admin admin
admin  admin
biriktirdiklerimdestek@gmail.com
Yağmurun Sesini Hisset
  • 14
  • 255
  • 04 Ocak 2023 Çarşamba
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Yağmurun sesini hisset…Yağmur güzeldir, kartpostal gibidir, her şey temizlenip arınacakmış gibi bir his uyandırır bana; biraz romantiktir, biraz hüzündür… Yağmurluklarla, yağmur botlarıyla yapılan yürüyüştür; hele el ele tutuşacağın biri varsa daha da şahanedir. Benim için mesela… Battaniyenin altına girmek, elimde sıcacık çayım ya da kahvemle güzel bir film izlemektir, kitap okumaktır, balkonda oturup yağmuru seyretmek, yağmurda dolaşmak […]

Yağmurun sesini hisset…Yağmur güzeldir, kartpostal gibidir, her şey temizlenip arınacakmış gibi bir his uyandırır bana; biraz romantiktir, biraz hüzündür… Yağmurluklarla, yağmur botlarıyla yapılan yürüyüştür; hele el ele tutuşacağın biri varsa daha da şahanedir.

Benim için mesela… Battaniyenin altına girmek, elimde sıcacık çayım ya da kahvemle güzel bir film izlemektir, kitap okumaktır, balkonda oturup yağmuru seyretmek, yağmurda dolaşmak ya da yağmurun sesini hissederken uyumaktır.

Gökkuşağı

Ohhh mis gibi içime çektim bu güzel havanın temizliğini. Çimenlerin, çiçeklerin, doğanın asıl rengini gördüm doyasıya.

Doğa kendini yenilemeye çalışırken, susuzluğunu gidermeye başladı. Bense gökkuşağı çıkar belki de birazdan diye heyecanla bekliyorum. Gökkuşağını görmek için ıslanmaya razı oldum ben.

Damlalar cama kuvvetlice vururken içim huzur doluyor, toprak içinde ise telaş var. Yer altında ise kimi hasret gideriyor yağmurla, kimi yaşam mücadelesi veriyor hayatta kalmak için.

Doğanın düzenine ayak uyduruyor ruhum… Hava da yağmur kokusu var. Gökkuşağı bana el sallıyor uzaklardan çok uzaklardan, sakin ve sessizce…

Bazı insanlar yağmuru hisseder, diğerleri ise sadece ıslanır. (Bob Dylan)

Islanma bırak hisset iliklerine kadar. Bırak güneşin bulutlar arasından yeni bir merhaba demesine izin ver. İçinde ne varsa bırak boşluğa akıp gitsin sessizce. Yağmurun sesini hisset…

Murathan Mungan’ın dizeleri geldi aklıma

Damla düştü toprağa cemre misali
En büyüleyici pırıltısıyla dün akşam,
Mis gibi kokusuyla büyüleyen etrafı
Eksikliğini hissettiğimiz ama söyleyemediğimiz,
Tek tek ama beraberce kardeşçesine
Göl gibi derler ya işte öyle durgun ve sessiz
Üzüntülülerini paylaşırlar sevinçleri paylaştıkları gibi…
Lisanlarıyla sevgiden bahsederler hep
Esintisinde bir samyelinin bir ömür boyu,
Rahatlatıyor tüm sevgiye muhtaçları şu yağmur taneleri…

yağmurun-sesini-dinle

Ah Yağmurun Sesini Hisset

Şemsiye kullanmayı sevmiyorum, akıp giden zamana karşı gelmek gibi geliyor. Hissedemiyorum şemsiye olunca damlaları ve huzuru. Göremiyorum o küçük telaşları caddelerde. Yağmur ah yağmur ne güzelsin sen.

Dünyanın en güzel kokusu, yağmurun ardından yayılan mis gibi toprak kokusu değil mi?…. Belki de toprak olup gideceğimiz için seviyoruz bu kokuyu belki de.

Sıradaki yağmur bize gelsin. Yıkasın ne varsa, ne kir kalsın ne de kalplerde kin. Yağmurun sesini hisset… Belki de bir hayal sandalına biner gideriz.

Yağmur deyince siz neler hissedersiniz?

Ruhsal Arınma İçin En Doğru Zaman

Sosyal Medyada Paylaşın:

14 yorum

  1. Toprak kokusunu her içime çektiğinde yeniden doğmuş hissi ile bir dinginlik geliyor. Islanmak, yürümek ve toprak kokusu insanı mest ediyor…

  2. Madem yorumlar sizi motive ediyor yazılarınıza devam etmeniz için ben de duygularımı yansıtayım. O kadar güzel bir yazı ki hele de yağmurun sesiyle insan huşu içinde kalıyor. Bende de temizlik hissi uyandırır sanki uzerimdeki hüznü söküp atarmışcasina. Tekrar okumak cok iyi geldi.♥ @benimkitapligim27

    • çok teşekkür ediyorum çok incesiniz. yorumlar ne için iyi geliyor çünkü kendi kendime konuşmadığımı hissediyorum 🙂

  3. Yağmur deyince aklıma öncelikle yağmurun altında ıslanmak geliyor. Sonrası ise insan sevdiği insanla kaldırımda sirisilsiklam olana dek, yağmurun ve topgragin kokusuyla yürümek doyasıya yürümek istiyor. Evet bir gün toprak olacağımız için bu kokuyu seviyoruz aslında. Harika bir yazıydı hocam arka fon müzikle ve yazı birbirini tamamlamış emeğine sağlık, kalemine sağlık, yüreğine, ruhuna sağlık. Bir sürü teşekkür ediyorum böyle güzel yazılar sunduğun okuttuğun için..

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM