlam kayması olduğunda insanın devam edesi gelmiyor. Teşekkürler…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM