radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
“Gezginname” Çimen Erengezgin
  • 10
  • 161
  • 16 Şubat 2023 Perşembe
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Gezginname, ‘Yitik Ülke Yayınları‘ndan çıkan, Çimen Erengezgin’in kaleme aldığı bir farkındalık yolculuğu kitabı. Gezginname Konusu Dört bölümden oluşan Gezginname, kendi farkındalık yolcuğunuza hazırlanmanız için güzel bir adım kitabı. Bu kitapta bulacağınız en güzel yön ise “seni sana senin pusulanla ” yaklaştırıyor olması. Herkesin farklı bir yönünü keşfedeceği satırlarda güzel olan taraf ise, küçük büyük demeden […]

Gezginname, ‘Yitik Ülke Yayınları‘ndan çıkan, Çimen Erengezgin’in kaleme aldığı bir farkındalık yolculuğu kitabı.

Gezginname Konusu

Dört bölümden oluşan Gezginname, kendi farkındalık yolcuğunuza hazırlanmanız için güzel bir adım kitabı. Bu kitapta bulacağınız en güzel yön ise “seni sana senin pusulanla ” yaklaştırıyor olması. Herkesin farklı bir yönünü keşfedeceği satırlarda güzel olan taraf ise, küçük büyük demeden her yaştan insana hitap ediyor olması. Kaybedilen değerleri hatırlayacağınız, doğduğunuz günkü gibi saf olmayan kalbinizin, aklınızın sesine tekrar kulak vereceğiniz hatırlatmaları en derinde hissedeceğiniz bir kitap.

Senin bu hissettiğin hepimizin özünde olan ve yalnızca bazılarımızın ulaşabildiği sevgidir. Bugüne kadar etrafımdaki pek çok canlıya güzel duygular besledin ancak gerçekten kendini sevmeye henüz başlıyorsun. Kendini sevmeyen başkalarını da sevemez. Senin bundan sonra etrafına çok daha duyarlı ve sevecen olacağını biliyorum. Seni artık hiç suya ihtiyaç duymadığını hissettiren de yine kendine duyduğun bu sevgidir. 

Çimen Erengezgin

Gezginname Bölümleri

Şeftali Ağacı

Sakin ve huzurlu ortamlarda herkes dingindir. Önemli olan bu huzur bozulduğunda neler hissettiğin ve verdiğin tepkilerdir.

Hayata yeni adım atan şeftali ağacının, olgunlaşmasını, hayata karşı duruşunu, masumiyetini, sevgisini, her yeniliğin derinde neler barındırdığını, ihtimaller üzerinde düşünerek olmamış olaylar karşısında nasıl endişenlendiğinizi bu hikayeyi okurken tekrar kendinize hatırlatacaksınız.

Sevgini paylaşırken, olumsuz duyguların verdiği acıyı bilirsen, o acıyı yaşayanlara daha çok yardımcı olabilirsin.

Yelkenli

Önemli olan şimdi ne hissettiğini ve istediğini bilmen… 

Bir yelkenin yolunu nasıl bulduğunu okurken sizde size sunulan pusulayı takip edeceksiniz bu hikayeyi okurken. Denizler ruhunuzu, yıldızlar yolunuzu, yunuslar size size hatırlatacak. Her limandaki yeni dostlar çevrenizi, fırtınalar içinizdekileri sunacak sizlere.

Hala her şeyi mantığınla ölçmeye çalışıyorsun………Insanın mantığı bildikleriyle sınırlıdır… 

Gezginname

Gezginlerin en büyük isteği, gördüğü, yaşadığı ne varsa başkalarıyla paylaşmaktır. bu gerçek hayatta ya da masallar diyarında hep aynıdır. Burada da kahramanımız öyle bir yer geziyor ki yollar onu nereye götürürse orada buluyor kendini. Nasıl bizler de bazen yolumuzu kaybederiz sürükleniriz, nerede olduğumuzu ararız; ama burada gezginimizin rolü biraz farklı. Masal tadında ruhunuza, yolunuzu bulmanıza eşlik edecek bir hikaye.

Bildikleri pek çok şey olduğu halde, sadece gerektiğinde konuşmaları ne büyüklüktü.

Lodosçu

Babalarının ilginç bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlayan hikayede anne ve çocuklarının hayata tutunuşunu okuyacaksınız. Sefer, Ahmet, Sevda, Melahat hikayede size eşlik edecek olan kahramanlarımız. Yeterince sorumluluk alan çocukların çok keyifli bir öyküsünü okuyacaksınız.

Ve bir gün lodos eser ve hiç ummadığın bir anda ihtiyacın olanı sana getirir. Tıpkı hayat gibi…

Gezginname adlı kitabı Dr, kitapyurdu, idefix, yitikülkeyayınları gibi tüm kitapçılardan temin edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

10 yorum

  1. “Seni sana senin pusulanla bulduracak çok hoş bir tanım doğrusu. Mantığın tek başına çözüm üretemeyeceği, kalp ve vicdanın desteğiyle daha doğru kararlar alınabileceği vurgusu da hoşuma gitti. Kısaca gezginname, gezerken rüzgarın savurduğu hedefsiz bir yaprak gibi değil, kendi haritamızı kendimizin belirlemesini salık veren bir kitap. Çok teşekkürler bizimle tanıştırdığınız için bu kitabı.

    • O kadar güzel yorumlamışsınız ki sizde çok teşekkür ediyorum …. Okumaların ve yeni kitapların artması dileğimle keyifli okumalar

  2. Çok satan kişisel gelişim kitaplarını okumayı hiç sevmem. Onlar yerine bu şekilde daha hayattan ve tecrübelerden hareketle yazılmış kitaplar daha gerçekçidir. Tanıtım için çok teşekkürler.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM