Özgür Uğurlu
Özgür  Uğurlu
ozgurugurlu115@gmail.com
Nefret Dilini Sevgi Diline Çevirme
  • 4
  • 232
  • 16 Şubat 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Merhaba arkadaşlar… Uzun bir aradan sonra, bu yazımla sizlerle birlikteyim. Yazımda nefret dilini sevgi diline çevirme nin bize getirdiği güzelliklerden bahseceğim. Şimdiden iyi okumalar…  Nefret Dili nedir?  Nefret Dili, belirli bir kişiyi, grubu, nesneyi hedef alan aşağılayıcı ve tehdit eden bir dildir. Bu dili genellikle mutsuz insanlar kullanır. Hayatın farkına varamayn ve düzensiz yaşayan insanlar. Nefret Dili […]

Merhaba arkadaşlar… Uzun bir aradan sonra, bu yazımla sizlerle birlikteyim. Yazımda nefret dilini sevgi diline çevirme nin bize getirdiği güzelliklerden bahseceğim. Şimdiden iyi okumalar… 

Nefret Dili nedir? 

Nefret Dili, belirli bir kişiyi, grubu, nesneyi hedef alan aşağılayıcı ve tehdit eden bir dildir. Bu dili genellikle mutsuz insanlar kullanır. Hayatın farkına varamayn ve düzensiz yaşayan insanlar.

Nefret Dili Gün Geçtikçe Yayılıyor! 

Bu nefret dili, günler geçe geçe yayılmakta. Neden mi? Çünkü insanlar gün geçtikçe mutsuzlaşmakta ve hayatı sevme sanatını kullanmamakta. Bu sebeple nefret dilini kullanan insanlar da çevresindeki insanlara bu dili kullanmakta. Yani mutsuzluğunu başka insanlar üzerinde denemekteler. 

Ancak bir diğer sorun da şu, aslında anlamdan bile nefret dilini hepimiz kullanmaktayız. Nedendir derseniz, çünkü mutsuzluk yaşadığımız devirde gün geçtikçe artmakta. 

Aslında olay mutlu olmayı başarabilmede. İçimizdeki tüm nefret dilini sevgiye çevirebilmekte… 

Peki Ya Sevgi Dili Nedir? 

Sevgi dili, insanı tüm insanları kucaklamaya ve tüm insanların mutlu olmasını istemeye yönelten dildir. Nefretten uzaklaştırır, kötülükten uzaklaştırır. Mutlu insanlar ya da mutlu olmaya yönelen insanlar konuşur bu dili.

Dilin en güçlü özelliği ise çevresindeki iyi insanları mutlu edebilmek. 

Çoğu mutlu insanın yaşam sırrı da aslında budur. Sevgi dilini kullandıkça ve o insanların çevresindeki insanlara da bu dili kullandıkça, mutluluk ele alınır. Yani mutlu insanlar sevgi dilini kullanmaya özen gösterir. 

Nefret Dilini Sevgi Diline Nasıl Çevirebiliriz? 

Bu bizim elimizde, tek sırrı mutlu olmak. Çevremizdeki insanlara kendimizi mutlu bir kişi olarak tanıtmak. Sevgi dilini elimize almak ve bu dili ana dilimiz kabul etmek. 
Sevgi dili kullanıldıkça nefret azalır, nefret azalınca insanlar daha da huzurlu olur, mutlu olur. Bir düşünsenize, çevrenizde daha mutlu insanlar mı görmek isterdiniz yoksa nefret dilini kullanan, sürekli yaşadığı problemlerden dolayı mutsuz olan ve çevresindekilere bunu yayan insanları mı? 

Ben mutlu olan insanları seçerdim. Çünkü mutlu insanlar olunca arkamızda, biz de mutlu oluyoruz aslında. Öyle değil mi? 
Nefret dili varsa çevremizde işte nefret dilini sevgi diline çevireceğiz. Bize söylenen kötü sözleri hemen iyiye, güzele ve huzura çevireceğiz. Unutmayın ki, sizin için iyi olanı siz seçersiniz, çevrenizdeki nefret dilini kullanan insanlar değil.

Son olarak sevgi dilini insanlara öğretecekte aslında, sevgi dilini kullanan insanlar, nefret dili yayılmadan bir an önce de sevgi dilini yaymalılar! 

Düşünüyorum da herkes sevgi dilini kullansa Dünya daha güzel bir yaşama alanı olmaz mıydı? Bunun cevabını  yorumlar kısmında sizden bekliyorum! 

Nefret dilini sevgi diline çevirme….. Sizlerle sevgi dilinin yaygın olduğu bir Dünya’da yaşamak isteğiyle… 

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. İnsanlar bencil oldukça sadece kendilerine yönelik düşündükleri için kimseyi umursamadıkları hatta başkalarının mutluluklarını kısakandıkları için bu durumlardayız kimseyi mutlu edemiyormusun. Tamam onada razıyız ama başkalarının mutluluklarına karışmayın yeter. tabiki önce kendiniz ama başkalarının mutsuzlukları üzerine değil siz neye üzülüyor kırılıyorsanız mutsuz oluyorsanız karşı tarafta da insan olduğunu düşünerek yaşayın hemi .

  2. HARİKA BİR PAYLAŞIM, SEVGİ DİLİNİ HAYATIMIZDA ETKİN KILMALIYIZ. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

  3. “Nefret dilini genellikle mutsuz insanlar kullanır ” sözüne katılmamak mümkün değil. Hatta ek olarak “korkan” insan da nefret dili kullanır.

    Nefret böler, sevgi bütünleştirir. Esasen hepimizin özü bütünleştiren sevgiye dayanmıyor mu?. Bu bütünden kopuşa neden olan ise yüksek “EGO” yanılsamasıdır… İşte o egoyu alt etmeyi başarmak belki de sevgi dilini hatırlatmakla mümkün olacak…

    Sevgili Özgür Uğurlu, bu içten paylaşım için teşekkürler. Yüreğinize sağlık ??

  4. Sevgi dilini kullanmak… Bunu duymak hele ki senin gibi bir genç kalemden bunları duymak bence en güzel sevgi dili işte. Senin gibi yüreği sevgi dolu bir genç benim en büyük mutluluğum çünkü sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var. Ve lütfen pes etme, yıllar insanları çocukluğundan uzaklaştırıyor, nankörleştiriyor ve ben demekten geri bırakmıyor gibi görünsede inan bunların hepsine biz izin veriyoruz. Bugün bu yazıyı okuyorsam eğer , bugünü SEVGİ DİLİ GÜNÜ olarak ilan ediyorum. yüreğine sağlık koca yüreklim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM