Ceren Çetin
Ceren  Çetin
cerenxcetin@gmail.com
Özel Kelime Aşk
  • 4
  • 210
  • 16 Ocak 2023 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

• Özel Kelime : AŞK •Aşk; her şeyi bitirir diyorlar. Sevgiyi, saygıyı, özelliği, tadı… Aşk, bitirmez bunları, insan bitirir. İnsan öldürür aşkı ve aşka dair olan her şeyi. Peki neden? Çok basit bir soru. İnsanlar aşık olmayı bilmez sadece aşık olduklarını sanırlar. Aşk, o kadar kolay bir şey değil, hemen olan bir şey de değil. […]

Faran Enseble – Dune

• Özel Kelime : AŞK •
Aşk; her şeyi bitirir diyorlar. Sevgiyi, saygıyı, özelliği, tadı… Aşk, bitirmez bunları, insan bitirir. İnsan öldürür aşkı ve aşka dair olan her şeyi. Peki neden? Çok basit bir soru. İnsanlar aşık olmayı bilmez sadece aşık olduklarını sanırlar. Aşk, o kadar kolay bir şey değil, hemen olan bir şey de değil. Zaman gerekir, en önemlisi gerçekten sevmek gerekir.

Merdiven gibidir aşk.

Her attığın adımdan emin olmalısın ki o merdivenin sonuna gelebilesin, aşka ulaşabilesin. İlk basamak adamlıktır bana göre. Cinsiyet istemez. Sevmenin cinsiyeti yoktur. Kadın içinde erkek içinde geçerlidir adam olmak. Adam olursan ilk basamağı geçersin.

İkinci basamak gerçekten hoşlanmaktır. Onu görünce kalbin sıkışıyor, içinde kelebekler uçuyorsa gerçekten adamsın ve gerçekten hoşlanıyorsun demektir bu benim için. İkinci basamağı da çıktın. Sonuna kadar gidebilecek misin?

Üçüncü basamakta saygı geliyor. Hoşlandığın kişiye saygılı mısın? Onu kırıyor musun? Bu sorular önemlidir üçüncü basamakta. Bu soruların hepsini doğru cevapladıysan eğer geçelim dördüncü basamağa.

Sevgi… Evet dördüncü basamağımız sevgidir. Zaten saygılıysan aynı zamanda seviyorsundur zaten. Ama öyle kuru lokma değildir sevmek. Her önüne gelene söyleyemezsin bu kelimeyi. Çok kutsal ve özeldir fakat sen kendine inanıyorsan seviyorsundur zaten.

Son basamağa geldik seninle. Aşk… Çok güzel bir kelime değil mi? Ne kadar çok anlam ifade ediyor. Geçtiğimiz her basamakta ki sözcükleri kapsıyor. Sevgiden daha özel ve kutsal bir kelime. Bu yüzden çok özenle bakmalıyız aşka. Zaten bir kere aşık olur insan. Küçükken herkese aşkım aşkım derken ciddi değildik tabi ki de. O zaman aşk nedir bilmezdik bile. Sadece hoşumuza giderdi birine aşkım demek. Büyüdükçe bu masum kelime insanların ağzında kirlendi ne yazık ki. Her önüne gelene aşık olma gibi bir modamız var. Evet, saçma ama gerçek. Zaten hayatta hep saçma şeyler gerçek olmaz mı?

Özel Kelime Aşk

Alıştım ben artık, insanların böyle bir modayı yaymasına. Aşk, özel bir kelimedir ve her insana denmez. Sizin için özel ve tek olan insana denir. Fakat şöyle bir şey de var ki; sizin için özel ve tek olan insan aynı zamanda ruh eşiniz olmalıdır. Yoksa aşk kelimesi yine kirlenir.

Kısacası demek istediğim şu sevgili okurlarım: Aşk gibi kutsal ve özel bir şey asla bin bir kelimeyi öldürmez. İnsanoğlu aşk kelimesine suç atar fakat asıl suçlular insanlardır aslında….

Ceren ÇETİN

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, emeğine sağlık. Aşk öyle sancılı bir şey ki basamakları çıkmak insana daha fazla yük verir. Fakat son basamakta hissetmektir aşkı güzel kılan. Aşkı tatmak dileğiyle…

  2. Cok guzel yazmışsınız çok guzel anlatmışsınız kaleminize yüreğinize sağlık sayın yazar. Ama velakin Aşk ve Sevgi emek isteyen şeyler bunlari bir çok kişi ne taşıyabilir nede uygulayabilir. her şey yalandan ibaret bu yalan dunyada. Ayrıca ben ne aşkın varolduguna inanıyorum ne sevginin nede saygının bu kelimeleri herkes basitleştirilmiş durumda. Öyle bir sey yok.
    Güzel bir yazıydı tsk ederim.

    • Aşk artık dillerde maalesef gönüllerden uzak laylaylom oyunlara bıraktı kendini (@kitab_i_lisan)

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM