Kıtalar Arası Özgürlük / Özgür Müyüz? Özgürlük bireyin ne koşulda olursa olsun kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumuna denir yani sözlük anlamı budur. Peki ya biz gerçekten özgür müyüz? Size göre özgürlük nedir? Kıtalar arası özgürlük anlayışı farkı nedir? Hadi gelin bir göz atalım. Bazen yalnız olunca yada bir işi tek başımıza yapınca en […]
Özgürlük bireyin ne koşulda olursa olsun kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumuna denir yani sözlük anlamı budur. Peki ya biz gerçekten özgür müyüz? Size göre özgürlük nedir? Kıtalar arası özgürlük anlayışı farkı nedir? Hadi gelin bir göz atalım.
Bazen yalnız olunca yada bir işi tek başımıza yapınca en basiti tek başımıza yaşayınca bile kendimizi özgür sanırız. Fakat özgürlük bu değil. İnsan sadece fiziksel olarak yalnız kalınca özgür olmuyor. Eğer düşüncelerini özgürce ifade edebiliyorsan, maddi anlamda ayakta tek başına durabiliyorsan , haklarını her yerde kullanıp en doğru şekilde savunuyorsan, işte o zaman sen özgür bir bireysin demektir.
Gençlerin çoğu ileride yalnız yaşayıp aileleriyle bağını tamamen de olmasa koparma hayali içindedir . Ama bu genelde sadece hayal olarak kalır . Onlara göre özgürlük onlara muhtaç olmamaktır ama şunu bilmiyorlar ki gün gelecek özgürlüğünüzü onlara borçlu olacaksınız. Bu yaşınıza kadar onlarla yaşayıp ortak bir şekilde hareket edip yaşamınızı güzel veya kötü bir şekilde sürebiliyorsanız bunu onlara borçlusunuz. O yüzden tek başınıza yaşayınca da özgür sayılmıyorsunuz. Önemli olan beyninizi özgür bırakmaktır.
Beyin özgürlüğü dediğim bir nevi düşünce özgürlüğüdür . Yani eğer bir ülkede yaşıyorsan ve oranın vatandaşıysan ülkeyle ilgili bir fikrin varsa bunu kolayca dile getirebilmelisiniz . Sadece ülke de değil herhangi bir konuda bir fikriniz var ise bunu korkmadan , çekinmeden dile getirmelisiniz. Siz kimsenin kölesi değilsiniz. Bu toplumda herkes bir birey ve her birey özgürdür fakat bu demokrasisi olan , gelişmiş ülkeler için geçerlidir . Bazı geri kalmış ülkelerde işler böyle yürümüyor . Peki ya nasıl dediğinizi duyar gibiyim bakalım nasılmış?
Geri kalmış toplum ölmüş bir insan vücuduna benzer bence.
Hiç bir işlevi, canlılığı kalmamış bir toplumdan ne beklenir ki? Bazı ülkelerde toplumda köle-efendi ilişkisi devam ediyor. Bunun ne kadar acı ne kadar vahim bir durum olduğunu farkındayım . Maalesef ki orada yaşayan insanlar da bu duruma ses çıkarmıyor çünkü özgürlük nedir, nasıl olunur bilmiyorlar. Kıtalar arası fark da bu yüzden sanırım . Özgürlük olmadığı için hep bir geri kalmışlık söz konusu . Eğer bu durum değişmez ise dünya akıl almaz bir hal alır diye düşünen sanırım bir tek ben değilim.
Tarihte ki bütün o olaylar (sömürgecilik, sanayi devrimi, savaşlar) hepsi cahillikten, özgür olamamaktan çıkmış ve özgür olmak için yapılmıştır. İnsanlar köle kalmaya , olmaya alışmış bu duruma boyun eğip baş kaldırmamışlardır. Sözün özü özgürlük; bir milletin en önemli damarıdır. Kıtalar arası özgürlükte geri kalmışlığın en büyük sorunu budur.
Bir birey değişirse tüm toplum değişir demektir . Zihninizi , bedeninizi ve en önemlisi düşüncelerinizi özgür bırakın. Her şeyin başlangıcı sizsiniz ! Kıtalar arası özgürlük…
Görkem Kurt
Tam anlamiyla özgür olduğumuz söylenemez. Kimi zaman da baskalarini kirmamak adina vazgeçiyoruz kendi özgürlüğümüzden.
Çok haklısınız insanlığın genel suçu bu sanırım.
Ne kadar doğru…Toplumun değişmesi fertlerin değişmesine bağlı; tüm değişim önce bir bireyle başlar. Teşekkür ederiz bu güzel yazı için.
Ben teşekkür ederim bu güzel yorum için?
Düşünce özgürlüğü olmazsa olmaz kıtalar arası özgürlüğü için. Cok guzel bir yazıydı sayin yazar yüreğinize kaleminize saglik.
Teşekkür ederim bu güzel yorum için.