Görkem Kurt
Görkem  Kurt
kurtgorkem925@gmail.com
En Değerli Sizsiniz!
  • 4
  • 203
  • 09 Ocak 2023 Pazartesi
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

En değerli sizsiniz diyerek merhaba demek istiyorum sevgili okuyucular. Bu hafta ki konum değer vermek. Çok geniş çaplı bir tanım olduğunu biliyorum ama konumuzun içeriği de bir hayli dolu zaten gelin başlayalım. Her şeyin dozu Bir insana değer vermek için ilk önce ona güven duygusu beslemekten geçer bunu hepimiz biliyoruz . Kimse kimseye kolay değer […]

En değerli sizsiniz diyerek merhaba demek istiyorum sevgili okuyucular. Bu hafta ki konum değer vermek. Çok geniş çaplı bir tanım olduğunu biliyorum ama konumuzun içeriği de bir hayli dolu zaten gelin başlayalım.

Her şeyin dozu

Bir insana değer vermek için ilk önce ona güven duygusu beslemekten geçer bunu hepimiz biliyoruz . Kimse kimseye kolay değer vermiyor . Hele ki bu devirde değer veren birini bulmak tabir-i caizse “samanlıkta iğne aramak” gibi bir şey. Eğer birine değer veriyorsak o bizim için farklıdır özeldir , yeri ayrıdır . Peki değer vermenin bir dozu olmalı mı dediğinizi duyar gibiyim . Tabi ki de her şeyin bir dozu olduğu gibi değerin de bir dozu var.

Eğer birine fazla değer veriyorsak gün gelir , illa ki o verdiğimiz değeri boğazımızdan getirir emin olun. Kimseyi o kadar çok şımartıp , onu yüceltmeyin. Tabi bu biraz karşıda ki kişinin karakterine de bağlı bir şey. Ama fazla değer vererek , sonuç her ne olursa olsun siz üzülürsünüz. Evet başımdan böyle bir olay geçmiş gibi anlatıyorum çünkü geçti kimseye değer vermek istemiyorum bu yüzden aslında bu yazı benden size bir nasihat olsun istedim. Birine değer vereceksek eğer dozunda olmalı . Biz insanlar duygusal varlıklar olduğumuz için(özellikle de kadınlar ) bazı duyguların dozunu bilmiyoruz . Sevince gözümüz görmüyor , sadece onu duyup onu görüyoruz . Bu kadar çok bağlanmak doğru değil kimseye bu kadar bağlanılmaz .

En değerli sizsiniz

Birilerini kaybetmek istemiyoruz diye onları şımartacak halimiz yok öyle değil mi? Siz bazı şeyler için bu kadar çabalarken onların size sıradan biri gibi davranması ve en ağırı da başkalarını sizden daha üstün tutması sizi ne kadar yıpratır hiç düşündünüz mü? Kimseye aileniz gibi davranmayın çünkü aileniz bile bir gün gidiyor. Ellerinde olmayan sebeplerden olsa bile herkes bir gün sizden birer birer ve usulca gidiyorlar.

O yüzden dediğim gibi ailemiz de dahil olmak üzere herkes bir gün gidecek bu herkes için geçerli bir kuraldır . Kimseyi kendinizden çok sevmeyin yine üzülen yine kırılan ve yine hor görülen siz olursunuz bunu unutmayın . Birine değer veriyorsanız bunun ölçüsünü bilin ve en önemlisi şunu unutmayın ki kimse kendinizden daha değerli değildir . Eğer birine çok değer vereceksiniz o kendiniz olun. Kendini tanımak ve değer vermek paha biçilemez. Umarım hayatınıza bir şeyler katmışımdır…

Sosyal Medyada Paylaşın:

4 yorum

  1. Gerçekten, lüzumsuz insanlara gereğinden fazla değer vererek bir sürü zamanı boşa harcayan cins kadın cinsi. Yazık, o arada insan verdiği değeri daha bir hak edecek insanları da gözden kaçırabiliyor.

    • Yani aslında öyle demek doğru değil . Gözden kaçıracak kadar değer verdiğin için onunlasındır sayın okurum . Yine de bu güzel yorum için teşekkürler

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM