Ufkunuzu Genişletecek 25 Film Önerisi
Abone Ol 

Ufkunuzu Genişletecek 25 Film Önerisi

Merhaba arkadaşlar, bu içeriğimizde sizlerle Dünyaca ünlü ödül almış filmleri, ses getirmiş filmleri, ufkunuzu genişletecek filmleri sizler için derledik. Toplamda yerli – yabancı olmak üzere 25 filmden bahsettik. Şimdiden iyi seyirler dileriz. 1) The Matrix Wachowski Kardeşlerin yazıp yönettiği bilim kurgu-aksiyon filmi 1999 yılında gösterime girmiştir. Filmde Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving gibi yıldızlar yer almaktadır. Saygın bir yazılım […]

Merhaba arkadaşlar, bu içeriğimizde sizlerle Dünyaca ünlü ödül almış filmleri, ses getirmiş filmleri, ufkunuzu genişletecek filmleri sizler için derledik. Toplamda yerli – yabancı olmak üzere 25 filmden bahsettik. Şimdiden iyi seyirler dileriz.

1) The Matrix

Wachowski Kardeşlerin yazıp yönettiği bilim kurgu-aksiyon filmi 1999 yılında gösterime girmiştir. Filmde Keanu ReevesLaurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving gibi yıldızlar yer almaktadır.

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini “Neo” adı altında program kırarak ve Matrix‘i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyondan ibaret olduğunu öğrenir ve kendini bu durumdan kurtarmak için Morpheus’un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simülasyona tekrar girerek Matrix’in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır. (Wikipedi)

2) Prestij

Prestij (İngilizce özgün adıyla The Prestige), yönetmenliğini Christopher Nolan‘ın yaptığı 2006 ABD-Birleşik Krallık ortak yapımı film. Yazar Christopher Priest‘in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır. Nolan‘a, senaryo yazımında 2000 yılında Akıl Defteri filminde de birlikte çalıştığı kardeşi Jonathan Nolan eşlik etmiştir.

Önceleri birlikte çalışan iki sihirbazın daha sonra rekabete ve hatta düşmanlığa dönüşen öyküsünün anlatıldığı filmin konusu, 19. yüzyılın İngiltere’sinde Viktorya Dönemi olarak anılan zaman diliminde geçer. Filmin yapımında yönetmen Nolan’ın yanı sıra, Aaron Ryder ve eşi Emma Thomas görev almıştır. (Wikipedi)

Filmin oyuncu kadrosunda ise ; Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie gibi isimler yer almaktadır.

3) Umudunu Kaybetme

Yönetmen koltuğunda Gabriele Muccino, oyuncu kadrosunda ise Will Smith, Thandiwe Newton, Jaden Smith gibi isimlerin yer aldığı 2006 yılı yapımlı filmde;

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba –oğulu. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz, vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır. (BeyazPerde)

4) Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

Rüzgârı Dizginleyen Çocuk, 2019 Birleşik Krallık yapımı dramatik filmdir. Chiwetel Ejiofor‘un yazdığı ve yönettiği yapım William Kamkwamba adlı bir Malavili mucidin başından geçen olayları konu almaktadır. 2019 Sundance Film Festivali‘nde gösterime giren filmin dağıtımı Netflix tarafından üstlenilmiştir. (WİKİPEDİ)

filmin oyuncuları arasında ; Maxwell Simba,Chiwetel Ejiofor,Aïssa Maïga gibi isimler yer alıyor.

5) Gitar

Gitar, Amy Redford tarafından yönetilen ve ortak yapımcılığını üstlendiği 2008 Amerikan dram filmidir. Saffron Burrows, ölümcül bir hastalığa yakalanıp, işinden kovulmuş ve erkek arkadaşı tarafından terk edildikten sonra hayallerinin peşinden gitmeye karar veren bir kadını canlandırıyor. Wikipedia

6) Piyanist

Piyanist, ya da orijinal ismiyle The Pianist, Roman Polanski‘nin 2002 yapımı uzun metrajlı dramatik ve biyografik savaş filmidir. Fransız–İngiliz–Alman–Polonyalı ortak yapımı olan film, gerçek bir hikâyeyi anlatmaktadır. 1930’lar Polonya’sının başarılı piyanist ve bestecilerinden biri olan Yahudi kökenli Władek Szpilman‘ın, Varşova Ayaklanması’nın bastırılmasından hemen sonra Wehrmacht subayı Wilm Hosenfeld‘ın önemli yardımları sayesinde nasıl hayatta kaldığını anlattığı Śmierć Miasta isimli otobiyografisine dayanmaktadır.(Wikipedi)

7) Yeşil Yol

Yeşil Yol (Orijinal adı: The Green Mile), 1999 yılında çekilen ABD yapımı bir dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabont‘tur. Film, Amerikalı ünlü bilimkurgu yazarı Stephen King‘in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Oldukça iri bir adam olan John Coffey, ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan John Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. İdam cezası alan mahkûmların bulunduğu hapishanenin infaz odası baş gardiyanı olan Paul Edgecomb‘un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte ikisinin arasında bir diyalog başlar.

Bazı ürolojik sorunlardan ötürü hasta olan Paul‘un, John Coffey‘nin güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Coffey, doğaüstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Paul’un Coffey hakkındaki düşünceleri, onun bu gücünün farkına varmasıyla tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Paul, bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir.(Wikipedi)

8) Nadide Hayat

Nadide Hayat, yönetmenliğini Çağan Irmak‘ın yaptığı 2015 yapımı Türk filmidir. Filmin başrollerini Nadide karakterine hayat veren Demet Akbağ ve Yetkin Dikinciler paylaşıyor.

30 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Nadide, büyük bir boşluğa düşer. Her gün kendisine bir hobi edinmeye çalışan Nadide, belli bir süre sonra hobilerden de sıkılır. Gazetede gördüğü bir haberle hayatı değişen Nadide, kendini önce okul sıralarında, sonrasında ise gizemli bir kaptanla ile denizde bulacaktır.

9) Esaretin Bedeli

Esaretin Bedeli, Frank Darabont‘un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman‘ın yer aldığı 1994 yapımı Amerikan dram filmidir.

Film, masumiyetini iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürdüğü gerekçesiyle Shawshank Devlet Cezaevi’nde yaklaşık 20 yılını geçiren bankacı Andy Dufresne‘in hikâyesini anlatır. Cezaevinde kaldığı süre boyunca diğer mahkûmlardan Ellis Boyd “Red” Redding ile arkadaşlık kuran Dufresne, cezaevi müdürünün para aklama faaliyetlerine yardım etmeye başladıktan sonra gardiyanlar tarafından korunmaya başlanır. (Wikipedi)

10) Lucy

Lucy, Luc Besson‘un yönettiği 2014 yapımı Fransız bilimkurgu filmidir. Film, standart bir insanın beyninin yüzde 10’unu kullanabildiği sözde-teorisinden yola çıkarak, bu oranın artması durumunda elde edebileceği güçleri ve yapabileceklerinin sınırını sorguluyor.

11) Sil Baştan

Yönetmenliğini Michel Gondry‘nin üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst gibi isimler yer almaktadır.

Eski kız arkadaşının, onunla ilgili tüm anılarını silmek için deneysel bir tıbbi prosedür uyguladığını öğrenen bir adam, aynısını ona da yapmaya karar verir.

12) Hayat Güzeldir

Hayat Güzeldir, İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir.

II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına götürülen Yahudi bir babanın ve peşinden giden İtalyan bir annenin, çocuğunu korumak için yaptığı sayısız özveriyi anlatıyor. (wikipedi)

13) Zindan Adası

Zindan Adası, 2010 yapımı Martin Scorsese filmidir. Dennis Lehane‘nin Shutter Island adlı romanından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Film 1954 yılında geçmektedir. Ashcliffe adası, Amerika Birleşik Devletleri’nin en tehlikeli akıl hastalarının kapatıldığı bir akıl hastahanesi olarak bilinmektedir. Ancak hastanedekilerden bazılarının akıl hastası olmadığı, C bloğu olarak geçen bölümdekilerin tamamının ülkenin rejiminin ideolojisine karşı gelen kişilerden oluşması ve onlara tüyler ürpertici deneysel yaptırımlar uygulanması; Amerika Birleşik Devletleri’nin, yönetimiyle özellikle ilgilendiği hastaneye bakış açısını değiştirecek niteliktedir.(wikipedi)

14) Çınar Ağacı

Çınar Ağacı, Handan İpekçi‘nin yazıp yönettiği, emekli bir öğretmen olan Celile Toyon‘un geniş ailesinin iki ayda bir çınar ağacının altında yeniden bir araya gelmesinin katalizörü olduğu 2011 yapımı bir Türk komedi-dram filmidir. Wikipedia

15) Yol Ayrımı

Yol Ayrımı, yönetmenliğini ve senaristliğini Yavuz Turgul‘un üstlendiği 2017 çıkışlı sinema filmidir. Başrollerinde, Şener Şen, Rutkay Aziz, Mert Fırat, Nihal Yalçın ve Çiğdem Selışık Onat yer almaktadır.

Mazhar, hayatını babasından devraldığı teskstil imparatorluğunu büyültmeye adamıştır. Bunun için de agresif ve acımasız yöntemler izlemekten çekinmez. Fakat Mazhar’ın yaşadığı trafik kazası birçok şeyi değiştirir. Kaza Mazhar’ın hayata yeniden tutunmasını sağlar. Belki böylece geçmişten bugüne fark etmeden taşıdığı ağır yükten de kurtulabilecektir. Bu değişim tabii ki kolay olmayacaktır. Karşılaştığı yol ayrımında, ailesi önünde bir engel olarak beklemektedir. Mazhar Kozanlı, yaptığı tercihin bedelini ödemek ya da pes etmekle karşı karşıya kalacaktır. Çıktığı bu yolda yeni dostlar ve mekânlar bulacak, yolu Nur’un Gemisi ve tayfasıyla da kesişecektir. (Beyaz Perde)

16) Sevginin Gücü (Bajrangi Bhaijaan)

Sevginin Gücü, konuşamayan küçük bir kız ile yolları kesişen bir adamın hikayesini anlatıyor. 5 yaşında bir kız olan Shahida doğuştan konuşamıyordur. Kızının konuşması için elinden geleni yapan annesi, Shahida’yı tedavi ettirebilmek için onu Pakistan’dan Hindistan’a götürmeye karar verir. Fakat çıktıkları bu yolculuk küçük kızın hayatını tamamen değiştirir. Trenle çıktıkları yolculukta küçük kız, tren durakta beklediği sırada camdan gördüğü kuzuların yanına gitmek için trenden iner. Fakat tren hareket etmek için düdüğü çaldığında Shahida duyamadığı için treni kaçırır.

Küçük kız bilmediği topraklar yapayalnız kalmıştır. Tek başına sokaklarda dolaşan küçük kızın yolu Bajrangi adındaki bir adamla kesişir. Bajrangi, Shahida’ya yardım etmeye çalışsa da ondan hiçbir şey öğrenemediği için ne yapacağını şaşırır. Şans eseri kızın Pakistanlı olduğunu öğrenen genç adam genç kızı ailesine kavuşturmaya kararlıdır. Shahida’nın ailesini bulmak için yola koyulan ikili kendilerini macera dolu bir yolculuğun içerisinde bulur. Kabir Khan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünü Salman Khan üstleniyor. Filmin kadrosunda ayrıca Harshaali Malhotra, Nawazuddin Siddiqui, Kareena Kapoor, Sharat Saxena gibi isimler yer alıyor. (Beyaz Perde)

17) Şeytanın Avukatı

Şeytanın Avukatı, aynı isimli romandan uyarlanan 1997 yapımı bir Hollywood filmidir. Başrollerde Al Pacino, Keanu Reeves ve Charlize Theron oynamıştır. Film başarılı bir avukat olan Kevin Lomax‘in, zengin iş insanı John Milton ile tanıştıktan sonra garipleşen hayatını konu alır. Vikipedi

18) Akıl Oyunları

Akıl Oyunları, Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ve Abel Ödülü sahibi Amerikalı matematikçi John Nash’in hayatına dayanan 2001 yapımı bir Amerikan biyografik drama filmidir. Senaryosunu Akiva Goldsman’ın yazdığı filmin yönetmenliğini Ron Howard üstleniyor. Vikipedi

19) Ye Dua Et Sev

Ye, Dua Et, Sev (Eat, Pray, Love) filmi 13 Ağustos 2010’da vizyona girmiştir.

New York’ta yaşayan yazar Elizabeth, bir gecede boşanma kararı alır. David Piccolo isminde birine aşık olmayı dener ama başarılı olamaz, daha önceden Bali’ye yaptığı bir ziyarette tanıştığı ‘iyileştirici’ lakaplı Ketut’un kehaneti üzere üç bölümden oluşan bir seyahate çıkar.

Yemek, dua etmek ve sevmek olarak üç bölüme ayrılan bu seyahatin ilk durağı yemek ve makarnaları ile meşhur olan Roma‘dır. Daha sonra Hindistan’a gider ve Texaslı Richard ile tanışır. Hindistan’dan önceki hayatında yaptığı hataların verdiği suçluluk duygusuyla, hayata pek de iyi bakmayan Richard, Elizabeth’e kendini affetmenin mümkün olduğunu öğretir. Richard ile yollarını ayıran Elizabeth son durağı olan Bali’ye, kehaneti yapan iyileştirici ile görüşmeye gider. Bali’de Felipe ile tanışır. Felipe ile aralarında bir aşk bağı oluşur. Beraber Amerika’ya gittiklerinde ise Felipe’nin sınır dışı etmesi olayların gidişatını değiştirir. Gilbert ya Felipe ile evlenecektir ya da onu bir daha görmemeyi göze almak zorundadır. Elizabeth ise daha önceki evliliğinde yaşadığı sorunlar sebebiyle evlilik konusunda tedirgindir. (Wikipedi)

20) 127 Saat

Yaşanmış gerçek iç burkan bir olaya dayanan 127 Saat, Oscarlı yönetmen Danny Boyle‘un ‘Slumdog Millionaire‘den sonraki çalışması. Genç dağcı Aron Ralston, kimseye haber vermeden çıktığı yolculuğunda Utah yakınlarında Moab bölgesinde büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca hayatta kalmak için elinden geleni yapan Aron’ı oradan kurtaracak kimse yoktur. Tek çaresi yine kendisidir…

Dinamizmini ve heyecanını hiç kaybetmeyen film, seyirciye daha önce hiç yaşamadıkları ve belkide karşılaşamayacakları bir yolculuğa çıkartırken, hayattaki seçimlerle ilgili sıra dışı bir hikâye sunuyor. (Beyaz Perde)

21) 3 Aptal (3 Idiots – 2009)

Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin üniversite hayatını anlatıyor. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğunu herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci (Aamir Khan) ve onun en yakın 2 arkadaşı konu ediliyor. Başlarından geçenler hayattan ne istediklerini anlamalarını sağlıyor. Ranco karakteri başrol olduğu film , dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlanmıştır.

22) Dangal

Bilmeyen yoktur. Hint sinemasının en iyi filmlerimdendir. Film Hint milli güreşçiler Geeta Phogat ve Babita Kumari’nin gerçek hikayelerini anlatılıyor.

Güreşte bölgesel olarak birçok başarı kazanmıştır . Hindistan şampiyonu olmuş Mahavir Singh (Aamir Khan) tecrübelerini aktarıp yetiştireceği; Hindistan için uluslararası güreş alanında , madalya kazanacak bir erkek çocuk sahibi olmayı her şeyden çok istemektedir. Ancak 4 kızı olmasına rağmen hiç erkek çocuğu olmamıştır. Bir gün kızları Babita ve Geeta’daki güreş alanındaki yeteneğini fark edince, onları bir erkek gibi güreş müsabakalarına hazırlamaya başlar. Mahavir’in yarım kalmış hayallerini kızları gerçekleştirecektir.

23) Pk (Peekay)

Uzaylı, bir insan olarak (Aamir Khan), Rajasthan’daki bir araştırma görevi için çıplak olarak Dünya’ya gelir. Fakat uzay gemisinin uzaktan kumandası bir hırsız tarafından çalınır. Hırsızdan uzaktan kumandasını geri almaya çalışırken uzaktan kumandayı alamaz ama hırsızın kaset kaydedicisini ele geçirir.

24) Ghajini

Sanjay Singhania, Hindistan’ın en zengin iş adamlarından biridir. Nişanlısı Kalpana ile mutlu bir beraberliği vardır. Yakın zamanda evlenmeyi düşünen çift korkunç bir saldırıya maruz kalır. Mafya lideri olan Ghajini, Sanjay Singhania’nın gözleri önünde Kalpana’yı öldürür. Saldırı sırasında kafasına darbe alan Sanjay ise hafızasını kaybeder. Her 15 dakikada bir hafızasından her şey silinir. Gajini’yi bulmak, intikamını almak için ant içen Sanjay, unutmamak için her şeyi vücuduna ve not defterine başlar. Gajini, bütün bu karmaşayı çözebilmek için ipuçlarını takip etmek zorundadır! (Beyaz Perde)

25) Süperstar

Dünyanın en iyi şarkıcısı olma hayalleriyle yanıp tutuşan, Müslüman bir ailenin 14 yaşındaki kızı Insiya (Zaira Wasim), babasının engellemeleriyle bir türlü kendini gösterememektedir. Umudunu kaybetmişken tanıştığı ünlü müzik direktörü Shakti Kumaar (Aamir Khan), ona kimsenin veremeyeceği şekilde cesaret verir. Ailesinden ve tüm tanıdıklarından habersiz bir şekilde, burka giyerek şarkılarını kaydetmeye ve giderek büyüyen bir hayran kitlesi olmuştur. Insiya artık gizli bir süperstardır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. hala matrix’i izlemeyen kalmış mıdır bilemiyorum… gerçekten döneminin çok çok üstünde bir film..

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM