radmin
radmin
rdmnportal@gmail.com
Şermin Yaşar
  • 8
  • 225
  • 20 Aralık 2022 Salı
  • 1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
    Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
    Loading...
  • +
  • -

Bu güzel yürekli kadını kendi ağzından okumak en güzeli. Şermin Yaşar ile sizi baş başa bırakıyorum. İnsan geçmişini özetleyebilir mi yahu? Tam 34 muhteşem yıl yaşamışım. Her anını anlatsam, anlatırım. Nasıl tek sayfaya sığdırayım? Hayat bu… Benim hayatım… Hayat, güzel ve güzel olduğu kadar tuhaf da… Dünyaya gözlerini nerede açıyorsun, o gözlerle daha sonra nelere, […]

Bu güzel yürekli kadını kendi ağzından okumak en güzeli. Şermin Yaşar ile sizi baş başa bırakıyorum.

İnsan geçmişini özetleyebilir mi yahu? Tam 34 muhteşem yıl yaşamışım. Her anını anlatsam, anlatırım. Nasıl tek sayfaya sığdırayım? Hayat bu… Benim hayatım… Hayat, güzel ve güzel olduğu kadar tuhaf da… Dünyaya gözlerini nerede açıyorsun, o gözlerle daha sonra nelere, kimlere, nerelere bakıyorsun?

Mesela ben; Şermin Yaşar…

1982 yılında Berlin’de doğdum. Orada mı devam ettim? Hayır canım ne alaka… Gözümü bir açıp kapatıyorum, hoop Bilecik Kınık Köyü’ndeyim. Orada bakmaya devam ediyorum hayata. Gördüklerimi unutmam mümkün değil, muhtemel ki düşünce, hayal ve duygu dünyamı şekillendiren olayların zeminini o köyde izlediklerimle, Anadolu insanın saf zekâsı ile dolduruyorum.

Gözümü yıllar sonra bir kez daha açıp kapatıyorum, Isparta’da Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün koridorlarında buluyorum kendimi. Sonra tekrar açıp kapatıyorum, yüksek lisans için Ankara’dayım. Hayata bir edebiyat öğrencisi gözüyle bakıyor, kelimeleri düşünüyorum. Kelimeler beni reklam ajanslarına sürüklüyor, a aaaa reklam yazarıyım. Ohoooo işler büyüyor, bir ajansın yaratıcı grup başkanıyım.

Sonra anne oluyorum

yıl 2011. Dünyaya Tuna ve Mete’nin annesi olarak, bir annenin gözünden bakıyorum. Bu bakış açısını seviyorum ve 2012’de Name katılıyor aramıza. Gördüğüm, hissettiğim, endişelendiğim, sevdiğim tüm annelik deneyimlerimi Başlarım Şimdi Anneliğe ismiyle kaleme alıyorum. Bundan sonra artık olaylara, hayata, sözcüklere, her şeye çocuk gözüyle bakmanın zamanı… Oyunlar oynuyorum, bu oyunları not ediyorum, yazıyorum, fotoğraflıyorum ve sosyal medyada “Oyuncu Anne” ismiyle paylaşıyorum.

Binlerce insanla birlikte çocuklarımızı oyun oynayarak, onlara gerçek birer çocukluk deneyimi yaşatmaya çalışarak büyütüyoruz. Çocuklarla birlikte oynadığımız oyunları Oyuncu Anne kitabıyla kayıt altına alıyorum, yıllar sonra “sen bizimle oyun oynadın mı anne?” diye sorarlarsa, “buyurun buradan okuyun evladım” demek için. Çocukların gözünden öyle net, öyle berrak, öyle tatlı görünüyor ki hayat, bu kez bir çocuk kitabı yazarı olarak bakıyorum bilgisayarımın ekranına… Çok Hayal Kuran Çocuk kitabını yazıyorum. Aynı yıl, çocuklarla daha rahat oynayalım diye bir Oyun Takvimi hazırlıyorum.

Ve çocuklarıma iyi bir anne olmaya çalışırken, kadınlığımı, insanlığımı unutmamak için kendimi beslemeye, kendime bakmaya, hayatıma sıkı sıkı tutunup kürekleri çekmeye devam ediyorum.

Ev Yapımı Sihirli Değnek

İşte bu yolculuğun kitabı… Son 34 yılda duyduğum, gördüğüm, düşündüğüm, hissettiğim bütün iyi şeylerin dökümü.

Klasik anlatımları sevmem, klişeden uzak dururum ama bilirim göz gene de her yerde alıştığını arar. Öyleyse şöyle diyelim: Şermin Yaşar 1982 Berlin doğumlu olup Türk Dili Edebiyatı mezunudur. 3 çocuk annesi olan yazarın çocuk edebiyatı alanında yazdığı kitaplar şöyle: Çok Hayal Kuran Çocuk, Dedemin Bakkalı, Dedemin Bakkalı Çırak, Tilki Masalları (Cesaret Sandığı, Uyuyor musun?, Garip Bir Kuyruk), Yetişkin Kitapları: Başlarım Şimdi Anneliğe, Oyuncu Anne, Ev Yapımı Sihirli Değnek, Kötü Alışkanlıklara İyi Öneriler.

Şermin Yaşar’ın Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu adlı kitabının yorumu için tıklayınız.

Kaynak : https://www.speakeragency.com.tr/sermin-yasar

Sosyal Medyada Paylaşın:

8 yorum

  1. Hayat bir su misali akıp geçiyor. Geriye dönüp baktığınızda izler bırakmış olmak Yaşam doyumunuzu daha üst seviyelere çıkartıyordur. Teşekkür ederim.

  2. 34 yıl dolu dolu hemde en güzel en kutsal görev ile dolu dolu yaşanmış ne mutlu Şermin hanıma. Facebook sayfasının takipçisiyim.

  3. Dolu dolu geçmiş bir 34 yıl. Üretmek zaten ayrı bir mutluluk. Daha iyi bişey söyleyeyim mi? Bu yaştan sonra çok daha verimli olacağınıza inanıyorum. Çünkü insan biriktirdikçe güçlenir… Bu arada KINIK maden suyu en sevdiklerim arasında:)

    • Şermin Yaşar Hocamız, yazarımız hayatı dolu dolu yaşamış ne kadar güzel anlatmış özetlemiş hayatını şu anda onun bir kitabına sahip olmak isterdim. Güzel tanıtıcı yazınız için tsk eder ve ekliyorum sizde sayın yazar yazılarınız tıpkı Şermin Yaşar hocamız gibi dokunaklı yazıp yazdıklarınızı yaşıyorsunuz resmen. Bu güzel yazılarınızın devamını diliyorum merakla sıradaki yazınızı bekliyorum teşekkürler

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM